Gümüşhane Haberleri

18 Mart mesajları

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. Yıldönümü dolayısıyla yayımlanan mesajlar.

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Çanakkale Zaferimizin 104. yıldönümünü, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyoruz. Topraklarımıza göz diken ve işgale kalkışan yedi düvele karşı, vatanseverlik, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği Çanakkale Savaşları, hem Türk hem de dünya tarihi açısından inkâr edilemeyecek bir öneme sahiptir.

Çanakkale Muharebelerinin yapıldığı cepheler, hiç şüphe yok ki koynunda sakladığı on binlerce şehitle bir büyük makber hükmündedir. Bu nedenle, 18 Mart Şehitler Günü’nü her biri ayrı kahramanlık sergileyen şehitlerimizin aziz hatırasını anmak, geçmişte yaşananlardan ibret çıkarmak için bir vesile kabul ediyoruz. 

İnsanımızın birlik ve beraberliği ile Çanakkale’de ortaya konan istiklal mücadelesi, eşsiz bir destandır. Yurdun dört bir yanından kopup gelen yiğitler, düşmana karşı aynı gaye uğruna çarpan yürekleriyle, Çanakkale’de omuz omuza savaşmış ve mertebelerin en yücesine ulaşmıştır.

Bizler, öncelikle onların canları pahasına bize bırakmış oldukları emanete sahip çıkmak durumundayız. Bununla beraber ölüm kalım savaşında en yüce mertebe olan şehadete eren şehitlerimize, asla tam manasıyla ödeyemeyeceğimiz minnet ve şükran borcumuzu bir nebze ödeyebilmek için, onların hatırasını en güzel şekilde yaşatmak, gelecek nesillere en doğru ve anlamlı şekilde aktarmak, anlatmak zorundayız.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde; bize mukaddes bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Bugün Çanakkale Zaferimizin 104. yıldönümünü, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyoruz. Çanakkale Zaferi; vatanın bütünlüğü, milletin egemenlik ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır.

Çanakkale Zaferimiz; milletimizin yeniden uyanışına, şahlanışına, yeniden yükselişine de zemin hazırlamıştır.     Egemenlik ve bağımsızlığını, millî birlik ve beraberliğini her şeyin üstünde tutan, bu uğurda ödediği bedellerle destanlar yazan aziz milletimiz 104 yıl önceki aynı ruhla ilelebet istiklal ve istikbal mücadelesine devam edecektir.    

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Çanakkale Şehitlerimiz olmak üzere; bu topraklarda bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin mimarı bütün Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi minnetle yâd ediyoruz.” 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümünü, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla kutladıkların kaydederek, Çanakkale destanının tüm kahramanlarını rahmet, minnetle yad ettiklerini söyledi. 

Çanakkale Zaferi’nin, dönemin en donanımlı ordularını dize getiren, 'Çanakkale Geçilmez' sözünü tarihe kazıyan şanlı bir destan olduğunu belirten Başkan Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin kurucu Gazi Mustafa Kemal'in ifadesiyle Çanakkale; 'bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan' zaferin adıdır. Tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen, insanlarımızın şehadeti ve gaziliği pahasına kazanılan bu zafer, İstiklal Harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. Çanakkale'de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, milletimize hem zaferi getirmiş, hem de Kurtuluş Savaşımız için gerekli olan cesareti ve mücadele ruhunu vermiştir. Çanakkale Zaferi denildiğinde, Türk Milleti'nin vatanı, özgürlüğü, dini, demokrasisi ve istikbali söz konusu olduğunda neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu yönüyle Çanakkale, dün olduğu gibi bugün de, milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir. Tıpkı 104 yıl önce Çanakkale'de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de en modern silahlar, milletimizin azim, inanç ve kararlılığı karşısında çaresiz kalmıştır. Önümüzdeki süreçte de birlik ve dayanışma içinde, aynı kararlılıkla, ülkemize, istiklal ve istikbalimize sahip çıkacağımıza inancım tamdır. Türkiye, bundan 104 sene önce birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yedi düvele Çanakkale'yi nasıl dar etmişse, bugün de terör örgütleri üzerinden uygulanmak istenen senaryoları bozacak kudrete sahiptir. Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Milletimizin büyük kahramanlık ve destansı bir mücadele ile kazandığı Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümünü büyük bir şeref ve gururla kutlamaktayız. Atalarımız, dünya tarihinde bir dönüm noktası olan bu savaşı kazanmak için büyük bir vatan sevgisi içerisinde insanüstü bir mücadeleyle savaşmıştır. Sayısız şeref ve şan ile dolu tarihimizin zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi’nin verdiği manevi güç, bizi her zaman dimdik ayakta tutmaktadır. Kahraman Milletimizin yazdığı şanlı zaferlerle ne kadar övünsek azdır. Bizlere gurur ve hüznü bir arada yaşatan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümünde Gümüşhane Üniversitesi olarak tarihiyle övünen ve vatanını seven güzel nesiller yetiştirerek, atalarımızın emanetine kararlılıkla sahip çıkacağımızı bir kez daha ifade etmek isterim. Onların emaneti bizim emanetimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümünde, bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.”

