BAŞBUĞ'UN SIRLARI

Başbuğ Alparslan Türkeş'in kamuoyundan uzak, birçok bilinmeyeni vardır. Özellikle manevî  konuları uluorta pek kimseyle paylaşmaz . Hele mevzu-bahis din konusu olunca çok daha titiz davranırdı, Başbuğ Alparslan Türkeş. 

Erzincanlı Abdurrahim Reyhan Efendi Başbuğ Alparslan Türkeş için şu ifadeleri kullanmıştır:

''Bizi birçok insan ziyaret eder. Bunların içerisinde siyasetçiler de vardır. Ziyaretimize gelen siyasi liderler konuşur biz dinleriz. Sadece Başbuğ Alparslan Türkeş gelince o susar biz konuşuruz.'  İşte Başbuğ'un manevi önderlere verdiği değer.

Yaşı kırkın üzerinde olanlar hatırlayacaktır. MHP kongrelerinde en önde oturan ve  beyaz giyinen Samsunlu Mustafa Bağışlayıcı Hocaefendi  her zaman Başbuğ'un manevî danışmanı olmuştur.

Başbuğ Alparslan Türkeş'in  Mehmet Feyzi Efendi, Ahmet Kayhan Hoca, Hacı Ahmet Ergin Efendi, Musa Kazım Ağel Efendi ve  Kemal Kaçar'la sık sık görüştüğünü çok az kişi  bilmektedir.

Başbuğ Alparslan Türkeş'in başka bir bilinmeyen yanı ise Türk Dünyasının en ücra köşesinde kalmış kabilelerin çobanlarının dahi onu tanımasıdır.Bunuda meşhur bir Türk istihbaratçısının oraları ziyaretinde, kendisine Başbuğ Alparslan Türkeş'i sormalarıdır.

Başka var mı?

Evet Fransız işgaline karşı Cezayir'e gizlice silah  göndermiştir.

Başka var mı? 

Yakın tarihimizin kanayan yarası merhum Başbakan Adnan Menderes'in idam edilmesine karşı çıkmasına rağmen durduramaması, onu hep üzmüştür.

Başka var mı? 

Çok  var ama yine yakın tarihimizle alakalı bir durumu da belirtelim:

Birilerinin sağ- sol davası dedikleri ama işin aslının Türkiye'yi birilerine peşkeş çekme savaşında, düşmana  kahramanca karşı koymuştur. Yetiştirdiği yüzlerce ülkücü bu uğurda şehit edilmiştir. Sudan bahanelerle  darbe yapan zamanın genelkurmaybaşkanı ve askeri savcıların bir kısmı, bir çok ülkücüyü idam ettirmiştir. Bir çoğuda Taş  Mendereseler'de çile üstüne çile çekmiştir. 

Vs vs vs .....

Meşhur bir ozanın deyimiyle hangi birini sayayım.......

Geçtiğimiz günlerde 23. ölüm yıl dönümünde saygıyla andığımız Başbuğ Alparslan Türkeş'e Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet AĞAÇ
mehmet AĞAÇ - 4 yıl Önce

SİZDEN ALLAH RAZI YÜREĞİNİZE VE ELİNİZE SAĞLIK

Münir TOK
Münir TOK @mehmet AĞAÇ - 4 yıl Önce

Sizden de Allah razı olsun,Mehmet Bey.