Gümüşhane Haberleri

Gümüşhane iş dünyasından KDV iadesi için teşekkür 

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Başbakan Binali Yıldırım tarafından TBMM Grup Toplantısı'nda açıklanan KDV iadeleri ile ilgili çalışmaların yıllardır KDV iadesi için bekleyen iş dünyası için çok önemli bir müjde olduğunu belirtti. 

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Başbakan Binali Yıldırım tarafından TBMM Grup Toplantısı'nda açıklanan KDV iadeleri ile ilgili çalışmaların yıllardır KDV iadesi için bekleyen iş dünyası için çok önemli bir müjde olduğunu belirtti. 

İş dünyasının yıllardır KDV iadelerinin yapılması için bir beklenti içinde olduğunu söyleyen Başkan Akçay, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak kendilerinin de bu konuyu yetkili mercilere iletilmesi ve gerekli çalışmaların yapılarak KDV iadelerinin en kısa sürede ödenmesi amacıyla girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

Yaptıkları girişimler neticesinde KDV iadesi ile ilgili yapılan çalışmaları yakından takip ederek yaşanan gelişmeleri de Gümüşhane iş dünyası ile paylaştıklarını belirten Başkan Akçay, “Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada yapılan çalışmaların son halini kamuoyu ile paylaştı. Başkanımız yaptığı açıklamada KDV ve bazı kanunlarda düzenleme yapan tasarıyı TBMM'ye gönderdiklerini, bu düzenleme ile de son 33 yılda uygulanan KDV kanununda rekor sayılabilecek önemli değişiklikler yapılacağını ve bu tasarının yasalaşması ile vatandaşın Maliye'de biriken KDV'leri artık bir takvime bağlı olarak ödeneceğini müjdeledi. Başbakanımız tarafından yapılan bu açıklama yıllardır KDV iadesi bekleyen iş dünyası için önemli bir sevinç yarattı. İnşallah çalışmaların tamamlanması ile iş dünyamızın bir talebi daha yerine getirilmiş olacak. Uzun zamandır iş dünyasının beklediği bu güzel çalışma için her daim bu ülke için üreten ve üretme gayreti içinde olan insanların yanında olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve bizleri müjdeleyen Başbakanımız Sayın Binali Yıldırıma teşekkür ediyoruz. İş dünyasının sorunlarını ve taleplerini her zaman yakından takip ederek özel sektörümüzün ve bizlerin sorunlarını dinleyerek ilgili mercilere ileten iş dünyamızın lideri TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğluna ve taleplerimizi dikkate alarak gerekli çalışmaları yürüten Maliye Bakanımız Naci Ağbal’a, teşekkür ediyoruz. Bunun yanında Gümüşhane Milletvekillerimiz Sayın Hacı Osman Akgül ve Sayın Cihan Pektaş’a da Gümüşhane İş Dünyası olarak bu konuda ki destekleri ve kendilerine sunduğumuz dosyada yer alan ve hükümetimize ilettikleri taleplerimizin takipçisi oldukları için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.