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÖMER FARUK KARATAŞ

“Çanakkale Zaferi Birinci Dünya Savaşı  içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlık uğrunda canını vermekten çekinmeyen  Türk Milletinin kahramanlık destanının bir parçasıdır. Bu zafer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin yenilmezliğini, azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermesi açısından büyük önem taşımaktadır. Tarih boyunca ülkemiz üzerinde şer odaklarca ortaya konmak istenen hain planlara ise Türk Milletinin, geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da katiyen müsaade etmeyeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. 

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve  Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferi yaşatan, bağımsızlığımız uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

“Umudun bittiği yerde imanın, gücün tükendiği yerde azmin, silahın olmadığı yerde yüreğin coştuğu, dünyada eşi benzeri görülmemiş çetin bir savaşa sahne olan, toprağın her zerresinin şehit kanı ile sulandığı, bir toplumun millete dönüştüğü 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 

Çanakkale Zaferi, Vatanın ve milletin bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücü ile milletimizi yüceltme ülküsünün ihtişamlı ve mukaddes bir hatırasıdır. 1915’te bir kez daha görülmüştür ki yeryüzündeki hiçbir silah, hiçbir mekanik güç vatan ve millet sevgisine karşı üstün olamayacaktır. Çanakkale Zaferi, milletimizin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesidir. Etnik kökenleri, mezhepleri ne olursa olsun vatanın her köşesinden kopup gelerek düşmanın karşısına dikilen ve ’Çanakkale geçilmez’ diyerek canları pahasına bu toprakları savunan şehitlerimizin aziz hatırası, bugün de millet olma şuurumuzu canlı tutan en büyük ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Aziz milletimizin bağımsız yaşama konusundaki tavizsiz tercihinin izlerini; Çanakkale’nin derin sularında, Conkbayırı ve Anafartalar’ın siperlerinde kefensiz yatanların destansı mücadelesinde görmek ziyadesiyle mümkündür. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için, en zor şartlar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmemiş olan şehitlerimiz; devletimizin varlığının, milletimizin birlik ve beraberliğinin manevi güvencesi olarak sonsuza kadar hatırlanacaktır. Unutulmamalıdır ki, Çanakkale ruhu gönüllerde yaşadıkça ve bunu sahiplenen vatansever şahsiyetler oldukça, geçmişte ve günümüzde başarılmaya çalışılan ayrılıkçı emelleriyle bölücülük kendine yaşam alanı bulamayacaktır.  Bu vatanı korumanın bedelini kanla ve canla ödeyen bir millet, bundan sonrada aynı şuurla her türlü saldırıyı geri püskürtecek, terör faaliyetleri ile yapılmak istenen kirli oyunlar bozulacaktır. Şehitlerimizin aziz emanetini ebediyen koruyacak, bu emaneti çok daha yükseklere taşımak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Şehitlerimiz ve onların kahramanlıklarından aldığımız ilhamla ülkemizi şehrimizi büyütmeye, güçlendirmeye, tarihine, kültürüne ve medeniyetine yarışır şekilde geleceğimizi inşa etmeye devam edeceğiz.

Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da, Afrin’de, Suriye’de,15 Temmuz’da ve bugün yurdun her köşesinde terörle mücadelede görevlerini ifa ederken şehadet şerbetini içen kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm aziz Gümüşhaneli hemşerilerime selam ve sevgilerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi’nin tarihimizde bir dönüm noktası olduğunu belirten GTSO Başkanı İsmail Akçay, ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek binlerce vatan evladının en kutsal varlıklarını, canlarını hiç düşünmeden bu vatan toprakları için feda ederek yazdığı bu kutlu destanın ayrıca dünyada bir eşi ve benzeri olmadığını söyledi. Başkan Akçay mesajında; ‘’18 Mart 1915, bağımsızlığımızı milli karakterimizin değişmez bir parçası olarak bütün dünyaya gösterdiğimiz şanlı destanımızın tarihidir. Bizler hayatımızın her anında, bu vatan için canlarını, mallarını, sağlıklarını feda eyleyen ecdadımızın aziz hatıralarını yaşatmak, emanetlerine sahip çıkmakla mükellefiz. Çanakkale Zaferi’nin genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize borcumuz olduğu kadar, geleceğimizin de teminatıdır. Türk Milleti vatanları uğruna canlarını hiçe sayarak bağımsızlığımızın mimarları olan şehit ve gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacak, onların bizlere bıraktığı kutsal mirasa her zaman sahip çıkacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 104’ncü yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz’ ’dedi.

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

''Çanakkale Savaşlarının 104. Yıldönümünü yâd ederken Türk Tarihinin dönüm noktalarını görmemek mümkün değil.

Bugün Çanakkale Savaşının 104. Yıl dönümü 18 Mart 2019 yani yüzdördüncü yıl, dile kolay, 18 Mart 1915 den bu güne ne değişti.

Çanakkale Türk’ün güç ve kudretini, hürriyet ve vatan aşkını, istiklale olan düşkünlüğünü görmenin yanı sıra bu günün modern Haçlı Seferlerini, Türk’ün karşısına dikilen “Ehli Salibi” görürüz.

Batının zalim ve gaddar yüzü, acımasız ve zulüm anlayışını Çanakkale’de görürüz. Türk Milleti’nin tarih boyunca yaptığı şanlı mücadelelerinin en amansızı ve acımasızı Çanakkale’dir.

Tük Milleti; tarihte ateşle çok kez imtihan edilmiş ama Çanakkale gibisine az rastlanmıştır. Çanakkale’ye bakınca Türk’ün Şahadete nasıl yürüdüğünü görürüz.

Çanakkale’ye bakınca, Seyit Onbaşının 250 Kg lık top mermisini namluya sürerken, insan üstü gayretine şahit oluruz.

Çanakkale’ye bakınca, Türk Askerine yardım elini uzatan toz bulutunda ki İlahi gücün, Allah’ın gücü olduğunu görürüz.

Çanakkale’ye bakınca, “Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum” diyen Mustafa Kemal ATATÜRK’ü görürüz.

Tarihte eşi ve emsali görülmeyen bir zaferi görürüz, Çanakkale’de.

Dün Çanakkale’de “Çanakkale Geçilmez” dedirten ve dünyaya bu gerçeği kabul ettiren Tıbbiyeli, Muallim Mektepli gençleri unutmak mümkün değildir.

Çanakkale’nin bütün kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranlarımla yâd ederken, o Yüce Şehitleri imreniyor, maneviyatlarına saygılar sunuyorum.”

İYİ PARTİ GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MUSTAFA CANLI

“Çanakkale Zaferi vatan topraklarını korumak için şahlanan Türk ulusunun muhteşem bir destanıdır. Her yıl 18 Mart’ta kutladığımız Çanakkale Zaferi, tarihin o güne kadar tanık olmadığı Türk tarihine adını altın harflerle yazdırmış muhteşem bir zaferdir. Türk insanının kahramanlığına, cesaretine, vatanını savunmak için verdiği onurlu direnişine tüm dünya Çanakkale’de tanıklık etmiştir. Bir milletin inancının ve cesaretinin destanlaştığı Çanakkale Zaferi, milli şuurun tek yürek, tek yumruk olduğu ve vatan toprağını düşmana teslim etmemek için ölümü göze alarak “Çanakkale Geçilmez” diye haykırdığı aziz ecdadımızın kahramanlık mücadelesidir. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Aziz Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Bu inançla Türk Milleti’nin ebedi varlığı ve devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.