24 Kasım Mesajları

Gümüşhane’de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajlları.

24 Kasım Mesajları
Gümüşhane’de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajlları.

VALİ YÜCEL YAVUZ

“Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul ettiği ve “24 Kasım Öğretmenler Günü” olarak kutlanan bu günde, tüm eğitim çalışanlarımızın Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Türkiye’nin aydınlık geleceğinin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgiyle, bilgiyle donatan ve geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için fedakârca çalışan öğretmenlerimiz; en kutsal görevlerden birini yerine getirmektedirler.

Cumhuriyetimizin geleceği sevgili çocuklarımızın; hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek, bilgi ve donanıma sahip olmaları, dinamik ve açık fikirli aynı zamanda ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen ve öğrendiklerini ülkesi, milleti ve kendisi yararına rahatça uygulayabilen bireyler olarak yetiştirilmesi, ülkemizin ve milletimizin aydınlık geleceği için hayati derecede önemlidir.

Ülkemizin teminatı olan genç nesilleri üstün gayretlerle yetiştiren, yaşamın her aşamasında toplumun bir adım önünde olan ve hep daha iyiyi hedefleyen değerli öğretmenlerimiz sayesinde geleceğimiz çok daha aydınlık olacaktır. Öğretmenlerimizin verdiği eğitimle; bilgili ve gelişmelere açık bireyler yetişeceğine, ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşacağına, gelecek nesillerimizin yarınlara daha güvenle bakabileceğine yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli ve halen görevde olan öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam dilerken, tüm değerli öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim.”

MİLLETVEKİLİ DOÇ.DR. KEMALETTİN AYDIN

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Aydın, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu çizgide dünya ülkeleri arasında söz sahibi olan Türkiye'nin başarılarında en büyük payın eğitimcilere ait olduğunu belirtti.

Aydın, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yükseliş grafiğini zirveye çıkarmak ve orada kalıcı olmayı sağlamak için tüm varlıkları ile çabalayan öğretmenlerin çalışmalarının büyük takdirle karşılandığını belirtti.

Kişileri ham bir madde olarak ele alan öğretmenlerin titiz, dikkatli ve sabırlı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

“Bir öğretmen çocuğu olarak öğretmenlerimizin hangi şartlar altında ne gibi başarılara imza attığını en iyi bilenlerdenim. Yeri geldiğinde annemiz, babamız olan öğretmenlerimize yaptıkları fedakarlıklardan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Sizlerin Gümüşhaneli kardelenlerimize verdiği destekler sayesinde Gümüşhaneli öğrencilerimiz Türkiye genelinde 70. sıradan ilk 10'a girme başarısını göstermişlerdir. Türkiye ve Gümüşhane, sizlerin yetiştirdiği nesiller üzerinden büyüyüp ve gelişecektir. Bu bağlamda bu başarılara imza atan bütün öğretmenlerimizi, milli eğitim camiamızı tebrik ediyor, rahmete ulaşmış olanlara Allah'tan rahmet diliyor, çalışan, eli öpülesi tüm öğretmenlerimize minnetlerimi sunuyorum.”

MİLLETVEKİLİ FERAMUZ ÜSTÜN

 “Dünyanın en kutsal mesleklerinden olan öğretmenlik, fedakarlık, cefakarlık isteyen saygın mesleklerin başındadır. Öğretmenler, tarih boyunca bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır. Bu sorumlulukla çağdaş uygarlığa ulaşmada kendilerine büyük görevler düşen öğretmenlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletinin bağımsızlığını sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için, her türlü fedakârlıkta bulunmaya devam edeceklerdir.

Eğitime destek, her zaman öncelikli hedeflerimiz arasında olmuştur. Yurdun her köşesinde görev yaparken, karşılaştığı ekonomik ve sosyal sorunlar karşısında bile, çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlama idealinden taviz vermeyen öğretmenlerimizin hakkı ödenemez.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; kurduğu Cumhuriyetin ilelebet yaşamasının ve muasır medeniyet seviyesini yakalamasının, öğretmenlerimizin yetiştirecekleri “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillere bağlı” olduğunu belirtmiş, bu düşüncesini “Ulusları kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir” veciz sözleri ile de ifade etmiştir.

Bugünün yönetenleri olarak daha yaşanabilir bir ülke olmanın anahtarının öğretmenlerimizin elinde olduğu bilinciyle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Çünkü, sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfusu işleyecek, cevherleri bulup ortaya çıkartacak ve ülke hizmetine sunacak kişiler öğretmenlerimizdir. Bu nedenle çocuklarımızın ve gençlerimizin; özgür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde bilim ve teknoloji üretebilen bireyler olarak yetiştiklerini izlemekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin, ailelerinin, öğrencilerimizin ve bütün milletimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, saygı ve şükranlarımı iletiyorum. Hakkın rahmetine kavuşmuş olan öğretmenlerimizin aziz hatıralarını şükran ve minnetle anıyor, saygılarımı sunuyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“İyi yetişmiş bir öğretmen tüm imkansızlıklara rağmen bir sınıfı, bir okulu hatta bir bölgeyi değiştirebiliyor, sorumluluklarını her zaman sorunlarından üstün tutarak vazife bilinci içinde çalışarak kutsal bir görevi yerine getiriyor. Ülkemizde bunun örneklerine birçok kez şahit olduk. Bu bakımdan ülkemizin geleceği adına önemli bir fırsat olarak gördüğümüz öğretmenlerimiz, çocuklarımız için, geleceğimiz için bir umut ışığıdır. İnsan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, ideallerini asla kaybetmeyen öğretmenlerimiz sayesinde ülkemizin geleceği çok daha aydınlık olacaktır.

Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan her kardeşimizi, eğitim seferberliğimiz, ülkemiz, milletimiz adına çok büyük bir kazanım olarak görüyoruz.  Öğretmenler, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Yurdumuzun en ücra köşelerinde, her iklimde, her şartta, en zor koşullarda dahi görevlerini özveriyle devam ettiren öğretmenlerimiz, her türlü övgüye ve takdire layıktır. İnsana yapılan her türlü yatırıma büyük değer atfediyor, öğretmenlerimizi baş tacı ediyor, emeklerini takdirle karşılıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 yılında 'başöğretmen' sıfatını alması vesilesiyle, 1981 yılından bu yana her yıl Öğretmenler Günü olarak kutladığımız 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Türk eğitimine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize de sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyorum. Hayatını kaybeden bütün eğitim camiası çalışanlarına ve öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum.”

AK PARTİ İL BAŞKANI HAKKI GÜNDÜZ

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Mesajında eğitim ve öğretimin önemine dikkat çeken Gündüz, “Bir milletin muhasır medeniyetler seviyesine çıkmasında eğitim ve öğretimin önemi çok büyüktür. Bizde millet olarak eğitime gereken önemi vermeliyiz. Ailede başlayan eğitimin ilkokulda, ortaokulda, lisede ve devamında da üniversitede tamamlandığı bir eğitim sistemimiz var. Aileden sonra eğitme görevini devralan öğretmenlerimiz ise şüphesiz bu sistemin temel yapı taşıdır. Bu ülkenin gençlerinin ve geleceğinin emanet edildiği değerli öğretmenlerimiz bilinçli bir nesil yetiştirmek için üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmektedir. Bu vesileyle başta başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

BBP İL BAŞKANI RIDVAN TAŞKIN

“Doğruyu, güzeli, iyiyi, her alanda yeniliği ve yenileşmeyi savunan gerçekleri anlatan, milli birlik ve beraberliğimizin teminatı, geleceğin ışık saçan aydınlık nesillerini büyük bir sabır ve özveri ile yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, görevini ifa ederken şehit olan tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet dilerim."

ŞUURLU ÖĞRETMENLER DERNEĞİ GÜMÜŞHANE ŞUBESİ BAŞKANI YRD. DOÇ. DR. YAKUP TOPAL

"Her yıl olduğu gibi bu yılda 24 Kasım günü Öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.  Ülkemizin  dinamiği olan gençlerimizi ve çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirecek en önemli unsur olan öğretmenlerimizi bu günde hatırlamak, onların ne kadar kutsal bir görev icra ettiklerini bilmek, onlara sahip çıkmak, yardımcı olmak, dertleriyle dertlenmek bu günde daha önemli olduğununun bilinciyle bütün öğretmenlerimizi kutluyor, hayırlı nesiller yetişmesine, Hakkın hâkim olduğu, zulmün son bulduğu bir dünyanın kurulmasına vesile olmalarını diliyoruz."

NECİPOĞULLARI BETON ELEMANLARI YÖNETİM KURULU BAŞKANI HASAN KULAKSIZ

“Büyük fedakârlıklarla yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza eğitim veren ve onlara modern Dünya’da kullanacakları önemli bilgileri öğreten değerli öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Gözümüzden daha değerli olan çocuklarımızın iyi eğitim görmelerini sağlayan tüm öğretmenlerimize minnettarız.

Bu bağlamda İşletmemiz olan Necipoğulları Beton Elemanları’nın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bütçeler oluşturarak eğitime çeşitli katkılar vermeye çalışmaktayız. Fakat yine de Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri gibi büyük bir alimin ve eğitimcinin memleketi olan Gümüşhane’mizde yaptıklarımız, güzel memleketimize olan vefa borcumuzu hiçbir zaman ödemeye yetmeyecektir. Geçtiğimiz günlerde Gümüşhane İmam Hatip Orta Okulumuza vermiş olduğumuz destek de bu vefa borcumuzu ödemeye yetmemekle birlikte inşallah eğitim ve öğretime bir nebze olsun katkı sağlamıştır.

Bu vesile ile ülkemizde görev yapmakta olan vatan ve millet sevdalısı tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutlar, saygılarımı sunarım.”
Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2014, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER