10 Kasım mesajları

Gümüşhane’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü münasebetiyle yayımlanan mesajlar.

10 Kasım mesajları

VALİ OKAY MEMİŞ

“Cumhuriyetimizin kurucusu büyük asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 79. yılında rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.
 
Aziz Milletimizin, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verdiği var olma ve yeniden yükselme mücadelesinin muhteşem destanı olan Kurtuluş Savaşı’yla ortaya koyduğu ebediyete kadar hür ve bağımsız yaşama iradesi, Cumhuriyet’in ilanıyla pekişmiş ve perçinlenmiştir.
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, saygın bir lider ve komutan olarak, Cumhuriyetimizi bu toprakların tüm renklerini kaynaştırarak inşa etmiş, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başarmıştır. Kısa bir süre önce Cumhuriyetin 94. yıldönümünü iftiharla kutlayan milletimiz, aynı inançla istikrar içinde güçlenmekte, büyümekte ve demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmektedir.
 
Bugün, çağdaş, demokratik, laik karakteri ve güçlü ekonomisiyle bölgesinde ve dünyada saygın bir ülke konumunda bulunan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve düşünceleri ışığında, uygarlık yarışında aynı azim ve kararlılıkla yoluna devam etmektedir. 
 
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bir kez daha şükran ve rahmetle anıyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Türk milleti, tarihin her döneminde insanlığa büyük değerler kazandırmış, ismini altın harflerle yazdırmış ve tarihe yön verme başarısını göstermekle birlikte büyük devlet adamları yetiştirmiştir. Bunlardan birisi de Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.

1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı İstiklal Harbi'ni, 1923'te Ankara'da Cumhuriyeti kurarak, aziz milletimizin de desteğiyle zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, adını tarihe nakşettirmiş kahraman bir asker, büyük bir devlet adamıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına sahip çıkmak; istiklalimize, istikbalimize, vatanımıza, bayrağımıza, Cumhuriyet'e ve ülkemizin bin yıllık medeniyet birikimine, Kurtuluş Savaşı ruhuyla sahip çıkmayı gerektirir. Ülkemiz son 14 yılda hayata geçirdiği reformlarla, devleti milletle kucaklaştıran politikalarıyla, bunu en iyi biçimde ispatlamıştır. 

Kahraman milletimiz de 15 Temmuz ihaneti karşısındaki güçlü duruşuyla ülkemizin bu kazanımlarını canı pahasına muhafaza edeceğini tüm dünyaya net bir şekilde ilan etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, vefatının 79. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Başkan Çimen, Atatürk'ün bu ülkenin ve milletimizin ortak değerlerinden biri olduğunu belirterek, "1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı İstiklal Harbimizi, 1923'te Ankara'da Cumhuriyeti kurarak zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal, adını tarihe nakşettirmiş kahraman bir asker, büyük bir devlet adamıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu ve milli mücadelemizin önderi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 79. yılında şükran ve saygıyla yad ediyoruz" dedi. 

Atatürk'ün, tarihe ve insanlığa örnek olduğunu ifade eden Başkan Çimen, mesajında şunları kaydetti:

"Türk ve dünya tarihinde derin izler bırakan bir liderin aramızdan ayrılışı da milletimiz için büyük bir kayıp olmuştur. Ancak 10 Kasım'ları bir matem, bir yas günü olarak görmüyoruz. Bizler 10 Kasım'ları, onun fikirlerine ve gösterdiği hedeflere ulaşmak için daha çok çalışmamız ve her zamanki gibi bir ve beraber olmamız gereken bir gün olarak gördük. Milletçe, Türkiye Cumhuriyetini çağdaş dünyanın güçlü bir devleti olarak O'nun işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşıyoruz. Türkiye, Atatürk'ün gösterdiği hedefler doğrultusunda ilerlemesini kararlılıkla sürdürmeye davam ediyor. Aziz milletimizin 15 Temmuz'da ortaya koyduğu kutlu mücadele bunun en büyük göstergesidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Türkiye'nin istikrar ve güven içinde büyümesi, demokrasimizin standartlarının yükselmesi ve Gazi Mustafa Kemal'in 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizin güçlenmesi için yılmadan, yorulmadan çalışmayı sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 79'uncu yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını bir kez daha şükran ve rahmetle anıyorum."

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Bugün; çağdaş, demokratik, laik karakteri ve küresel iktisadi yapısıyla bölgesinde ve dünyada saygın bir ülke konumunda bulunan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, aramızdan ayrılışının 79’uncu yıldönümü. Kendisini saygı, minnet, rahmet ve özlemle andığımızı belirtmek isterim. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, önderlik ettiği İstiklal Mücadelesiyle hem vatanın kurtarılmasını sağlamış hem de kurduğu Cumhuriyetle, Türk Milleti’nin kendi devletinin sahibi olmasını ve özgüveni yüksek bir Millet olarak yücelmesinin yolunu açmıştır. Böylelikle Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine ulaştırma meşalesini biz Türk Milleti’ne emanet etmiştir. Hayatını milletimize adayan, en zor şartlar da bile eşine az rastlanır başarılara imza atan Ulu Önder Atatürk, milletimizin onurlu yürüyüşünde en büyük rehberi olmuştur. O, üstün niteliklere sahip bir komutan ve lider, dahi bir devlet adamı, büyük bir fikir insanı olarak insanlık tarihine ismini altın harflerle yazdırmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği ve bilimin aydınlattığı yolda gelişmesini sürdürmüş; tarihi ve kültürel değerleriyle, kahraman ordusuyla, dünya devletleri arasında hak ettiği yeri almıştır. O’nun ilke ve düşünceleri ışığında Türkiye Cumhuriyeti, medeniyet yarışında tam bağımsız bir Türkiye için aynı azim ve kararlılıkla yoluna devam edecektir. Türkiye’nin istikrar ve güven içinde büyümesi, demokrasimizin standartlarının yükselmesi ve Ulu Önder Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizin güçlenmesi için bu yolda yılmadan, yorulmadan çalışmayı sürdüreceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarına, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm ecdadımızı şükranla anıyorum.”
 

KÖSE KAYMAKAMI MUSTAFA DURUK

"Ulu Önder Atatürk tüm yaşamını Türk Milleti ve onun bağımsızlığına adamış, milleti ile birlikte, kurtuluş savaşında büyük bir zafer kazanarak, tarihin akışını değiştirmiştir. Gerçekleştirdiği inkılâplarla bizlere aydınlık bir geleceğin kapılarını açmış büyük bir liderdir. Gücünü milletine olan sevgisinden, inancından ve güveninden alan Mustafa Kemal Atatürk’ün başarıları, özgür ve bağımsız yaşamak isteyen diğer milletlere de yol gösterici olmuştur. Bugün üzerinde yaşadığımız modern Türkiye Cumhuriyetinde bağımsız ve özgür bireyler olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerine ve gerçekleştirdiği inkılâpları sahiplenerek, mirasını geleceğe taşıyabilmek için, uğrunda binlerce şehit verdiğimiz vatanımıza ve bağımsızlığımıza her şart altında sahip çıkmak, Cumhuriyetimizin değerlerini, kazanımlarını, her şartta korumak, kollamak ve yeni nesillere aktararak sonsuza kadar yaşatmak en önemli görevimiz olmalıdır. Türk milleti, Atatürk’ün düşüncelerinden, ilke ve inkılâplarından güç alarak ilerlemesini devam ettirecek, ülkesini muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma başarısını gösterecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümünde minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz."

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÖMER FARUK KARATAŞ

“Zor şartlar altında çıktığı yolda yaptığı işler ve bıraktığı eserlerle milletimize ışık tutan Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 79. yılında milletçe rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Kurtuluş Savaşı yıllarında azim ve kararlılığını kaybetmeden verdiği mücadele sayesinde Türkiye Cumhuriyetini kuran büyük devlet adamı Atatürk, mazlum devletler için de adeta ilham kaynağı olmuştur. Bu yüzden O’nun bizlere bir çok alanda miras bıraktığı eserleri gelecek kuşaklara aktarmak adına yaşatacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.”
 

