Duvardan Duvara Halı Alacaklara 5 Tavsiye

Halı tüm yaşam alanlarında kullanılan, hem dekoratif hem de işlevi bakımından yalıtım amaçlı kullanılan zemin ürünüdür. Çok farklı seçeneklere sahip olan halı gruplarından duvardan duvara halının birçok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlardan doğru şekilde yararlanabilmek için halı hakkında detaylı bilgiye sahip olmak oldukça önemlidir.

Duvardan Duvara Halı Alacaklara 5 Tavsiye

Halı tüm yaşam alanlarında kullanılan, hem dekoratif hem de işlevi bakımından yalıtım amaçlı kullanılan zemin ürünüdür. Çok farklı seçeneklere sahip olan halı gruplarından duvardan duvara halının birçok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlardan doğru şekilde yararlanabilmek için halı hakkında detaylı bilgiye sahip olmak oldukça önemlidir.

Duvardan duvara halı seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Duvardan duvara halı sektörde halıfleks olarak da bilinmektedir. Halıfleks, halı grubunun ismi değil bir halının modelinin ismidir. Yani ev, iş, otel gibi alanlarda kullandığınız, tüm zemini kaplayan halıların doğru ismi duvardan duvara halıdır.

5.Seçtiğiniz Halıyı Uygun Alan İçin Seçin

Halı ürününün teknik gereklilikleri kullanım alanına göre değişkenlik gösterir. Bu  sebeple seçeceğiniz halı konusunda titiz olmalısınız. Otel halısı olarak kullanacağınız halıyı seçerken yoğun kullanımı olacağından dolayı yüksek iplik sıklığına sahip bir halı seçebilirsiniz.

4.Halının Temizlenebilir Olmasına Özen Gösterin

Halının kolay temizlenebilir bir ürün olması önem taşımaktadır. Halının rengi ve ürünün antibakteriyel olma gibi özelliklere sahip olması halının temizlenmesine yardımcı olacaktır.

3.Dekorasyon ile Uyumu Oldukça Önemli

Dekorasyon için halı vazgeçilmez bir üründür. Dekorasyonunuzu tamamlarken seçeceğiniz duvardan duvara halı ürününü özenli seçmelisiniz. Küçük alanlar için açık renkleri tercih edebilirsiniz.

2.İplik Türüne Bakın

Halıda kullanılan iplik türleri farklılık göstermektedir. Yün veya polipropilen gibi farklı halı ipi seçenekleri bulunmaktadır. Yün halı oldukça dayanıklı, doğal yalıtım sağlayan, yumuşak dokusu sayesinde çok tercih edilen bir halı olsa da polipropilen ve polyester gibi diğer halı ürünlerine oranla daha özenli bir bakım gerektirir.

Halıların avantajları kıyaslandığında temizlik ve hijyen konusunda en büyük kolaylığı polyamid ve polyester halılar sağlamaktadır.

1.Halının Diğer Teknik Özelliklerine Dikkat Edin

Halının teknik özellikleri çok sayıdadır. Halının iplik sıklığı, iplik yüksekliği, taban bezi gibi çok sayıda değişken bulunmaktadır. Uygun kullanım alanı için doğru ürünü seçmek ilk önceliğiniz olmalıdır. Yine alev almama özelliğine sahip, antibakteriyel, antistatik ürünler tercih edebilirsiniz.

Duvardan Duvara Halının Avantajları

Halı gruplarının farklı avantajları bulunmaktadır. Duvardan duvara halının avantajlarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Isı yalıtımına yardımcı olur.
  • Ses yalıtımına yardımcı olur.
  • Çocuklar üzerinde rahatça oyun oynayabilir.
  • Dekorasyonda lüks bir görünüm elde etmenizi destekler.
  • Kullanımı oldukça kolaydır, özellikle kış aylarında büyük avantaj sağlar.

Duvardan Duvara Halı Fiyatları

Halıfleks olarak bilinen duvardan duvara halıların fiyatları çok farklı belirleyicilere göre değişmektedir. Perakende satış ile toptan satış arasında fark bulunmaktadır. Fiyatlar konusunda fark oluşmasının ilk etmeni budur.

Halının toplam m2’si, kullanılan iplik türü, taban malzemesi fiyatları değiştirmektedir.  Duvardan duvara halı fiyatları konusunda net bir aralık veremesek de kullanılan halı ipliğinin kalitesinden bahsedebiliriz. Yün en lüks görünüme sahip, doğal bir ürün olduğu için dayanıklı ve uzun ömürlüdür.  Polipropilen, polyester gibi halı iplikleri ise daha az leke tutan fakat yüne göre daha az süre kullanılabilen ürünlerdir.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2020, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER