DARBEYE DARBECİYE DARBE

Milletin asil, şanlı ve kahramanca duruşu ile 15 Temmuz gecesi darbeye ve darbecilere darbe vurulmuştur. Darbeciler, darbe yanlıları Milletten öyle bir şamar yediler ki acısını yıllarca unutmayacakları cinsten. Hal böyle gösteriyor ki bundan sonra darbe niyetli hainler de kendilerine çeki düzen vereceklerdir. Bir defa değil, milyon defa akıllarının ucundan geçirseler bile böyle haince kalleşçe bir kalkışmaya asla ve asla tevessül edemeyeceklerdir.15 Temmuz gecesi yaşanan kahramanlıklar destanlar gibi edebiyat kitaplarında, tarih kitaplarında yerini alacak, nesilden nesile aktarılarak daha da destanlaşacaktır. Bir çok şair ve yazarımız konu ile ilgili yüzlerce şiir, makale yazmış duygularını anlatmaya çalışmış, zaman zaman yazmaya, anlatmaya  devam etmektedirler. Ahmet Selçuk İlkan nasıl anlatmış o geceyi ve o kahramanları.

15 Temmuz Şehitleri
Sen vatan kahramanı, demokrasi şehidi
Yine bir tarih yazdın dünya bunun şahidi
Bir mucize yarattın 15 Temmuz gecesi
Can verdin vatan için yoktu bunun ötesi

O nasıl bir yürek ki, binlerce tanka bedel
Ölüm bile vız geldi, utandı senden ecel
Seninle gurur duydu Boğaziçi Köprüsü
Yeniden dile geldi Çanakkale türküsü

Seninle nöbette bak bu ülkenin tamamı
İşte böyle kutlanır demokrasi bayramı
Şimdi daha şanlı bak ay yıldızlı bayrağın
Ey şehit oğlu şehit önderisin her çağın

Yıldızları yağdırsak azdır senin üstüne
Bak adını nakşettik gönlümüzün büstüne
Şehitler asla ölmez ölümsüz her biriniz
Bil ki mahşere kadar kalbimizde yeriniz.

Dizeleri ile Ahmet Selçuk İlkan vatan için bayrak için can veren aziz, kahraman Şehitlerimizi en güzel ifadelerle en güzel duygularla anlatmaya çalışmış. Gerçek anlamda onları anlatmaya, övmeye ve yüceltmeye kelimeler kifayet etmez.

O gece, geçmiş kâbusların geri gelmesi gibi, korkunç bir geceydi. Aklı hâlâ bu yollara yatanlara lanet olsun! Ama milletçe çok iyi bir sınav verdik, her kesimden insan bu rezalete karşı durmakta tereddüt etmedi konu vatan olunca da asla tereddüt etmeyecektir. Bunu dost ve düşman böyle bile. Umarım böylece askeri darbeler devri bu sefer gerçekten tarihin çöplüğüne, karanlık dehlizlerine atılmış olsun. Yine de bedeli ağır oldu, korkunç görüntülere tanık olduk.Masum insanlarımız, askerlerimiz, polislerimiz hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler için milletçe yüreğimiz yandı ve parçalandı, bu bir gerçek .Bir gerçek daha var o gece şehit olanlar Allah katında peygamberlerden sonra çıkılacak en büyük rütbeye (şehitlik rütbesine) ulaştılar. Allah onlardan milyonlarca milyarlarca kez razı olsun. Onlar sayesinde yirmi birinci yüzyılda böyle bir musibetten milletçe kurtulduk.

Basit bir terör olayı karşısında bir araya gelen Avrupalılar o gece değil, aylarca sessizliklerini korudular, korumaya da devam ediyorlar. Üstünkörü dilucu ile geçmiş olsun dileklerinde bulunanlar olmadı değil. Tabii ki biz onlardan gerçek anlamda bizim tarafımızda olmalarını ve geçmiş olsun demelerini beklemiyorduk.Öyle de oldu zaten. Onlar her zaman olduğu  gibi kendilerinden bekleneni yaptı. Darbecilere vatan hainlerine kucak açtılar darbecilerin hamisi oldular. O gece darbenin başarısız olması nedeni ile sessizliğe büründüler. Bir defa daha Türk Milletinin asil duruşu karşısında şaşakaldılar. Türk Milletinin nasıl asil bir millet olduğunu gördüler. İnşallah görmeye devam edecekler. Şu dizelerle yazımızı sonlandıralım.

Yazıklar Olsun Tiyatro Diye Dalga Geçen Dalkavuklara
Yazıklar Olsun Darbeye Sevinen Kanı Bozuklara
Yazıklar Olsun Vatan Elden Giderken Kaygısızlara
Yazıklar Olsun Varlığımıza Diş Bileyen Namussuzlara
Ve Hakkımız Haram Olsun Kendi Milletine Silah Sıkan Soysuzlara
YORUM EKLE