Gümüşhane Haberleri

Hollanda Pekünlüler Derneğinden bahar şenliği

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gurbetten

Hollanda Pekünlüler Derneği, Oude Veensegrindweg Rhenen’de bahar şenliği olarak, ikinci piknik etkinliğini gerçekleştirdi.

Hollanda Pekünlüler Derneği, Oude Veensegrindweg Rhenen’de bahar şenliği olarak, ikinci piknik etkinliğini gerçekleştirdi.

Özellikle kadın ve çocuklar tarafından büyük bir coşku ve neşe ile kutlanan etkinlikte, ailelerin kaynaşması, birlikte yemek yiyip konuşmaları ve eğlenmeleri pikniğe büyük bir zenginlik kattı. Çocuklar için çeşitli yarışmaların düzenlendiğin etkinlikte sohbetler edildi ve Hollanda’da özellikle çocukların ve gençlerin geleceğine yönelik eğitici mesajlar verildi.

Hollanda Pekünlüler Derneği’nin yeni başkanı işadamı Musa Kunt yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Derneğimizin düzenlediği bu ikinci pikniğe hoş geldiniz. Yıllarca özlemini çektiğimiz derneğimizi de bir yıl önce kurup hayata geçirdik. Bundan dolayı çok mutluyuz. Artık acı ve tatlı günlerimizde örgütlü olarak birlikte olacağız. Şirin ilimiz Gümüşhane, güzel ilçemiz Kelkit ve pınarları ve yaylaları ile meşhur güzel beldemiz Pekün’e daha çok hizmet sunmaya çalışacağız. Hollanda’da yaşayan hemşerilerimize ise milli, manevi değerlerimizin yanında güzel gelenek ve göreneklerimizin de yaşatılması için birlikte mücadele edeceğiz. Derneğimize üye olarak sahip çıkalım. Çünkü bu dernek hepimizindir. Hepinize saygılarımı sunarım.”

Hollanda Pekünlüler Derneği Onursal Başkanı Bekir Cebeci ise katılımcılara gerek kültürel gerekse de eğitici yönden şu mesajları verdi: “Mevlana, yüzyıllar öncesinden insanları birliğe, dirliğe davet ediyor. ‘İnsanlara katıl, insanlara..’ diyor. Çünkü ‘insanlara katıldı mı bir deryasın, bir deniz. Kendinde kaldı mı bir danesin bir damla.’ İşte bizler de bir derya bir deniz olmak için bir dernek kurduk ve bugün buradayız. Birlik, dayanışma, yardımlaşma hep hedefimiz olmalıdır. Bu güzel hedeflerimizin yanında çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim ve öğretimlerine büyük önem ve öncelik vermeliyiz. Onların yüksekokul ve üniversite diploması almaları için hem teşvik etmeliyiz hem de desteklemeliyiz. Çünkü parlak geleceğin anahtarı eğitim ve diplomadır. Bugünlerde Hollanda’da işsiz olup sosyal yardım alan Türklerin mal varlıkları araştırılıyor. Ve verilen yardımlar geri alınmak isteniyor. İşte gelecek nesillerimizin bu durumlara yani işsiz duruma düşmemesi için de diploma çok gereklidir. Gençlerimizin önüne politik hedefler de koymalıyız. Bakınız şirin ilimiz Gümüşhane, güzel ilçemiz Kelkit,  yayla ve pınarları ile meşhur güzel beldemiz Pekünlü bir kardeşimiz Mehmet Salih Gaygusuz, İngiltere’de St. Albans belediye başkanlığına seçildi ve 20 Mayıs 2015 tarihinde yemin ederek görevine başladı. Kendisine başarılar diliyoruz. İşte onu da örnek alarak gençlerimizin önüne milletvekilliği, belediye başkanlığı gibi yeni yeni hedefler de koymalıyız. Çifte vatandaş olup hem Türkiye hem de Hollanda seçimlerinde oy kullanmalıyız.  Ben ve eşim karar aldık. Türkiye’ye dönüyoruz. Sizleri ve Hollandayı buradaki dostlarımızı çok özleyeceğiz. Hoşça kalınız. Esenlikle kalınız.”

Daha sonra Hollanda Pekünlüler Derneği Başkanı Musa Kunt, derneğe yaptığı hizmetlerden dolayı Onursal Başkan Bekir Cebeci’ye plaket takdim etti ve hayırlı yolculuklar dileyip Türkiye’ye uğurladı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.