Gümüşhane Haberleri

Gümüşhane Off-Road festivaline hazır

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane tarihinde ilk kez yapılacak olan off-road festivali için tüm hazırlıklar tamamlandı. Şenlik havasında gerçekleşecek ve 2 gün sürecek festivale 40 ilden 180 araç katılacak.

2 yılda katıldıkları yarışmalarda 39 kupa kazanarak tüm Türkiye’nin dikkatlerini üzerine geçen Gümüşhane Off-Road Kulübü Motor ve Doğa Sporları Derneği’nin (GÜMOFF) Gümüşhane Belediyesi desteğiyle düzenleyeceği ve kentte ilk kez yapılacak olan off-road festivalinin hazırlıkları tamamlandı.

Sadece off-road değil konserinden, mahalli oyunlara, çeşitli hediyelere kadar her bir detayı düşünülerek hazırlanan festivale 40 ilden katılacak 180 araçtan 90’ı yarışlarda mücadele edecek. 

İl dışından yaklaşık 500 kişinin gelmesi beklenen festival 11 Haziran Cumartesi günü saat 14.00’da 15 Temmuz Zafer Meydanında araç tanıtım gösterisiyle başlayacak. Buradan konvoy halinde Mescitli köyü eski un fabrikası yanındaki kamp alanına geçecek davetliler çadırlarını kurarak geceyi burada geçirecek. 

Çoban ateşlerinin yakılacağı kamp alanında halka açık yöresel sanatçılar konseri de düzenlenecek. Konserde Erman Çimen, Oytun Elaman ve Kemençeyi konuşturan sanatçı Şaban Coşkun sahne alacak.

Festivalin yarış günü ise 12 Haziran Pazar günü olarak belirlendi. Akçakale mahallesindeki sahada uzun uğraşlar sonucu hazırlanan pistte il dışından gelecek sporcular S1 (1750 cc'ye kadar), S2 (1751-2950 cc arası), S3 (2951-3950 cc arası), S4 (3951 cc ve üzeri), S5 (pick-up) ve yalnızca kadın sürücülerin katılacağı S6 klasmanında mücadele edecek.

Yarışmada dereceye giren sporculara para ödülünün verileceği etkinlikte ayrıca pistte yarışan her bir sporcu adına TEMA Vakfına bağış yapılarak fidan dikilecek.

Etkinlikle ilgili son durumu paylaşarak bu unutulmaz anı hafızalarına kaydetmek için herkesi Akçakale Mahallesindeki piste beklediklerini ifade eden GÜMOFF Başkanı Recep Şahin, hemen hemen bütün eksikliklerin tamamlandığını ve en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş şekilde hazırlıklarını yaptıklarını söyledi.

GÜMOFF olarak katıldıkları yarışlarda elde ettikleri başarıların camiada herkesin dikkatini çektiğini ve “Her yerden 5-10 kupayla dönen Gümüşhane ekibi neden organizasyon düzenlemiyor” düşüncesine karşılık bu etkinliği yapmaya karar verdiklerini kaydeden Şahin, “Bizde aldığımız kupalara yakışır şekilde organizasyon düzenleyelim, aldığımız kupaya karşılık sorunsuz dört dörtlük organizasyon yapalım dedik. Bu süreçte bizlere katkı sağlayan Belediye Başkanımız Ercan Çimen, diğer kamu kurum ve kuruluşları ve sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
15 Temmuz Zafer Meydanında cumartesi günü düzenlenecek araç tanıtım etkinliğinde 
çeşitli yöresel oyunlar olacağını, özellikle çocuklara yönelik sürpriz hediyeler hazırladıklarını ifade eden Şahin, il dışından gelen sporculara da Gümüşhane’den birer hatıra olarak hediyeler hazırladıklarını bunun yanında yenilebilir enerji olan Gümüşhane’ye özgü pestil, köme ve kuşburnu ikramında bulunacaklarını söyledi.

Gümüşhane’de bu tarz bir etkinliğin ilk kez yapılıyor olması nedeniyle vatandaşların katılımının çok önemli olduğunu belirterek tüm vatandaşları 12 Haziran Pazar günü Akçakale mahallesindeki piste adrenalin dolu dakikalara ortak olmaya davet eden Şahin, “Gelen araçların hepsi off-road donanımlı olacak. Gelen insanlara mümkün olduğunca Gümüşhanelinin misafirperverliğini göstermemiz, her geleni mutlu, memnun şekilde göndermemiz gerekiyor. Yarışmaya katılan her bir sporcumuz adına da TEMA Vakfı aracılığıyla fidan dikeceğiz” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.