Gümüşhane Haberleri
2015-03-03 16:53:53

YENİ MEKÂN EYLÜL KAFE

Elvan Sarı

elvan_sari29@hotmail.com 03 Mart 2015, 16:53

Dinamik, çalışkan ve Genç olan iş adamı Ekrem SARI’nın Gümüşhane’ye kazandırmış olduğu nezih, ferah, güler yüzlü, rahat ve müşterilerinin ruhunun dinlendireceği sakin bir ortamı oluşturarak GÜMÜŞHANE halkı ile buluşturmuştur.

Açılmasına yaklaşık 1 yıl olmasına rağmen bölgemizde kafe tarzı olarak diğer mekânlara taş çıkaracak farklılıklarla dolu olan mekân temiz ve hijyenik olarak farklılık yaratmaktadır.

Ortama bir farklılık kazandıran Şömineli bir ortam olmasıdır. Şöminenin tamamen doğal olması ve odun yakılması tamamen cezp ediciliği ön planda tutmaktadır.

Kültürümüzün unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerinden olan KUYMAK, SİRON ve KUŞBURNU suyuna da mutfağında yer vermektedir. Bunun yanında Türk kahvesi, Menengiç Türk kahvesi, Kervansaray Türk kahvesi, Damla sakızlı Türk kahvesi, Mantı ve Menemen çeşitleri ile de farklılık yaratmaktadır.

Kış ayının vazgeçilmez SALEP böyle güzellikte mi hazırlanır. Tamamen süt ile tek tek hazırlanılarak tarçın ve fındık tanecikleri ile bir güzel buluşturularak servise sunulması bir harika..

Değinmeden geçemediğim tamamen doğal meyvelerden oluşan müşterilerinin gözü önünde yapan genç iş adamı Ekrem SARI “mutfağımızı daima müşterilerimizin gelip görmesi taraftarı olduğunu” benimseyerek hazırladığı menüleri açık ortamda müşterinin gözünün önünde hazırlamaktadır. Böylece tamamı doğal olarak hazırlanan doğal sıkma Portakal suyu, Nar suyu, Elma Suyu ve Kivi Suyu ile göz dolduruyor.

Genç İş adamı Olan Ekrem beyle Sohbetimizde,

+ Gümüşhane’ye böyle bir yatırımı nasıl bir cesaretle yaptınız? diye sorduğumda.
-    EYLÜL KAFE işletme sahibi Ekrem Bey Gümüşhane’nin Böyle bir mekâna ihtiyaç olduğunu, tamamen aile odaklı bir ortam olmasını isteyerek bu yola çıktım. Gümüşhane de ailemle gidip oturup bir kahve vb. şeylerin içileceği ortam çok nadir ya sigaralı ortam yâda oyunlu ortam olduğu için ailem ile böyle ortamlarda bulunmak istemiyorduk. Bende bu durumdan esinlenerek projeme yön verdim ve işlettiğim EYLÜL KAFE de hiçbir şekilde tütün ve tütünlü mamul içirilmemekte ve hiçbir şekilde kâğıtlı yâda kâğıtsız ve tavla gibi oyun çeşitleri yoktur. Mekânımızda Müşterilerimiz iş stresini ve okul stresini, kahvemizi şöminemizin başında yudumlayarak atmalarını istiyorum.

Gözde mekân haline gelen EYLÜL KAFE işletme sahibi Ekrem SARI yakın zamanda yeni ikinci şubemizle halkımızla olacağız müjdesini müşterilerine vererek. Gümüşhane’ye yapılan her güzellik için elimi taşın altına koymaya hazırım diyerek. Tüm esnaf arkadaşlara ALLAH kolaylık vermesini ve helalinden bol kazançlar dilemekte..

Bende bu sohbetimizde bizi kırmayarak vaktini ayırıp Salep Hazırladığı için Teşekkür ederim..

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.