Gümüşhane Haberleri
2012-11-14 10:17:17

HAFTA SONU GÜMÜŞHANE İZLENİMLERİ

Hüseyin Turhan

h.turhan29@mynet.com 14 Kasım 2012, 10:17

Yeğenim Büşra’nın nişan törenine katılmak üzere geçtiğimiz hafta sonu Gümüşhane’deydim. Ankara’dan yol arkadaşım Hakime hanımla birlikte bizleri sılaya kavuşturacak Lüks Gümüşhane seyahatin 1 ve 2 nolu koltuklarının yolcusu olduk.

Yağmurlu, soğuk bir sonbahar akşamı Ankara’dan ayrılırken otobüsteki hemşerilerimizle yaptığımız hoş sohbetler içimizi ısıttı.

Tekke Belde Belediye Başkanı Paşa Beyin çay molalarındaki sohbetinde Başkanı olduğu Belediyenin kapatılacak olmasının üzüntüsü yüzünden okunuyordu.

Bu satırları yazarken Meclisten geçen Belediyeler yasası ile bir çok Belde Belediyesi kapatılırken bundan Gümüşhane’deki bazı Belde Belediyeler de nasibini aldı.

Bunların başında ilimize en yakın olan Tekke Beldesi gelmekte. Paşa Beyin kapatılma üzüntüsünü dinlerken seçimlerin vaktinde yapılmasını vekillerle yaptığı görüşmeleri ironiyle bizlere aktarması kahkahaların havada uçuşmasına vesile oldu.

Aynı otobüste uzun süre görmediğim Gümüşhane İl Özel İdaresinde görevli arkadaşım Hakkı Boşnak’ta vardı. Geçmiş yılları yad ettik. Köy Hizmetleri zamanına uzandı sohbetimiz. Anıları, hatırları Hakkı kardeşimden dinlemek zaman tünelinde yolculuk gibiydi.

Sabahın seher vaktinde Ordu Giresun civarındaki yoğun yağmur yağışı otobüsümüzün hızını azaltsa da tecrübeli ve deneyimli kaptanlarımız sayesinde sağ salim memlekete ulaştık.

Otogardan bindiğimiz taksi ile Baba ocağına giderken Gümüşhane’nin merkezinde görmüş olduğumuz değişim ve dönüşüm dikkatimizi çekti. Her ne kadar elma bahçelerinin yerlerini beton binalar alsa da yaklaşık üç ay önce gördüğüm Caddelerden eser kalmamıştı. Her taraf kilitli parke taşı ile kaplanmış, aydınlatmalar tamamlanmış bu sayede şehrin görüntüsü değişmişti.

Ancak eve yaklaşırken yaklaşık 50 hanenin ikamet ettiği Çamlıca Mahallesindeki afet konutlarının yolu belediyemiz tarafından bir türlü yapılmamıştı.  Burada ikamet eden sakinlerin belediyeye birçok kez söylemelerine rağmen henüz sıranın kendilerine gelmediğini düşünüyorlardı.

Toplam 150 Metre mesafesi olan bu yolun yapılmasını Büşra kızımızın nişan merasimine katılan Belediye Başkanı Mustafa Canlı Beye aktardım. Özellikle yaklaşan kış mevsiminde kısa sürede yardımcı olmasını rica ettik.

Sayın Canlı ilgileneceğini ve ne gerekiyorsa yapacağını bizlere ifade etti. Umarım kısa sürede bu sorun çözülürde orada yaşayan vatandaşlarımız yol çilesinden bir an önce kurtulmuş olurlar.

Gümüşhanede ki bu değişim den memnun olduğumu kendisine ilettikten sonra birçok projelerinin devam ettiğini söyledi sayın Canlı. Atıksu tesisi,Belediye Binası,Doğal Şelale gibi önemli projelerinin devam ettiğini söyledi.

Evet Gümüşhane’de hafta sonu çok yoğun geçti. Bu yoğunluk içerisinde çok sevdiğim köyüm Dörtkonağa kısa sürelide olsa  İrfan Beyin eşliğinde Hakime hanımla birlikte gitmek nasip oldu.
 
Süleymaniye – Gözeler istikametinin yol kıvrımlarında ilerlerken sonbaharın o eşsiz flora görüntüsü büyüledi bizleri. Her zaman mola yeri olarak kullandığımız Yaydemir köyünün aşağısındaki virajda geleneği bozmayıp mola verip resim çekildik. Sonbahar manzarası muhteşemdi. Sonbaharın kendine has güzelliği köyümüze farklı bir güzellik vermişti. Hışır Osman ağabeyin dizelerinde dillendirdiği gibi “Kalenin bayırından ne güzel görünürsün-Nisan Mayıs aylarında yeşile bürünürsün.”Fakat yeşil örtü yerini altın sarısı renklere bırakmıştı.

Üç beş dakika moladan sonra ruhumu ve bedenimi sarıp sarmalayan, duyguların doruk noktada yaşanmasına vesile olan bir ana kucağı gibi şefkatli ve merhametli köyüme kavuşmanın coşkusu vardı içerimizde.

Yoğun yağan yağmur altında kabir ziyaretleri, Aytekin Beyin ikramları, Köyümüzün Din görevlisi kadim dost Hüseyin hocamızın ceviz, erik ikramları ile ayrıldık köyden.

Her şeyin sonu olduğu gibi  bu kısa hafta sonu Gümüşhane ziyaretinin nasıl bittiğini anlayamadık.

Birçok dost ve arkadaşı göremeden gündelik iş yaşamına kaldığımız yerden devam etmek üzere Eskişehir’e dönmek zorunda kaldık. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.