Gümüşhane Haberleri

Şehitler günü mesajları

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Gümüşhane’de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

VALİ OKAY MEMİŞ
 
“Topraklarımıza göz diken ve işgale kalkışan yedi düvele bu toprakların sahipsiz olmadığını gösteren Çanakkale Zaferi, milletimizin kaderini ve tarihin akışını değiştiren çok önemli bir başarıdır.
 
Yaklaşık iki asırdan buyana coğrafyamızda her türlü entrikaya başvuran şer odakları, Türkiye Cumhuriyeti’mizin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda kat ettiği önemli mesafe nedeniyle, son olarak 15 Temmuz’da içimizdeki hainleri de kullanarak, ülkemiz üzerinde kirli senaryoyu uygulamaya kalkışmıştır. Ancak, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde demokrasisini ve ekonomisini güçlendirerek, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma yolunda emin adımlarla ilerleyen Aziz milletimiz, tarih boyunca olduğu gibi bugün de kendisini engellemeye çalışan mihrakların kurduğu tuzakları, birbirine kenetlenerek bozacak inanç, kudret ve kararlılığa sahip olduğunu bir kez daha canı pahasına ortaya koymuştur.
 
Çanakkale Zaferimizin 102. yıldönümü münasebetiyle, bizlere bu vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile 15 Temmuz günü şehadete erişen yiğitlerimiz başta olmak üzere, bütün şehitlerimize Cenâb-ı Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Çimen, 102 yıl önce Çanakkale'de yazılan destanı ve o destanın tüm kahramanlarını minnetle yad ettiğini kaydederek, "Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın bir kez daha teyit edildiği yerdir.  Çanakkale Zaferi, aynı zamanda milletimizin birlik ve beraberlik içinde, vatan ve millet sevgisiyle yazdığı bir kahramanlık destanıdır. O dönemdeki tüm imkansızlıklara rağmen milletimiz, bağımsızlığı, onuru ve vatanı uğruna hiç bir fedakarlıktan çekinmedi. ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten ecdadımızdan miras aldığımız vatan sevgisi, günümüzde ve gelecekte, aynı şuur ve sadakatle sahip çıkılacağının da güvencesidir. Aynı şuurla yine milletimiz, hiçbir fedakarlıktan çekinmeden vatanı için 15 Temmuz darbe girişimine karşı durarak vatanına sahip çıktı. Bu sebeple Çanakkale Zaferi’ni sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün de en önemli ilham kaynaklarından birisidir. Bizler, şehitlerimizden miras kalan bu mukaddes emaneti asla yere düşürmeyecek, çok daha da yükseklere taşıyacağız. Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ORHAN KAR

“Çanakkale Zaferi Birinci Dünya Savaşı içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlık uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk Milletinin kahramanlık destanının bir parçasıdır. Bu zafer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin yenilmezliğini, azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermesi açısından büyük önem taşımaktadır. Şehitlerimizin büyük zorluklarla kazandığı bu eşsiz emanetine,  15 Temmuz 2016’da Vatandaşlarımız hainlere karşı meydanlara çıkarak canı pahasına da olsa sahip çıktığını dosta ve düşmana göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferi yaşatan, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

GÜMÜŞHANE ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER YARDIM DERNEĞİ BAŞKANI CAHİT ERDOĞAN

“Bugün kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız.

Adını şanlı zafer olan “Çanakkale Meydan Muharebesinden” alan bugün tarihe adını altın harflerle yazdırmış, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere Milletçe bir savaşın böyle bir zaferle sonuçlanacağının nasıl olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.

Aziz şehitlerimiz yattıkları yerde şunu hissetmelidirler ki: Temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada millet tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir.

15 Temmuz bir kez daha göstermiştir ki milletçe bir bütün olduğumuz sürece hiçbir güç bizi dize getiremeyecektir.

18 Mart Şehitler günü ve bu tarihe “Şehitler Günü” adını veren Çanakkale Zaferinin yıl dönümünde aziz şehitlerimizi şükranla anıyor ve onlardan aldığımız Vatanseverlik ruhu, Millet severlik ruhu ile Bayrağımızı göklerde dalgalandırmanın onurunu yaşıyoruz.  

