Gümüşhane Haberleri

TOKİ'ye Gümüşhane’de fiyat tepkisi

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Gümüşhane kent merkezinde yaptırılan 530 konut için açıklanan satış bedelleri, peşinat ve taksit miktarlarının yüksek olması Gümüşhaneli vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanırken, vatandaşlar özellikle sosyal medyada çok sayıda yorumda fiyatların makul düzeye çekilmesini istedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Gümüşhane kent merkezinde yaptırılan 530 konut için açıklanan satış bedelleri, peşinat ve taksit miktarlarının yüksek olması Gümüşhaneli vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanırken, vatandaşlar özellikle sosyal medyada çok sayıda yorumda fiyatların makul düzeye çekilmesini istedi.

Çamlıca Mahallesi ‘Altınkent’ mevkiinde TOKİ tarafından kentte yapımı tamamlanmak üzere olan 530 konut projesinde, 2+1 için 43, 1+1 için 90, 3+1 için 338 konut şeklinde satışa sunulurken, 18 Ekim-2 Kasım tarihlerinde müracaatları yapılacak konutların kurları ise 9 Kasım’da çekilecek.

Fiyatların açıklanmasının ardından vatandaşlar konutların satış bedellerinin çok yüksek olmasının yapılan hizmete gölge düşürdüğünü belirterek özellikle sosyal medyada yaptıkları kampanyalarla fiyatların makul düzeye çekilmesini istedi.

Yıllarca TOKİ’nin Gümüşhane’de konut yapmasını beklediklerini dile getiren vatandaşlar, “Fakat açıklanan bu fiyatlara göre beklediğimize değmedi. Ayrıca 1 + 1 ve 2 + 1 evler adeta kümes gibi. Bu kadar kullanışsız ev bu fiyata satılır mı? 2 + 1 fiyatları ancak 3 +1 evlerine verilirse belki o zaman olur. Şimdi TOKİ'den bu fiyatları düşürmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Gümüşhane Altınkent TOKİ evleri 71,89 metrekarelik 1+1 konutlar için 130 bin 526 TL ile 151 Bin 905 TL arası, 78,58 metrekare 2+1 konutlar 156 bin 134 TL ile 172 bin 900 TL arası, 127,66 metrekare 3+1 konutların fiyatları ise 254 bin 579 TL ile 281 bin 167 TL oranında satışa çıkarılmıştı.

Sosyal medyada ise TOKİ’ye ateş püskürülürken, bu şartlarda konutların kesinlikle satılamayacağı, mutlaka indirime gidilmesi gerektiği fikri oluştu.

Yorumlar (22)

Mustafa ATAY 6 Yıl Önce

Gümüşhane merkezdeki evler bu kadar pahalı değil bakalım fiyatlar ne kadar aşağı çekilir bence bu nabız yoklaması

Burak 6 Yıl Önce

Bedava bence birazdaha arttirin bu fiyata evmi.verilir bide doga manzarali

SÜLEYMAN ŞAHİNÖZ 6 Yıl Önce

FİATLAR ÇOK FAZLA NEDEN YÜKSEK TUTUMUŞ

Ömer kara 6 Yıl Önce

Çankırı fiyat tl çok yüksek

Songül Çetin 6 Yıl Önce

Umudumuz Şaban dı o bile hiç oldu.Asgari üçretlinin toki evi fiyatlarına karşı ödeyebilecek ne taksidi nede peşinatı olabilir.Gelecek baharlara oda gelirse

Coşkun kirilmaz 6 Yıl Önce

TOKİ'den her yerden şikayet var 6 ayda bir taksilerin yüksek artması vatandaşı iyice bezdirdi buna inşAllah yetkililer el atar takip edecegiz

Gökhan Ağca 6 Yıl Önce

Bence fiyatlar gayet normal demir - beton bu kadar zamlanmışken işçilik maliyetine mi vericeklerdi.

