Gümüşhane Haberleri
2013-09-01 18:01:22

KEMALİYE CAMİİ VE ERCAN ÇİMEN

Hasan Pir

hasanpir2002@yahoo.com 01 Eylül 2013, 18:01

1977 yılında öğretmen olarak Gümüşhane’de göreve başladığımda 15 bin nüfuslu bir şehirdi Gümüşhane.

Küçüklüğü içinde sadeliği ile, yaşayanların memnun ve mutlu oldukları bu şehirde o zamanlar cami sayısı 9 idi.

Aradan geçen yıllar içinde şehir büyüdü, nüfus arttı ve nüfusun ihtiyacı olan ibadet mekânları da arttı. Bugün Gümüşhane merkez ilçe belediye sınırları içinde cami sayısı 27’ye çıkmış durumda.

Merkez ilçedeki cami bolluğuna rağmen, şehrin tam ortasında yer alan Kemaliye Camiinin Gümüşhaneliler için ayrı bir yeri vardır.

Kemaliye Camii hem bir vakıf camisi olması, hem  Cumhuriyet tarihi ile yaşıt olması, hem de bir protokol camii olması nedeniyle her zaman Gümüşhane’de gündem olmuştur.

Son yıllarda yaşanan AVLU ve REVAK olayı Kemaliye camii açısından sıkıntılı olsa da bugün gelinen noktada herşey daha güzel yürüyor.

İş adamı Sayın Ercan Çimen’in Cami derneğinde görev almasından sonra Kemaliye Camiinde güzel çalışmalar yapıldı. Şimdi ise Cami yanındaki Avluya yine Sayın Çimen Başkanlığındaki dernek yönetimince  yeni bir proje uygulanıyor.
Müslümanlar her şeyin en güzeline layıktır. İbadethanelerin de en güzel şekilde olması gerekir. Bu bakımdan imkânlarını ve mesailerini böyle hayır işlerinde kullananlara ne mutlu. Biz de onları tebrik ediyoruz.

Ercan Çimen Bey, Kemaliye Camiinde dernek başkanı olması hasebiyle, bu camimize belki daha fazla yardım yapıyor ama, kendisine intikal eden hemen hemen her hayır işine de koştuğunu biliyorum.

Hayır hasenat yapan her vatandaşımızı, her iş adamımızı tebrik ediyoruz. Allah, niyetlerini ve yaptıkları hayırları kabul etsin diyoruz.

Bu vesile ile bir konuya da özellikle Sayın Ercan Çimen Bey’in dikkatini çekmek istiyorum.

Kemaliye Camiinin yanında yer alan avluda şu sıralarda hummalı bir çalışma var. Yerler döşeniyor. Eski REVAK problemlerinin de sona ereceği güzel çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar yapılırken, Camii duvarına asılı olan bir pankart dikkatleri çekiyor. Pankartta şunlar yazılı: “CAMİ AVLUSU ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE MİNARE AYDINLATMASI ESENYURT BELEDİYE BAŞKANI NECMİ KADIOĞLU TARAFINDAN YAPTIRILMAKTADIR…”

Bu pankartın altında ise Kemaliye Camii Dernek Başkanı Ercan Çimen ve  Yönetim Kurulu yazısı yer alıyor.

Bu pankarttan anladığım kadarıyla Ercan Çimen Bey, camiye yardımda bulunan Esenyurt Beldiye Başkanı Sayın Kadıoğluna bir kadirşinaslık örneği göstermek istemiş.

İyi niyetle yazıldığını bildiğimiz bu pankartın vatandaşlar cephesindeki yansıması ise tam tersi. Bu pankartla ilgili olarak bir vatandaş diyor ki; “Ben de bu camiye yıllardı yardım ediyorum. Ama üç kuruş, ama beş kuruş… Benim adım ne zaman pankarta yazılıp da cami duvarına asılacak…

Vatandaşımız haklıdır. Yapılan yardımın küçüklüğüne büyüklüğüne bakılmaz. Bu caminin yapılmasında para veren kişi sayısı belki de onbinleri buldu. Bunların isimlerinin de cami duvarına asılması gerekir. Ya da bir başkasının adının da yazılmaması gerekir.

Bir diğer husus da, Camide herkes eşittir. Aynı safta namaz kılar. Çünkü orada kulluk yapılır. Allah’ın huzurunda kullar eşittir. Daha çok maddi yardımda bulunan bir zatı muhteremin adının cami duvarına yazılıp, küçük yardımlarda bulunanların adlarının yazılmaması da bu bakımdan cemaati rencide eder,  ezikliğe neden olur, eşitliği bozar...

Adı geçen pankartın cami duvarından kaldırılmasının bu nedenle yararlı olacağını düşünüyorum. Ama tabiiki takdir pankartı oraya asanlarındır.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.