Akhan’dan Ramazan’a özel ücretsiz ders

Gümüşhaneli çevirmen ve yazar Enes Akhan, Kur’an ayı Ramazan’da insanların Kur’an’ı daha yakından tanıması için çevrimiçi ders düzenleyecek.

Akhan’dan Ramazan’a özel ücretsiz ders

Geçtiğimiz günlerde insanların Kur’an’a dair meraklarını, ilgilerini artırmayı amaçlayan ve çok sayıda soruya cevap veren, Kur’an’ın lafız, mana ve tertibini ortaya koyan bir çalışma olan “Kur’an’dan İnciler” adlı kitabı yayınlanan ve yoğun ilgi gören Akhan, Ramazan ayının manasına uygun olarak ücretsiz ders düzenlemeye karar verdi.

Zoom üzerinden her biri 1’er saatlik olarak 3 ders şeklinde yapılacak dersin sonunda tekrar Kur'an'ın yüce bir kitap, ilahi bir mesaj olduğu idrak edilecek.

Kur'an’daki her bir kelime, sözcük örgüsünün derin anlamlar taşıdığını kaydeden Akhan, “Değerli hemşehrilerim Kur'an'a dair daha önceden dikkat etmediğimiz ya da incelemek adına eğilmediğimiz Kur'an’daki nazım, düzen, kelime örgüsünün mükemmelliğine tekrar tekrar şahit olacağınız bir ders serisi yapmayı planlamaktayım. Katılmak isteyenlere ders gününe özel zoomdan katılmaları için şifre verilecektir. Ramazan ayı, Kur'anı daha yakından tanıdığınız bir ay olsun diyor siz değerli hemşehrilerimi de derse bekliyorum” dedi.

Derslere katılmak isteyenlerden başlangıç seviyesinde Kur'an bilgisi, Kur'an'a merak ve derslere devam ve dersin yapılacağı kitabı temin etmek şartları aranacak.

Merkeze bağlı Çayırardı köyünden olan ve Hakkari’de öğretmenlik yapan 29 yaşındaki Akhan’ın çocuk yaşlardan beri Arapça’ya olan ilgisi sonucunda genç yaşında bugüne kadar basımı yapılmış 15, baskıya hazır halde 7 kitabı bulunuyor.

Akhan’a ulaşmak için Instagram’dan @eenesakhan adresini kullanabilirsiniz.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER