İlmihal Okuma Yarışması Düzenleniyor

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, kitap okuma alışkanlığının gençler arasında yaygınlaşması gayesiyle 60’a yakın gençlik kulübüyle birlikte Ufka Yolculuk Kültür Yarışması düzenliyor.

İlmihal Okuma Yarışması Düzenleniyor
Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, kitap okuma alışkanlığının gençler arasında yaygınlaşması gayesiyle 60’a yakın gençlik kulübüyle birlikte Ufka Yolculuk Kültür Yarışması düzenliyor.

Yarışma gününe kadar Diyanet İşleri eski Başkanı merhum Ömer Nasuhi Bilmen’in “Büyük İslam İlmihali” eserini okuyacak binlerce genç 18 Mayıs 2013 Cumartesi günü Türkiye genelinde yapılacak sınava katılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tavsiye ettiği ve desteklediği yarışma 18 yaş altı ile 18 yaş üstü olarak iki kategoride gerçekleştirilecek.

Yarışmayı düzenleyen Ahmed Ziyauddin Gümüşhanevi Vakfı, Asilder Ankara Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nden yapılan ortak açıklamada, “Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamayı, halkımızın ve özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla  buluşmasını arzu etmekteyiz. Gençleri okumaya, anlamaya ve yarışmaya teşvik edecek bir yarışma formatı geliştirdik” denildi.

Ahmed Ziyauddin Gümüşhanevi Vakfı adına açıklama yapan Tertip Komitesi Başkanı ve Mütevelli Heyeti Üyesi Orhan Fazlıoğlu şu açıklamalarda bulundu. “Geleneksel hale getirmeyi planladığımız ödüllü kitap okuma yarışmasının ilkini, İslam Alimi Merhum Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali eseriyle başlatmayı arzu ettik. Fıkıh alanında önemli bir kaynak olan bu eserin okunmasıyla hurafelerden uzak, dinimizin temel bilgilerini öğrenen bir gençliğin ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Yarışma sürecinde gençlerin ufkunun gelişeceğini düşündüğümüzden dolayı adını Ufka Yolculuk Kültür Yarışması olarak belirledik. Bilginin önemini kavrayan tüm gençlerimizi önce okumaya ve anlamaya sonra da yarışmaya davet ediyoruz.Ufka Yolculuk Kültür Yarışması, Türkiye’nin 80’e yakın ilinde faaliyetlerini devam ettiren gençlik kulüplerinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tavsiye ettiği ve desteklediği yarışmaya son başvuru tarihi 12 Nisan 2013 olarak belirlendi. 18 yaş altı ve 18 yaş üstü olmak üzere A ve B kategorilerinde gerçekleştirilecek yarışmanın finali 18 Mayıs 2013 Cumartesi günü Türkiye’nin 80’e yakın ilindeki sınav merkezlerinde saat 14.00’te başlayacak. Test usulü yapılacak sınavda yarışmacılar 100 soru cevaplandıracak. Sorular, merhum Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali eserinden istifade edilerek bir komisyon tarafından hazırlanacak Yarışmada dereceye girenlere, Türkiye ve il genelindeki sıralamaya göre ayrı ayrı ödül verilecek. Yarışmada  Türkiye genelinde dereceye girenlere ödülleri 2 Haziran 2013 Cumartesi günü saat 19.00’da Ankara’da düzenlenecek bir programda takdim edilecek.. Gümüşhane ilinde dereceye girenlerin ödülleri daha sonra yapılacak bir programla sahiplerine verilecektir. Gümüşhane İlinde 18 yaş üstü birincisi umre, ikincisi 1000TL, üçüncüsü 500TL ile 18 Yaş Altı Birincisi 1000TL, İkincisi 500 TL, Üçüncüsü ise 250 TL ile ödüllendirilecektir. Ayrıca her iki kategoride ilk on sırada yer alanlara da sürpriz hediyeler verilecektir” dedi.

Orhan Fazlıoğlu yarışmayı ilginç kılan diğer bir özelliğin de ilmihal okuma yarışması kapsamında gelen talepler doğrultusunda görme engellileri de sınava dahil ettiklerini belirtti.

Fazlıoğlu, “Engelliler için sınavda kabartmalı kitapçık verileceği belirterek Çevremizde görme engelli kardeşlerimiz varsa lütfen yarışmaya teşvik edelim. Amacımız daha çok istekli insana ulaşıp temel İslami bilgilerin öğrenilmesidir” dedi.


YARIŞMA BİLGİLERİ
Okunacak eser: Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali
Son başvuru tarihi: 12 Nisan 2013
Yarışma tarihi: 18 Mayıs 2013
Yarışma saati: 14.00
Soru sayısı: 100
Süre: 120 dakika
Yarışma sonuç ilanı: 25 Mayıs 2013
İl ödüllerinin takdimi: 1 Haziran 2013
Türkiye geneli ödüller: 2 Haziran 2013

Danışma Heyetimiz:
1- Halil Günenç
2- Prof.Dr.Orhan Çeker
3- Prof.Dr.Hamdi Döndüren
4- Prof.Dr.İbrahim Hatipoğlu
5- Prof.Dr.Celal Türer
 
Detaylı bilgi : www.ufkayolculuk.com  
Danışma: bilgi@ufkayolculuk.com
Sosyal Medya:
https://www.facebook.com/UfkaYolculukCom
https://www.twitter.com/UfkaYolculukCom

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2013, 08:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Orhan Fazlıoğlu
Orhan Fazlıoğlu - 11 yıl Önce

ilmihal okuma yarışması için bütün gümüşhanelilerin ilgisini bekliyoruz.
sorulariçin irtibat telefonu 536 6107429

Hüseyin Bozlak
Hüseyin Bozlak - 11 yıl Önce

alanında ilk olan bu yarışmanın gümüşhane'de yapılıyor olması onur verici, yarışmaya sponsor olan tüm esnafa teşekkürler. yarişmaya katilimi artirmak için bizlerde özveri ile çalişacağiz...

SIRADAKİ HABER