Gümüşhane Haberleri

‘Tarihi bir gün ve tarifi zor duygular yaşadık’

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhanespor

Ziraat Türkiye Kupası H grubundaki ilk maçında Hüseyin Avni Aker Stadyumunda Trabzonspor’u 2-1 yenerek bir anda ülke gündemine giren ve ‘Trabzonspor’un pestilini çıkardı’ yorumlarına neden olan Gümüşhanespor’da yüzler gülüyor.

Ziraat Türkiye Kupası H grubundaki ilk maçında Hüseyin Avni Aker Stadyumunda Trabzonspor’u 2-1 yenerek bir anda ülke gündemine giren ve ‘Trabzonspor’un pestilini çıkardı’ yorumlarına neden olan Gümüşhanespor’da yüzler gülüyor.

“Hocamız ideal 11 dışında kupaya özgü bir kadroyu tercih etti”

Kulübün Asbaşkanı Mutlu Gürler, Türkiye’nin dört büyüklerinden biriyle evinde oynadıkları kupa maçı için ligdeki zorlu ve uzun maratonu da unutmadan hazırlandıklarını belirterek, “İlk yarının sonlarına yaklaşırken ligde şampiyonluk peşinde koşan ekibimizin kupada da olabildiğince başarılı işlere imza atmasını istiyorduk. Lakin hem lig hem kupa temposunun yorucu ve yıpratıcı olabileceği düşüncesiyle elimizdeki kadro alternatiflerini de yerinde ve temkinli kullanmamız gerekiyordu. Bunun için teknik kadromuz kendi planlamaları dahilinde ideal 11 dışında kupaya özgü bir kadroyu tercih ederek sahaya çıktı” dedi.

"Gümüşhanespor tarihinde derin izler bırakacak bir maç oldu"

Trabzonspor’un ilk golü bulmasının ardından maçı kolay kazanabileceği gibi bir atmosfer oluşturmasına rağmen oyun disiplinini bozmayan, dengeli ve dirençli savunma anlayışı ile rakibine karşı koyan Gümüşhanespor’un Muhammed Çalhanoğlu’nun güzel frikik golüyle oyunun dengesini yeniden kurmayı başardığını belirten Gürler, “İkinci yarıda çok sayıda atak geliştirdiği halde ikinci golü bulamayan Trabzonspor karşısında, sabırla savunma hattının ve orta sahasının direncini korumayı başaran  ekibimiz, Kaptan Salih Zafer Kurşunlu 'nun ayağından gelen ikinci golle müsabakaya damgasını vurmayı başardı. Gümüşhanespor tarihinde derin izler bırakacağına emin olduğumuz bu güzel spor gecesini bizlere yaşatan tüm ekibimizi kutluyoruz. Ligdeki başarılı performansının bir tesadüf olmadığını bir kez daha ispat eden Gümüşhanespor bu temposu ve başarısı ile sezon sonunda hak ettiği yerde olacağının sinyallerini güçlü bir biçimde vermiştir” diye konuştu.

"Tarifi zor duygular yaşadık"

Trabzonspor camiasının kendine yakışır ev sahipliği ve taraftar gruplarının centilmenlik sınırları içerisinde maç içerisinde ve sonunda gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür eden Gürler, sözlerini şöyle sonlandırdı: “İki kardeş şehrin iki güzide kulübünün tarihlerindeki bu ilk müsabakada sporcularımızın haklı emekleri yanında talihinde yardımı ile kazanan tarafta olmak bizlere tarifi zor duygular yaşattı. Şehrimize ve camiamıza hayırlı olsun diyor gelecek maçlar için tüm ekibimize başarılar diliyorum.”
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.