Gümüşhane Haberleri

Üniversite öğrencilerden anlamlı program

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane Üniversitesi Öğrencileri Sosyal Yardımlaşma Topluluğu (GÜSOSYAL) Şehitleri Anma ve Mehmetçiğe Destek programı düzenledi. Programdan elde edilen gelir Mehmetçik vakfına bağışlandı.

Gümüşhane Üniversitesi Öğrencileri Sosyal Yardımlaşma Topluluğu (GÜSOSYAL) Şehitleri Anma ve Mehmetçiğe Destek programı düzenledi. Programdan elde edilen gelir Mehmetçik vakfına bağışlandı.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programda şiir dinletisi ve türküler yer aldı. Şehitlerin fotoğraflarının dev ekrana yansıtılarak icra edilen programda video ve sinevizyon gösterileri de gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan GÜSOSYAL kurucu başkanı Ramazan Koç, şiir okuyup, türkü söylemek, insanları duygusallaştırmak için program yapmadıklarını belirterek, “Bir amacımız var. Ateş düştüğü yeri yakar deyimine de aykırı, acıların sadece acının düştüğü evlerde insanlarda kalmadığını, acılarını en az onlar kadar bizimde hissettiğimizi göstermek ve bu ateşi sadece ateşin düştüğü yerde değil sizlerin de yüreğinde yakmak. Çünkü bizlerinde yürekleri yanarsa en az onlar kadar işte o zaman şehitler ölmez” dedi.

Geçtiğimiz Eylül ayında Trabzon’da şehit edilen Eren Bülbül’ün kabrini ziyarete gittiklerinde 20 bin kişilik üniversiteden yalnızca 28 kişinin kendilerine eşlik ettiğini ve bunu yakıştıramadıklarını kaydeden Koç, “20 bin kişilik üniversite den kaç kişi gittik biliyor musunuz 28 kişi? Canını vatanı için feda eden kardeşimizin ziyaretine 28 kişi gittik. İşte biz buna karşıyız. Sadece acıyı duyunca sosyal medyada paylaşmakla bırakmayın. Hele ki ülke olarak millet olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde devletimiz, askerimiz, polisimiz canla başla mücadele ederken biz üniversite gençleri sadece sosyal medyada paylaşım yapmayı bırakın, bırakın sanal acıları. Hissedin acıları içinizde. Millet olarak ezelden beri yüz binlerce şehit verdik veriyoruz da vereceğiz de. Vatanın sağ olması için canımızı verdik vereceğiz de. Uyanın artık. Sosyal medyanın esiri olmaktan kurtulun. Ne mi yapalım, şehitlerimizi yaşatalım, unutturmayalım, şehitlerimizi baş tacınız edin. Her zaman yüreğinizde olsun. Hangi mesleği yaparsanız yapın her zaman vatan için millet için şehitlerimiz için çalışın. Ömer Halisdemir olun, vatanı ihanete uğrayınca canı pahasına vatanı için hainlere göğsünüzü siper edin, Fethi Seki olun milletine zarar geleceğini anlayınca kurşunların önüne atlayın, Eren Bülbül olun 15 yaşında geleceğinizi hiçe sayıp düşmana karşı çıkın” diye konuştu.

Salonun en ön sırasında yer alan protokol koltuklarının davetiye gönderildiği halde dolmaması dikkatlerden kaçmadı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.