Gümüşhane Haberleri

Gümüşhaneli hekimlerden tıp bayramı buluşması

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhaneli Hekimler Platformu üyesi hekimler 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle çevrimiçi düzenlenen toplantıda GÜSİAD üyeleri ile bir araya geldi.

Gümüşhaneli Hekimler Platformu üyesi hekimler 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle çevrimiçi düzenlenen toplantıda GÜSİAD üyeleri ile bir araya geldi.

Platform Başkanı Prof.Dr.Özkan Ateş’in daveti ile gerçekleşen çevrimiçi buluşmada günün önemine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. 

Pandemi dolayısı ile çevrimiçi gerçekleşen buluşmada başkan Özkan Ateş, pandemi sürecini değerlendirerek sağlık çalışanlarının yaşadıkları zorlu süreç hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

Ateş, sadece ülkemizde değil dünya ölçeğinde yaşanan bu zorlu süreçte her bireyin dikkati ve kontrollü yaşamı bu durumun en az kayıpla atlatılabilecek bir süreç olduğuna işaret etti. Aşı tedariği ve uygulamasının pandeminin olumsuz etkilerini en aza indirdiğini belirterek, sağlık çalışanlarının tedavisinin önemi kadar bireylerin maske, mesafe, temizlik ve dikkatlerinin de çok önemli olduğunu kaydeden Ateş, “Dünya geçmiş tarihlerde benzer salgınları yaşadı. Bugünün gelişmiş labaratuvar ve tıp teknolojisi sürecin olumsuz etkilerini en aza indirmesi önemli bir aşama ancak, insanlık tarihinin yeni tanıştığı bu virüs tüm önlemlere rağmen değişik varyasyonları ile de etkili olmakta. Bu durum aşıyla beraber virüsün tamamen ortadan kaldırılmasını zorlaştırıyor. Bütün bunlara rağmen başladığı günden bu yana olumlu gelişmeler olmakla beraber, pandemi etkilerinin “şu tarihlerde kesin olarak biter” diye bir tahmin yürütmek zor, ancak olumlu seyir yıl sonuna kadar etkilerinin en aza ineceğini gösteriyor” dedi. 

Çok sayıda hekim ve sağlık çalışanının bu süreçte kaybedildiğine de değinen Ateş, sağlık çalışanlarının kendi yaşamlarını riske alarak pandemi başladığından bu yana fedakarca çalıştıklarını belirterek, “Umutsuz olmak yerine tedbiri bir kültür haline getirmek en doğru adımımız olmalı. Bu manada bilim kurulunun ve bakanlık yetkililerinin uyarılarını dikkate almak gerekiyor” diye konuştu.

Gümüşhane Hekimler Platformu Danışma Kurulu Başkanı Dr.Erdal Erdoğdu da Türkiye’de son dönemlerde tıbbın büyük ilerlemeler kaydettiğini, güçlendirilmiş Hıfsızsıha’nın da kendi aşımızı yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu söyledi. Çok zeki tıp öğrencilerinin eğitim için yurt dışı programları sonrası geri dönüşlerinde özel programlarla sağlayacak devlet programlarına ihtiyaç olduğunu ifade eden Erdoğdu, beyin göçünü beyin gücüne dönüştürmek için gidişlerdeki eğitimler sonrasını dönüşlere çevrilmesi gerektiğini vurguladı.

GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın ise toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Toplumda kapsamlı bilinçlendirme bilgi toplumu teşekkülünde STK’lara büyük görevler düştüğünü, Gümüşhaneli Hekimler Platformunun kuruluşu da bu amaçlara dayandığını ifade etti. Bugün sayıları iki yüzlere yaklaşan üyesi ile, Gümüşhaneli Hekimler Platformumuz, kuruluşumuzun 3. yılındadır. Antalya’dan Edirne’ye, Van’dan Samsun’a çok sayıda hemşeri hekimlerimizi bu platformda bir araya getirdik. Gümüşhane, yetişmiş insan kaynağı itibarı ile nüfus yoğunluğuna göre en güçlü entelektüel sermayeye sahip bir potansiyeldir, bu gayretlerimizi akademisyenler, hukukçular, mühendisler ve üniversite öğrencileri yapısında da buluşturarak güçlü bir sinerji oluşturmuş durumdayız.”

Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Başkanı Prof.Dr. Kenan Aydın ise özel ve kamu hastanelerinde çok sayıda Gümüşhaneli doktorlar olduğuna dikkat çekerek, “Yurt dışında marka hastanelerde çok başarılı hekimlerimiz var. Nasa’da bilim insanlarımız var. Birbirlerimizle olan iletişimimiz hem bilim alanında fayda üretiyor hem de yerel kültürümüzü sürekli yaşatma gayretinde oluyoruz. Bu iletişim ağları kültürün de sürdürülebilirliğine katkı sağlaması bakımından çok kıymetli” şeklinde konuştu.

Dr.Uğur Sünnetçi ise farmakoloji ile tıp ilişkisini değerlendirerek “Çevrimiçi toplantılarda bu olumsuz şartlarda bir araya gelmemize de fırsat sağladı, geçtiğimiz toplantıları fiziksel katılımlı yapmıştık, inşallah eski günlerimize tekrar döneriz” dedi. 

Toplantıya katılan GÜSİAD üyeleri 14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile tüm sağlık çalışanlarının gününü tebrik etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.