Gökhan Ağca 6 Yıl Önce

Az bile

Mehmet. Ataşcı 6 Yıl Önce

toki fiyatları aşırı dercepahalı inanmayın fakiri böylemi evsahibiyapılır evyapılır teslim dilir peşinat alınmaz ayda endüşükira üzerinden verilir ardış yapılmıyacakşekilde yurtdışında fakirlere buşekide ev veriliyor, bu. toki yanlışyapıyor bunlara innanmayın

Gariban işi 6 Yıl Önce

250 bin liraya merkezde ev almak varken, köyde neden ev alsın vatandaş, birde aylık 300-400 lira dolmuş parası verecek! bu nasıl bir anlayış, hazine yerine yapılmadımı? vatandaşa ne gibi bir faydası olacak bu evlerin, fiyata bakınca piyasa ile aynı? gariban işi değil mi bu evler? . ????

MEYHAZER 6 Yıl Önce

TOKİ ÖZELLİKLE KÜÇÜK İLLERDE ZENGİNİN BİR EVİ DAHA OLSUN DİYE DEĞİL, GARİBAN FAYDALANSIN DİYE EV YAPMALI. POLİTİKA YANLIŞ

Fatih 6 Yıl Önce

Parayı en çok seven millet olduklarından itiraz ediyorlar. Para çok gümüşhanelilerde bişey olmaz kiracılar dan çıkarırlar...

Mustafa 6 Yıl Önce

Gumushanede ucuz olan tek sey insana verilen deger. Yukarıda bahsedilen fiyatlar kesinlikle insan zihniyle dalga geçmektir. Merkezdeki fiyatlardan bir farki yok. Yeterki birileri evini biraz daha falzaya satsin veya kiralasın.

Mehmet Düz 6 Yıl Önce

Maliyet fiyatları %100 arttı ama vatandaşın cebindeki para aynı kaldı, bizim dolarla ne işimiz olur diyenler düşünsün, sonuçta bu yapı malzemelerin büyük bi kısmı dolar bazlı alınıyor, oraya nakledilirken kamyonlar mazot yakıyor litresi 6,30 larda geziyor, sonrada dolardan banane, alın işte size ne, Devletin kurumu bile 250 binden aşağı ev veremiyor, mutlusunuzdur umarım.

Hakan 6 Yıl Önce

Niye 1500 tl ev kiraliyolar bumu adelet

Duyarlı vatandaş 6 Yıl Önce

Toki yi dağın başına yaptirarak sadece duvarlarına 5 6 trilyon harcanmasinin nedeni bu yani problem toki de değil yine Gümüşhane de rant peşinde kosanlarda...

Duyarlı 6 Yıl Önce

Toki yi dağın başına yaptirarak sadece duvarlarına 5 6 trilyon harcanmasinin nedeni

Öznur yılmax 6 Yıl Önce

Dar veda orta gelirliler için yapılan ve yıllarca beklenilen toki lerde açıklanan fiyatlar beklenilene değmedi daha kimse gümüşhanede evler pahalı demesin merkezde satılan bir dairenin 300 400 bin olması bence artık gayet normal teşekkürler Gümüşhane belediyesi Teşekkürler Toki!!!

Zeynep meral 6 Yıl Önce

Yazık ya insanlar o kadar bekledi aynen yaptıkları çalışmaya tamamen gölge düşürdüler hizmet değilde eziyet oldu gümüşhane halkına fiyatların düşmesini bekliyoruz

Fatih Aslan 6 Yıl Önce

Parayı en çok seven millet olduklarından, kiraçilardan çikarırlar parayı bişey olmaz.

Zekeriya 5 Yıl Önce

30 yıllık binalara 220.000 tl , kirasına 800-900 hatta 1000 tl isteyenler buna pahalı mı diyor ? Allah aşkına fiyatlar gayet uygun.

Ali baba 4 Yıl Önce

Benim babam gazi biz TOKİ'den ev alamadık uçuk kaçık fiyat söylediniz ondan sonrada evleri 20 bin TL peşin ile sattınız alan vatandaşlarda 20 bin TL 'e alıp 80 bin TL ye devrediyorlar bu nasıl adalet Allah sizi bildiği gibi yapsın

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.