Gümüşhane Haberleri

'Kermeslerde sunulan hizmetlerden rahatsızız'

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane Otelciler Kahveciler ve Lokantacılar Odası ve CHP Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Rıdvan Eryılmaz, Gümüşhane’de son zamanlarda düzenlenen kermeslerde sunulan hizmetlerin kendilerini rahatsız ettiğini söyledi.

Gümüşhane Otelciler Kahveciler ve Lokantacılar Odası ve CHP Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Rıdvan Eryılmaz, Gümüşhane’de son zamanlarda düzenlenen kermeslerde sunulan hizmetlerin kendilerini rahatsız ettiğini söyledi.

Eryılmaz, ürünlerin hijyen ortamından uzak, sağlık açısından yetersiz ortamlarda satışa sunulduğunu iddia ederek, bu ürünlerin halk sağlığını tehdit ettiğini, gelirlerinin nereye gittiğinin belirsiz olduğunu ve elde edilen gelirlerin kontrol edilmediğinden yakındı ve “Bizler esnaf olarak kermeslere karşı değiliz ancak bunun bir ölçüsü ve kriteri olması gerektiğine de inanıyoruz” dedi.

Esnafların en ufak hatalarında çeşitli ceza ve uyarılara maruz kaldığını fakat kermes düzenleyenlere aynı prosedürün uygulanıp uygulanmadığının meçhul olduğunu vurgulayan Eryılmaz, “Gümüşhane’de zor şartlar altında kıt kanaat geçinerek ve bu süreçte vergisini de aksatmadan ödeyen esnaf kesimi olarak kermesler vasıtasıyla verilen hizmetlerin ve sunulan, özellikle gıda ürünlerinin sunum şekillerinden oldukça rahatsız durumdayız. Üstü açık, hijyen ortamından uzak, sağlık açısından yetersiz ortamlarda satışa sunulan bu ürünlerin halk sağlığını tehdit ettiği aşikardır. Bu sunum şeklilerinin denetimi hangi kurumlarca yapıldığını ve yeterli hijyen ortamının sağlanıp sağlanmadığını kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Bizler esnaf olarak en ufak hatalarımızda çeşitli ceza ve uyarılara maruz kaldığımız halde, kermes düzenleyicilerine aynı prosedürün uygulanıp uygulanmadığı ise meçhuldür. Ayrıca bu haksız rekabetten dolayı esnafımız mağdur edilmekte ve istihdam ettiği personelin SGK primlerini de yatırma konusunda zorlandığı gerçeği göz ardı edilmemelidir. Şehrimizdeki dükkan kiralarının hangi boyutta olduğunu ve kira ödemeden kermeslerce elde edilen gelirin bizleri ne duruma düşürdüğü de ortadadır.” diye konuştu.

Kermeslerden elde edilen gelirlerin amacına uygun kullanılıp kullanılmadığı konusunda da soru işaretlerinin giderilmesi gerektiğini kaydeden Eryılmaz, şunları söyledi: “Kermes adı altında uygulanan bu furyaların Gümüşhane genelinde aldığı boyutta elde edilen gelirlerin kontrol edilip edilmediği de irdelenecek başka bir husustur. Genelde dernekler aracılığı ile işletilen bu sürecin İlimiz Dernekler Müdürlüğünce incelenip incelenmediği de ayrı bir merak konusudur. Bu gelirlerin amacına uygun harcanıp harcanmadığı da başka bir muammadır. Sonuç olarak hem hijyenik ortamların yeterli olmayışı, hem elde edilen gelirlerin amacına uygun kullanılıp kullanılmadığı konusunda soru işaretlerinin giderilmesi gerekmektedir. Bizler esnaf olarak kermeslere karşı değiliz ancak bunun bir ölçüsü ve kriteri olması gerektiğine de inanıyoruz.”