KELKİT BELEDİYE BAŞKANI ÜNAL YILMAZ

“Cumhuriyetimizin kurucusu büyük asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 79. yılında rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Bugün, çağdaş, demokratik, laik karakteri ve güçlü ekonomisiyle bölgesinde ve dünyada saygın bir ülke konumunda bulunan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve düşünceleri ışığında, uygarlık yarışında aynı azim ve kararlılıkla yoluna devam etmektedir. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Milletlinin kendi devletine sahibi olmasını sağlamış bir liderdir. Ebediyete intikalinin üzerinden 79. yıl geçmesine rağmen hala Türk milletinin kalbindeki yerini ve sevgisini korumayı başarmıştır. Son nefesine kadar ülkesine ve milletine hizmet etmiş, tüm dünyanın ayakta alkışladığı, büyük bir devlet adamı ve komutan olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve şükran ile anıyoruz.”

KÖSE BELEDİYE BAŞKANI ŞERİF AYGÜN:

"Türk milleti için 10 Kasım, bir matem günü olmaktan çok, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan Büyük Önder Atatürk'ü anma ve düşüncelerini anlama günüdür. O'nu anarken ve anlamaya çalışırken üzerinde durmamız gereken esas unsurlar Atatürk'ün "En büyük eserim" dediği Cumhuriyet Rejimi ve ona yön veren kurucu ilkelerdir. Tarihimizin en zor dönemlerinde milletine ve bağımsızlığımıza olan inancını yaşatan büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk mücadeleci kimliği ile dünyanın gördüğü askeri bir deha olmanın yanında reformist bir devlet adamı olması onu Dünya Tarihindeki Sayılı Liderlerden biri haline getirmiştir. Atatürk'ün, egemenliği kayıtsız şartsız millete ait bir yetki olarak gören anlayışı, Türkiye'mizin bugün sahip olduğu demokratik rejim açısından belirleyici bir öneme sahiptir. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hiçbir zaman ırk, din, etnik köken esasında tanımlanan millet anlayışlarına itibar etmedi. Onun için milletin bütünleştiren temel özellikler ortak bir tarih ve birlikte yaşama iradesidir. İşte bu yüzden bugün Türkiye, anayasal vatandaşlık zemininde tarih şuuruna ve ortak yaşama iradesine sahip güçlü ve demokratik bir ülkedir. Bugün de dün olduğu gibi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün izinden giderken, bağımsızlığımızdan ve milli duruşumuzdan ödün vermeden Cumhuriyetimizin 100. Yılında daha güçlü bir Türkiye için var gücümüzle çalışacağımızın bilinmesini isteriz. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnet ve şükran duyguları içerisinde anıyorum" 

CHP İL BAŞKANI BEDRİ AĞAÇ

“Bugün; ulusal varlığımızın ve beraberliğimizin en anlamlı dayanağı olan laik ve sosyal hukuk devletinin; darbelere, diktaya ve her türlü vesayete karşı; özgürlükçü demokrasinin temeli olan Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devrimci, ulu önderimiz, ezeli ve ebedi ve Başkomutanımız Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ü; aramızdan ayrılışının 79'uncu yılında bir kez daha; saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz. 

1683’te başlayan Osmanlı Devleti’nin geri çekilişini ve felaketle sonuçlanan toprak kaybını, 1921’de Sakarya Meydan Muharebesi’nde durduran; Harp Tarihinin büyük Strateji ustası ve Başkomutanıdır Atatürk.

Yolculuklar vardır, bitti sanılan yerde tekrar başlar. Atatürk’ün; 1918’de Hatay ve Adana’da başlayıp, Samsun’a, Erzurum’a, Sivas’a çıkan ve sonra Ankara’ya, İzmir’e ulaşan yolculuğu böyle bir yolculuktu. Bu yolculukta hep engellerle boğuştu, yaşadığı koşullarda ve atmosferde kendisinin ve milletinin kaderini; kendi dehası, vizyonu ve eşsiz öngörüsü  ile ilmek ilmek dokudu. 

