BAŞKENT “CANLI “ DÜĞÜNDE BULUŞTU

Geçtiğimiz Hafta sonu Başkentte Gümüşhanelileri ve birçok bürokratı bir araya toplayan bir düğünde şahitlik etmiştik. Başkentin sevilen Gümüşhaneli simalarından Musa CANLI Ağabeyimizin büyük kızı Gökçenur’un düğün merasimi bir yerde belki de bir birlerini uzunca zaman görmeyen akrabaların, dostların, arkadaşların buluşmasına, hasret gidermesine ev sahipliği yapmıştı.

Gümüşhane’den, İstanbul’dan ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden birçok insan bu vesile ile bir araya gelmişti. Düğünlerin belki de en güzel yönlerinden biride mutluluğa ortak olurken başka mutluluklar yaşamak.

Zor bir zamanda yaşadığımızı söyler dururuz. Eskiden insanlar birbirlerini daha çok arar, sorar bir araya gelirlerdi. Şimdilerde dünya telaşasın ile birlikte gelişen teknoloji ile birlikte sanal âlemler kurmuşuz. Bu sebepledir ki, düğünler, dernekler, cenazeler bizleri biz yapan olguları yaşatma adına büyük misyonlar üstlenmekte.

Her yazarın vermesi gereken kısa bir ana giriş temasından sonra düğüne geçecek olursak;

Yoğun bir davetli katılımının yaşandığı düğüne Siyasi, bürokrasi çevrelerden birçok önemli isim katılmıştı. Gümüşhane’nin Gururlarından, Adalet ve Milli Savunma Bakanlarımızdan Değerli Büyüğümüz Oltan SUNGURLU, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, Gümüşhane Eski Milletvekillerinden Temel YILMAZ, Bedri YAŞAR, Prof. Dr. Özcan YENİÇERİ, Mustafa CANLI, Kemal CENGİZ, Şaban KADI geceye katılan ve nikâh şahitliği yapanlar arasındaydı. Nikahı kıyan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi YAŞAR, Nikah merasiminde ”Hiçbir baskı altında kalmadan derken” bu kadar insanı hangi baskı bir araya toplayabilir diyerek espri yapıyorduk.

Başka Bir davetten sonra düğüne katılan Gümüşhane Milletvekili Cihan PEKTAŞ’ta davete katılanlar arasındaydı.

Gümüşhane adına özlenen ve gurur verici bir tabloydu. Siyasi parti ve görüş ayrılığına düşmeden bir araya gelebiliyorsak ne mutlu bizlere.

Düğüne Bursa’dan icap eden Dayımız Tahsin KARA ile Akrabalarımız ile bir arada olmam beni de son derece mutlu etmişti. Ankara’da görüşmek isteyip te hayata takılıp kaldığımız yerde hayatın içinde bulduğumuz Dr. Mutsafa ENÖN, Rubil GÖKDEMİR, Muammer KOÇ, Yusuf ÖZGÜN ağabeylerimiz ile de görüşebilmenin, iki lafın belini kırmanın keyfini yaşıyorduk.

Gümüşhane düğünü olurda davul zurna olmaz mı? Nedim Usta zurnayı konuşturmaya başladığında eller Gümüşhane horonuna kenetlenmişti. Belediye Eski Başkanlarından ve Milletvekillerinden Mustafa CANLI, Gelin Hanımın Amcası olarak halay başını çekiyordu.

Hüseyin CANLI ve Hüseyin KÖPRÜLÜ gecenin renkli simaları arasındaydı. Yoğunluktan çokta sohbet etme imkanı bulamadık ama kısmetse bir başka sefere diyelim.

Evet, Düğünler, dernekler Anadolu insanı için özel günler, özel gecelerdir. Bu geceleri en önemli yapan haslet BİRLİK OLMA duygusundan başka bir şey olmasa gerek. Bu hasletlerin yaşatılması adına, bu vesile ile sebep olanlardan Allah razı olsun. Hemşeri olarak, Millet olarak, Devlet olarak Birliğimiz Daim olsun.(Amin)

CANLI ailesini tebrik eder, Genç çiftte mutluluklar dileriz.

Sevgi ve Saygılar.

YORUM EKLE