Yorumlar (20)

ismail 11 Yıl Önce

başkan neden raharsız oluyorsunuz sizlerde yapın kermes bakalım paralar nereye gidiyor bilin. ayıp tır yapılan emeklere ihanetlik etmeyin yeter. sizden ondan dolayı bir şey olmaz.

muhammed ali 11 Yıl Önce

beyler neden emeğe ihanetlik ediyorsunuz ayığp değilmi. kermesin tüm malzemeleri doğal evlerde yapıldığı halde bile bile hesap yapmanızı yadırgıyoruz. zamanı geldiğinde bizde sizinle ijyenik olup olmadığının hesabını yapaçagız.sizleri kınıyoruz.

GÜZELKALEM 11 Yıl Önce

çok düşünüyorsaniz bu hijyen meselesini gidin lokantalari denetleyin.

rıdvan,eryılmaz 11 Yıl Önce

emek en kutsal değerdir,fakat birileri,nin hakkını gaspederek veya haksız rekabetle yapılıyorsa bu duruma sonuna kadar,da karşıolacağız

deniz 11 Yıl Önce

arkadaşlar rıdvan bey partili kimliği ile değil başkanı olduğu esnaf odasının adına açıklama yapmış ve esnaf olan diğer üyelerininde görüşünü almıştır bu bir. bir ikinciside tertipli düzenli ve legal olanlarla bi sıkıntımız yok demiş sıkıntı amacının dışında iş yapanlarda hemen atlamayın oltaya gerçi sizin amacınız bellide...

Gümüşhaneli 11 Yıl Önce

sizler insanların sağlığını çok düşünüyorsunuz ya çok kaliteli yemekleriniz var. bunun altında para yatıyor hayırlı bir işe gidecek parayı bile kıskanıp çekemeyen bir başkanlık ve topluluk olur mu. o zaman kapatın dükkanlarınızı da insanlarının helal kazançları sizin ceplerinize girmesin. o parayı alıp yemek size hiç yakışmaz başkan ve onun gibi düşününen hayır hasenat düşmanları

gümüşhaneli 11 Yıl Önce

muhanmet veismail bey kişisel olarak düşünüyor islam dininde bazı kurallara uymak gerektigini düşünüyorum kadınların o satışı yapmasınında dogru olmadıgını biliyoruz evet paralar nereye gidiyor hadi hijyenlikten vaz geçtik

Orhan 11 Yıl Önce

lokantaların denetlenmesini istiyoruz. hanımların evlerde binbir emekle yaptığı bu ev yemeklerini sağlıksız gören sayın eryılmaz, var mısın lokantaların denetlemeye, çöplerle, hijyenden uzak çalışanların olduğu dışı parıltılı fakat içerisi öyle olmayan mekanları denetlemeye basında seni takip etsin denetlensin tüm lokanta ve kahvahaneler...

GÜMÜŞHANELİ 11 Yıl Önce

ben biraz önce kermese gittim.inşaat atiklarinin arasinda lemis yapilip satildiğini hiç görmedinizmi?bu nasil hijyendir.ridvan beyi niye eleştiriyorsunuz ? o arkadaş hem oda başkani olarak hem de duyarli bir vatandaş olarak fikrini söylemiş.onu eleştireceğinize süpermarketler vasitasiyla bakkallarin düştüğü durumu niye eleştirmiyorsunuz.biraz insaf beyler.

Gümüşhaneli 11 Yıl Önce

zamanında bakkallar az kazıklamadı insanları şimdi hiç değilse rekabet var ve fiyatlarda normallik var. çocukluğumuzda (her bakkal için geçerli değil dikkat çekerim)şerefli o bakkallardan bir çikolata bile almak ne kadar zordu. aldığı fiyatın 5 katına satan o zengin, tartıdan çalan aç gözlü bakkallar iyi düşmeye devam etsin. hatta yok olsun.hoş bugünde o şerefli bakkalların süpermarketleri var inşallar batarlar.

murat 11 Yıl Önce

acaba başkanı olduğunuz lokantalarınızın sağlık koşullarını ve hijyenliğini denetledinizmi onlara uyarılar da bulundunuzmu ilimizde çok hijyen çok temiz denilen bir lokantamızda pidenin içinde sigara izmariti çıkıyor işletmeciye sorduğumuzda ücretini ödemeyin bir yanlışlık oldu deyip geçiştiriyor.siz öncelikle lokanta ve kahvehaneleri denetleyin bizde sizleri takdir edelim kamuoyu önünde.

DENİZ 11 Yıl Önce

değerli̇ yorumcular neden sürekli̇ başkanin siyasi kimliğine vurgu yapiliyor anlamiş değilim. ekonomik olarak bitirilen kendi üyelerinin hakkını savunuyor. hiç helal haramı sorguladınızmı? hangi dernek bir kuruş vergi veriyor? hangi dernek bir kişinin sigortasını yatırıyor.başkan haksızmı? kimse bizim gibi esnafların adına yorum yapmasın.başkanım sonuna kadar destek.

Orhan 11 Yıl Önce

allah aşkına hiçbir karşılık beklemden işini gücünü bırakıp emeğiyle güzel işler yapmaya çalışan bu milletin analarına çamur atmayın. chp zihniyeti diyeceğim ama içlerinde çok temiz insanlar var onlarıda kötülemiş olacağız. ne olur şu milletin değerleri ile uğraşmayın bu size değil sizin ait olduğunuz siyasi çizgiye zarar veriyor .

Yalancının Mumu 11 Yıl Önce

bir lokantacı bizim böyle bir açıklamadan haberimiz yok diyor.oda başkanı kimin tepkisi ile açıklama yapıyor. kermes bahane chp zihniyeti bu işte yarın gelir milletetn sahiplenme istersiniz. siz milletin değerleri ile uğraşın sahiplenecek sizi bu millet devam edin siz...insanların inançlariyla uğraşmaya..

chp bu işte 11 Yıl Önce

chp nin neden yıllardır halkın partisi olamadı işte böyle ortaya çıkıyor.halkın değerleri ile uğraşan dersini sandıkta alır.siz milletin kermes ve hayır işleri ile uğraşacağınıza adam gibi muhalefet yapında hayırlı bir işiniz olsun. memelektet yapılacak bir sürü iş varken çok ucuz siyeseti bırakın artık. yazık çok yazık.

asiller 11 Yıl Önce

sapla samanı lütfen birbirinden ayırt edelim başkanımızın düşüncelerini sonuna kadar destekliyoruz

ümit 11 Yıl Önce

bunların başka işi yok kermes hesabı yapıyorlar ayıp. kermesi eleştireceğinie yönetim kurulunu toplada bakın ne yapıyorsunuz. kermesler el nuruyla yapılıp halkın önünene seriliyor. sizlerde yapın. amam zihniyet farklılığı işte.

varol 11 Yıl Önce

hangi sapla samandan bahsediyon insanların emekleri ile meydana getirdiği malzemeleri sorguya alacağınıza başıboş yönetimlerinizin hesabını yapın ayıp zihniyetiniz bozuk ama bu halk sizi gibilere gereken cevabı kısa zamanda verecektir.

KAHRAMAN 11 Yıl Önce

bunlar içi boş laflar .kendi hesabını yapamayanlar çıkıp kermesle hesap yapmaya çalışıyorsunuz. ilçelerde başıboş parti herkes inle ve inle toıp oynuyorlar. kendi yönetimide aynı bir şey yaptıgınız yok kalkıp kermesin paraları nereye gidiyor. ben söyleyeyim eğitime didiyor, insanlığa gidiyor ya siz ne yaparsınız ayıp ayıp mutanın allah aşkına

AHMET 11 Yıl Önce

kermes insanların alın teriyle meydana geldiğini bilmeyen sözde emekçiler vah halinize inan ben utanıyorumda bunlar il ve ilçe başkan ve yöneticileri utanmıyorlar. kalmışlar sordukları soruya bak. kimsinin emeğini sorgulamaya hakkınız yok . sizi gidi kuklacılar.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.