Gümüşhane Haberleri
2018-04-22 23:38:16

HANEDE ORGANİK MUTASYON

Rasim Taylan Kara

22 Nisan 2018, 23:38

“Mutasyon, bireyde canlı hücresinin çekirdeğinde bulunan ve kalıtsal özelliklerinin ortaya çıkmasını sağlayan DNA molekülünün; radyasyon, X ışını, ultraviyole, ani sıcaklık değişimleri ve kimyasallar sonucunda  bozulmaya uğramasıdır.

Mutasyonlar, genetik bilgiyi taşıyan DNA molekülünde, kopmalara, yer değiştirmelere sebep olur ve bu çoğu zaman yüksek tahribatlarla sonuçlanır. Bu durumda canlının protein veya enzim yapısı ve beraberinde metabolizması değişir.  Genlerde meydana gelen  bu değişmelere ‘mutasyon’ denirken, mutasyona neden olan maddelere  ‘mutajen maddeler, mutasyona uğramış  gene de ‘mutant gen’ denir.”

Buradan hareketle; farklı yaklaşımlar ve sebep sonuç ilişkileri ortaya koymak istersek. Hanede fiziksel ve kimyasal yaşantı içinde görülmeyen etkin maddelerin, birey veya bireyler üzerinde ciddi karakter geni değişimlerine sebebiyet verebileceği gibi bir çıkarım yapılabilir. 

Neden mi? organik yaşama ayak uydurma amaçlı her yolun mubah görülmesi ve sistemden, değer yargıları olmaksızın nemalanılması, karakter geninin ciddi mutasyona uğramasına sebebiyet verecektir. Pe ki bu geni bozan ana etken madde nedir? Ne olabilir?  

Cevabı çok açık ve nettir. “HARAM LOKMA”

Bu sosyo-besin maddesi, yendiği, içildiği her an ve her saniye, karakter ve inanç genlerinde ki sarmal yapıya ciddi zararlar verecektir. Yendikçe daha da bir tatlı olduğu düşünülen bu sosyo-besin maddesi, hem fiziksel hem de kimyasal koşullar altında, bünyedeki ahlaki genleri tahrip edip, ciddi sosyo-gen kopmalarına sebebiyet verecektir. Kopuk DNA zinciri, bir daha asla onarılamaz şekilde, nesilden nesile aktarılacak ve yepyeni bir sarmal (fırıldak) yapıya dönüşecektir. Belki, yeni bir ad kazanıp, haneyi çepeçevre saracaktır. Bu sebeple haram ile beslenen nesil ve akabinde ki güncel nesiller, haram ve helal arası ayrımı yapacak ilgili genleri taşımadıkları için sistem içinde nemalanmak amaçlı buldukları her sosyo-besin türünü, yenebilir, içilebilir ve dahi israf edilebilir olarak görüp, uygulayacaklardır. 

Pe ki Çözüm nedir? 

Bir DNA’nın mutasyonunu engellemenin yolları açıktır ve kuralları ile ortaya koyulmuştur. Organik yaşantıda ise; hem ilahi hem de kültürel bakiye, helal ve haram olanı ve dahi arası çizgisel sınırları net olarak belirlemiştir. Bunu anlamak ve algılamak ise her beyin ve her akıl için oldukça kolaydır. Bunu bilmediğini dile getirmek veyahut bilmiyormuş gibi davranmak ise; aslında hanede bozulmuş genlerin apaçık delilidir...
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.