Atatürk; 11 yıl aralıksız savaşmış, varını yoğunu bu savaşlarda kaybetmiş, savaş yorgunu, yıkık bir toplumla emperyalizmi yenen; yarı bağımlı, geri kalmış, bir biat toplumundan; çağdaş bir ulus devlet ve özgür bireyler yaratan, Emperyalizme karşı verdiği bağımsızlık ve çağdaşlaşma mücadelesiyle; mazlum milletlerin kurtuluş reçetesini yüzyılın başında açıklayan eşsiz bir liderdir. 

Atatürk; öldüğünde cebinden çıkan 95 kuruşun dışında nakit bir kuruşu bile olmayan, 1933’te ve 1937’de malı mülkü ne varsa milletine bağışlayan, Mücadelesi, sadece kendi ulusunun değil, tüm ezilmiş milletlerin kaderine damgasını vuran ve gerçekleştirdiği mucize devrimle, yaşadığı çağa yön veren, Dünyanın saygı duyduğu, ülkesinin ve milletinin itibarını en üst düzeye çıkaran bir liderdir. Bugün 2021’de milli araç yapacağız diyenler; unutmayın ki Atatürk; 1936’da kendi uçağını yapan ve bunu Avrupa ülkelerine ihraç edebilen bir ülkenin lideriydi.

Büyük Atatürk, andolsun ki; son kalenin mensubu olan bizler, milletimizle birlikte; emanetin olan laik ve demokratik cumhuriyeti son nefesimize kadar koruyacak, fikirlerinin, devrimlerinin ve eserlerinin yorulmaz takipçisi olacak, mirasın olan akıl ve bilimin yol göstericiliğinde; gösterdiğin hedefe yılmadan yürüyecek ve ülkemizi; emperyalist planlara, milletimizi; hilafet özlemcilerinin gaflet, dalalet ve ihanetine asla kurban etmeyeceğiz.”

GTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve uygarlık mücadelesindeki tüm gücünü Türk milletine olan inancından ve güveninden alan Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı Cumhuriyet meşalesi 94 yıldır ülkemizi, milletimizi ve tüm dünyadaki insanları aydınlatmaya devam etmektedir. Tarihin her evresinde kendisini parçalamaya, yok etmeye çalışanlar karşısında, ihanetlere, isyanlara ve her türlü kirli oyuna rağmen birlik olmayı başarmış bir millet olarak bugün de hiçbir güce boyun eğmeyeceğimiz herkes tarafından çok iyi bilinmelidir. Milletçe birlik ve beraberlik içinde elde ettiğimiz bu başarılar, ülkemizin geleceğinin ne denli parlak olduğunun da en somut göstergesidir. Ülkemizi, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koymuş olduğu hedefimiz olan muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya ve birlik olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 79. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Devlet Adamı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyoruz.”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

 “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, Türk milletinin eşsiz evladı Mustafa Kemal Atatürk;

Sen ebedi istirahatinde rahat uyu. Çünkü ‘’En büyük eserim’’ dediğin Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir.

Aramızdan ayrılışının 79. Yılında Türk milletinin gönlünde ölümsüzleşen ulu önderimizi ve dava arkadaşlarını saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyoruz.  

Büyük liderler aramızdan ayrıldığında yas tutsakta onların fikirlerine saygı ve sadakat her daim ön planda olmaktadır.  Bu nedenle 10 Kasım tarihi bizim için hüzün ve yasın yanında Atatürk’ün ölümsüz fikirlerini yaşatmak ve onu anmak adına anlam dolu bir gündür.

‘’Türk milleti ve onun vatansever evlatları var olduğu sürece senin 1923 yılında yaktığın Cumhuriyet Meşalen sonsuza kadar yanacaktır. Cumhuriyetle beraber bize bıraktığın ilke ve inkılapların bizlere emanettir.  
Ne Mutlu Türküm Diyene”

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2017, 18:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER