Gümüşhane Haberleri

Koyun Yetiştiriciliği Kursuna Katılanlara Sertifikaları Verildi

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen 64 saatlik ‘Koyun Yetiştiriciliği’ kursuna katılan 22 çiftçiye sertifikaları verildi.

Gümüşhane’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen 64 saatlik ‘Koyun Yetiştiriciliği’ kursuna katılan 22 çiftçiye sertifikaları verildi.

Kurumun toplantı salonunda düzenlenen sertifika törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Metin Yalvaç, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Taş, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Özgür Oytun Ören ve çiftçiler katıldı.  

Gümüşhane’de 36 bin 159 adet küçükbaş hayvan bulunduğunu belirten Yalvaç, “İlimizde koyunculuk son yıllarda gelişim göstermektedir. Değerli yetiştiricilerimiz sayesinde verim artmaktadır. Geçtiğimiz yıl 113 yetiştiriciye 306 bin 325 TL destekleme ödemesi yaptık. Bu yıl ise 90 yetiştiriciye 282 bin 125 TL destekleme ödemesi yapılacaktır” dedi.

Kursiyerlere Koyun Irkı Seçimi, Koyun Barınakları Kurmak, Koyunların Dengeli Beslenmesi, Kuzu Büyütmek, Koyun Hastalıkları İle Mücadele Konularında torik ve uygulamalı eğitim verildiğini ifade eden Yalvaç, “Tüm üretim sahalarında olduğu gibi hayvancılık sektöründe de bilinçli elemanların yetişmesini sağlayan bu kurslarımızın, ülkemiz ve Gümüşhane hayvancılığına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Halk Eğitimi Merkez Müdürü Hasan Taş ise “Düzenlenen 64 saatlik koyun yetiştiriciliği kursuna katılarak sizler artık aldığınız bu eğitimle bilinçli bir hayvan yetiştiricisi oldunuz. Bu kurslar sayesinde hayvancılık sektöründe kalifiye eleman istihdamı gerçekleştirilmiş olacak ve dolayısıyla hayvancılığın gelişmesine büyük katkılar sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Program, sertifikaların dağıtılmasıyla son buldu.
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.