Gümüşhane Haberleri

GGA yeni eğitim yılına askerlerimizi selamlayarak başladı

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gurbetten

Ankara Gümüşhaneli Bürokratlar ve Akademisyenler Derneği (GÜBDER) çatısı altındaki Gümüş Gelişim Akademisi (GGA) 2019-2020 eğitim-öğretim yılına başladı. 

Ankara Gümüşhaneli Bürokratlar ve Akademisyenler Derneği (GÜBDER) çatısı altındaki Gümüş Gelişim Akademisi (GGA) 2019-2020 eğitim-öğretim yılına başladı. 

Dernek binasında yapılan etkinlikte programa katılan tüm Gümüşhaneli öğrenciler kendilerini tanıtırken, program sonunda katılımcıların tamamı Barış Pınarı Harekatına destek olmak için asker selamıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gümüş Gelişim Akademisi Öğrencileri başkanı olan Mahmut Şen, yaptığı konuşmada bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili sunum gerçekleştirdi. Şen, 2017 yılında şehit edilen Şehit Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz'ın nazarında tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı dileklerinde bulunarak söze başladı. Gümüş Gelişim Akademisi'nin bu yıl da geçmiş yıllardaki gibi çok güzel faaliyetlere vesile olacağına inancımız tamdır diyerek bugüne kadar tüm GGA çalışmalarını özetleyen bir sunum yaptı.

Daha sonra Gümüşhaneli Bürokratlar ve Akademisyenler Derneği (GÜBDER) Başkanı Erol Tekçe söz aldı. Başkan Tekçe yaptığı konuşmada 2013 yılında hizmete başlayan Gümüş Gelişim Akademisi’nin bugüne kadar yaklaşık 1000 öğrenci ile temas kurduğunu, bu dönem dahil her yıl yaklaşık 100 öğrencinin daha bu sayıya eklendiğini belirtti. 

Başkan Tekçe bu yıl özellikle israf konusunu ve kaliteli yerli üretim konusunu gündemde tutarak tüm öğrencilerin bu başlıklarda birer hazırlık yapmasını, kendi alanlarıyla ilgili birer sunum yapmalarını hedeflediklerini her program öncesinde sunum yapma teknikleri, kendini ifade edebilme, kürsü hakimiyeti gibi konularda öğrencilerimizin kendilerini geliştirmelerimi istediklerini söyledi. 

Tekçe, Türkiye çapındaki bütün büyükşehirlerde Gümüşhaneli gençlerin tıpkı GGA ve GÜNOP gibi örgütlenmesini ve ulusal boyutta geçen yılki gibi Abant'ta birlikte olacakları bir Gümüşhaneliler buluşması yapmayı düşündüklerini kaydetti.

Özellikle eğitim, sağlık, kültür, spor ve sanat başlıklarında hem ulusal hem de uluslararası projelerde öğrencilerin yer alması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Tekçe, bugüne kadarki çalışmalarında emeği geçen özellikle mekansal anlamda 7 yıldır ciddi desteklerini gördükleri SADEFE ve EVSAD dernekleri Onursal Başkanı Orhan Koç'a teşekkür eden Tekçe, yine akademinin kurulması sürecinde bulunan Dr. Turan Şişman, Metin Ayvazoğlu, Kemal Nalçacı başta olmak üzere tüm emeği geçen GÜBDER yönetimine ve maddi manevi destekte bulunan tüm bürokratlara teşekkür etti.

Tekçe gençlere “Eğer son günlerde gördüğümüz gibi dünyayı bir şarlatanın elinde oyuncak etmek istemiyorsak, Türk milleti olarak ve İslam ümmetinin fertleri olarak çok ama çok çalışmamız ve bilimsel bütün çalışmalarda öncü olmamız gerektiğini unutmamalıyız” dedi.

Daha sonra sırasıyla Ankara 75.Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dr.Erkan Kaymak, Kızılay Derneği Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi Şükrü Can, Onkoloji Hastanesi Beyin Cerrahı Dr.Mustafa Öztürk, MEB Müşaviri Altan Ekmen ve Öğrtetmen Engin Kocagöz, Kültür Bakanlığından İsa Yılmaz, TSE’den Mukaddem Kılıç, Sağlık Bakanlığından Aşkın Toygun, GÜBDER Başkan Yardımcısı Kırmaz ve kız öğrencilerden sorumlu Başkan Melike Canlı birer konuşma yaptıktan sonra öğrenciler tek tek kendilerini tanıttı.


 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.