Bu duygularla; bizlere bu büyük zaferlerin gururunu armağan eden Başta Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, zaferlerle dolu olan şanlı tarihimizde bu mücadeleyi vererek şehit olan tüm şehitlerimizin de şehitler gününü kutluyorum”

ÜLKÜ OCAKLARI GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI SALİH TAŞCI


“Tarihte eşine az rastlanır bir destanın, Çanakkale Zaferi’nin 102. yılını gurur ile idrak ediyoruz. Cephe cephe yeniden dirilişe koşan kanlarıyla bayrağı dalgalandıran şahadetleriyle milletimize can veren ecdadımızı saygıyla yad ediyoruz.

Çanakkale sıradan bir askeri zaferden öte üç kıta, yedi iklime hükmetmiş bir milletin, aslına dönüşüdür. Çanakkale; saz ile dillenen, söz ile ifade edilenden öte binlerce vatan evladının kanlarıyla kara toprağa karış karış nakşettiği bir destandır.

Çanakkale Azraile hoşgeldin dercesine şehadete koşan kahramanların evlatlarını kurban misali kınalayarak cepheye uğurlayan anaların tarihe düştüğü nottur.

Galiçya’da Yemen’de Kafkaslar’da cepheden cepheye şehit olan büyük Türk Milleti Çanakkale’de siperden sipere destanlaşmış ve imanın karşısında imkanın ne derece değersiz olduğunu cihana ispatlamıştır. Balkanlarda siyasetin kirliliğiyle savaşmadan mağlup olan ordu Çanakkale de birlik ve beraberlik ruhu ile tam manasıyla zafere ulaşmıştır. Conkbayarı’nda, Anafartalar’da, Seddülbahir’de, Kirte’de Sakarya’nın müjdesi verilmiş; Kilitbahir’den, Kanlısırt’tan Dumlupınar’a bir nefes üflenmiş, Milli Mücadelenin önsözü Çanakkale’den cihana ilan edilmiştir.

Ergenekon da dağları aralayan, Malazgirt’te Anadolu’yu yurt yapan, İstanbul’da çağ açıp çağ kapatan kutlu ruh Çanakkale’de de; Seyit Onbaşı ile Yahya Çavuş ile Gazi Mustafa Kemal ile tekrar vücut bulmuştur. Temelinde birlik ve beraberlik, özünde bağımsızlık sevdası olan; gücünü imandan alıp, yalnızca Allah’a teslim olan ve hamurunda Türk’ün kuvvet ve kudretini bulunduran “Çanakkale Ruhu”; Anadolu’yu, tüm emperyalist dünyaya zindan etmiştir.

Milletimizin zor bir süreçten geçtiği bu günlerde Çanakkale’yi anmaya ve kahraman ecdadımızı anlamaya her dönemkinden daha fazla ihtiyaç vardır. Dış mihrakların bitmek bilmeyen oyunlarını bozacak, içerdeki karanlık odakların tezgahlarını yerle yeksan edecek kuvvet ve kudretin şifreleri Çanakkale’yi anlamaktan geçmektedir. 15 Temmuz’u bu millete reva gören alçakların hayallerini suya düşüren ve kurşunlara vücudunu siper eden milletimizin, birlik ve beraberliği bu ruhun varlığının en yakın göstergesidir.

Türk Milleti’nin 57. Alayı Ülkü Ocakları, Çanakkale Zaferi’nin ve binlerce yıllık tüm kazanımlarımızın ebediyen bekçisidir. Türk Gençliği’nin mazisinin bilincinde, atisinin yegane teminatı olduğu düşüncesiyle ve kahraman ecdadın izinde olarak yetişmesi için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle, başta Osmanlı Orduları Başkomutanı Şehid-i Âlâ ve Gâzî-i Namdar Enver Paşa, Cumhuriyetimiz’in banisi ve Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ömürlerini bu millet uğrunda mücadeleye vakfeden tüm büyüklerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Emanetlerini daha ileriye taşımak namusumuz, eserlerini muhafaza etmek borcumuzdur.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.