Gümüşhane Haberleri

Tam altın ödüllü pestil-pekmez yarışması yapılacak

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Duyuru

Gümüşhane'de, Uluslararası 22. Kuşburnu Pestil Kültür ve Turizm Şenliği kapsamında tam altın ödüllü pestil ve pekmez yarışması yapılacak.

Gümüşhane'de, Uluslararası 22. Kuşburnu Pestil Kültür ve Turizm Şenliği kapsamında tam altın ödüllü pestil ve pekmez yarışması yapılacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, 22. Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Şenlikleri kapsamında 26 Temmuz 2015 tarihinde yapılacak olan ‘En Güzel Dut Pestili ve Dut Pekmezi Yarışmasına’ katılmak isteyen çiftçilerin Pestil ve Pekmez numunelerini 23 Temmuz 2015 tarihi mesai bitimine kadar İl Müdürlüğü, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğüne teslim etmeleri gerektiğini söyledi.

Gümüşhane geleneksel dut pekmezinin endüstriyel düzeyde modern üretim teknikleri kullanılarak üretilebildiği gibi yöre halkı tarafından geleneksel metotlar kullanılarak da üretildiğini kaydeden Birşen, yarışmaya katılacak çiftçilerde aranacak şartları şöyle sıraladı:

1- Pestil numuneleri şeffaf ambalajda enaz 1 kg, pekmez numuneleri ise şeffaf cam kavanozda en az 1 kg olmalı.

2-Yarışmaya her aileden en fazla 1 kişi katılabilir.

3- Yarışmaya katılıp dereceye giremeyen numuneler yarışmaya müteakiben 1 hafta içerisinde geriye teslim almaları gerekmektedir.

4- Pestil numuneleri renk, tat, dane dağılım ve incelik, pekmez numuneleri ise renk kıvam ve tat kriterlerine göre 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.

5- Yarışmaya Ticari İşletmeler katılamayacaktır.

Bu kriterlere uymayan numuneler değerlendirmeye alınmayacaktır. Yarışma 26 Temmuz 2015 tarihinde Saat 14.00' de Fatih Parkında yapılacak olup, Dereceye giren yarışmacılara, Birinciye tam altın, İkinciye yarım altın, Üçüncüye çeyrek altın verilecektir.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.