15 Temmuz öncesinde şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek

Gümüşhane’de 15 Temmuz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi.

15 Temmuz öncesinde şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek

Gümüşhane’de 15 Temmuz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi.

Sema Doğan Yaşam Alanında tertiplenen yemekte Kur’an-ı Kerim okundu ve konuşmalar gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen’in konuşmasının ardından söz alan Vali Kamuran Taşbilek, 4 yıl önceki 15 Temmuz gecesinde aziz Türk milletinin tarihin şahitlik edebileceği en hunhar ve en hain saldırıyla karşı karşıya kaldığını belirterek, “O günü bu millete Allah bir daha göstermesin” dedi.

Şerefli Türk ordusu içerisine yuvalanmış bir grup hain teröristin topu, tüfeği, silahı, mermiyi, uçağı, helikopteri kendi milletinin üzerine hunharca, haince kullanmaktan çekinmediğini kaydeden Vali Taşbilek, “Karanlık bir geceydi ama Allah’a şükürler olsun ki bu hainliğin, bu vicdansızlığın karşısında da yine tarihin asla unutmayacağı ve altın harflerle yazacağı tamamiyle sivil bir direnişle, silahsız, yüreği, imanıyla devletinin Cumhurbaşkanının meydanlara inin sözüyle bütün meydanlara inip el ele, gönül gönüle, kim olduğuna, hangi ideolojiye sahip olduğuna bakmaksızın milletin evlatları bir ve beraber bu hain kalkışmaya dur dedi, imanıyla set çekti. Karanlık gecenin sabahı aydınlık oldu ve milletimiz birliği ve beraberliğiyle bu hain kalkışmayı defederek dünyaya örnek bir beraberlik ve kardeşlik gösterdi. Bundan dolayı aziz milletimizin bütün fertlerine ayrı ayrı şükranlarımı ifade ediyorum. Bu uğurda, o karanlık gecede şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize sağlık, sıhhat ve minnet duygularımızı ifade etmek istiyorum. Bu toprakları bin yıldır vatan yapma uğruna şehit olan bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum” diye konuştu.

“Bu coğrafya bizim kaderimiz” ifadelerini kullanan Vali Taşbilek, “Bu coğrafyada bizim üzerimize her zaman oyunlar oynanıyor. Bin yıldır oynana geldiği gibi 4 yıl öncesinde de oynandı, bundan sonra da bu coğrafyada bizi bölmek, parçalamak adına bu oyunlar devam edecektir. Bize düşen dara düşmeden el ele vererek birlik ve beraberliğimizi korumak, hain emellere geçit vermemek, bir olmak, iri olmak ve diri olmak” şeklinde konuştu.

Eşi Sibel Taşbilek’le birlikte etkinliğe katılan tüm şehit aileleri, gaziler ve yakınlarını masalarında tek tek ziyaret eden Vali Taşbilek ve Belediye Başkanı Ercan Çimen bir süre onlarla sohbet etti.
 

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2020, 00:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER