Gümüşhane Haberleri

Milletvekili Aydın: Sosyal Devlet Anlayışında Sınır Yok

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Gümüşhane’ye son 12 yılda Aile ve Sosyal Politikalar kapsamında 134 milyon TL ödeme yapıldığını söyledi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Gümüşhane’ye son 12 yılda Aile ve Sosyal Politikalar kapsamında 134 milyon TL ödeme yapıldığını söyledi.

Yaptığı açıklamada ‘Türkiye Cumhuriyeti Sosyal bir Hukuk devletidir mantığındaki sosyalitenin Cumhuriyet tarihinde ilk defa AK Parti iktidarı döneminde tamamlandığını kaydeden Milletvekili Aydın, şunları söyled:

“Bu doğrultuda engellilerden, yaşlılara, sigortasını ödeyemeyenden, evine bakım yaptıramayana, yeşil kartlıdan, genel sağlık sigortasına devlet her yerde ve her zaman vatandaşın yanında oldu.

Etkin, verimli ve daha hızlı hizmet sunmak amacıyla sosyal yardım hizmet ve alanındaki bütün kurum ve kuruluşlarımızı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde tek çatı altında birleştirdik. Bununla birlikte; kadınları, çocukları, yoksulları, şehit yakınlarını,  gazileri, yaşlıları ve engellileri kapsayan çalışmalar AK Parti iktidarı döneminde gerçekleştirildi.

Vatandaşlarımızın daha kaliteli bir hayat sürebilmesi için kapsayıcı sosyal yardım ve sosyal destek programlarını hayata geçirdik. Engelli ve yaşlılara, eşi vefat etmiş kadınlara, muhtaç asker ailelerine yönelik düzenli sosyal yardım politikalarını hayata geçirdik. Bu bağlamda devlet her yerde ve her zaman vatandaşın yanında oldu. Bu hizmetleri yürütebilmek için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ve Sosyal Hizmet merkezi binalarımızın da yenilenmesi vatandaşın daha kolay hizmet alabilmesi durumuna getirilmesi gerekiyordu.

İlimizde rehabilitasyon merkezi açtık. Kürtün Sosyal İlçe Müdürlüğünü açtık, Kelkit Sosyal ilçe Müdürlüğünü açtık. İlimizdeki hizmetleri sürdürürken Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasıyla Sosyal Hizmet merkezi binasının ihalesi Allah’ın izniyle 18 Eylül’de yapılıyor. İlimize kazandırmış olduğumuz rehabilitasyon merkezinin yanı sıra engelsiz yaşam merkezi çalışmalarımız da sürmektedir. Şu anda proje çalışmaları sürüyor. Proje çalışması tamamlandığında aynı yerde engelsiz yaşam merkezinin de ihalesi yapılacaktır. Köyde, mezrada, ilçede, belde de sosyal devletin ulaşması gereken her kim varsa ulaşmak bizim hükümetimizin görevidir ve Allah’ın izniyle de herkese ulaşıyoruz.”

Açıklamasında, 2 bin 500 gazi ve şehit yakınının kamuda memur olarak atamasının da yapılacağını kaydeden Milletvekili Aydın, kurban bayramından birkaç gün önce gazi ve şehit yakını atamasının ikinci perdesinin yapılacak olmasını değerlendirerek bunu AK Parti iktidarının sosyal devlet anlayışında ne kadar duyarlı bir yapıda olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar konusundaki yatırımlar ve Milletvekili Aydın’ın çalışmalarından duydukları memnuniyetini ifade eden vatandaşlar tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Allah Hükümetimizden razı olsun daha önce engelli çocuklarımızı, topluma çıkarmaktan, bakmaktan, onların ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken şimdi devlet yanımızda hem özel eğitim merkezlerinde hem de evimizde bakım yapılıyor. İlimize bu hizmetlerin hepsini getirmiş olmalarından dolayı hükümetinize ve şahsınıza teşekkür ederiz.”
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.