29'ncu İlde 29 Tekerlekli Sandalye Projesi

Mavi Kapak Toplanarak Elde Edilen Tekerlekli Sandalyeler Gümüşhane’de Dağıtıldı

29'ncu İlde 29 Tekerlekli Sandalye Projesi
İstanbul ve diğer şehirlerde ikamet eden bir grup Gümüşhaneli tarafından başlatılan “29.ncu İlde 29 Tekerlekli Sandalye” projesi kapsamında mavi kapak toplanarak elde edilen sandalyeler ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) tarafından da desteklenen proje kapsamında alınan sandalyelerden birisi Gümüşhane’de Bağlarbaşı Mahallesinde ikamet edilen 9 yaşındaki Merve Bal’a verildi.

Burada düzenlenen törene Vali Dr. Yusuf Mayda, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, İstanbul GÜDEF Başkanı Hasan Akdemir, Merve Bal’ın ailesi ve vatandaşlar katıldı.

“SOSYAL DEVLET ANLAYIŞINDA BİRÇOK ÜLKEDEN ÖNDEYİZ”

Vali Dr. Yusuf Mayda yaptığı konuşmada organizasyonunun sivil inisiyatifin başarısı olduğunu ve bunun da mutluluk verici olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. Devletin sosyal devlet anlayışını etkili bir şekilde gerçekleştirdiğini, özellikle 2000’li yıllardan itibaren bu konuda çok mesafe alındığını ifade eden Mayda, “İddia ediyoruz ki birçok dış ülkeden, belli alanlarda da Avrupa Birliği’nin ilerisindeyiz. Özellikle evde bakım ve evde sağlık hizmetleri etkili bir şekilde gerçekleştiriliyor. Devletin yaptığı hizmetlerle birlikte sivil inisiyatif dediğimiz vatandaş ve derneklerimizin girişimleri de önem taşıyor. En azından bir hızlandırma, hizmetlerin etkin şekilde gerçekleştirilmesi babında önem taşıyor. Biz bu inisiyatifi tebrik ediyoruz. Dışarda yaşayıp ta gönlü Gümüşhane sevgisiyle olan vatandaşlarımızı biz buralara daha sık bekliyoruz. Aile ve çocuklarıyla birlikte gelerek kendilerinde olan sevgiyi çocuklarına da aşılamalarını istiyoruz. Bu desteği çok anlamlı buluyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzellerini de Allah nasip eder.” dedi.

Törene katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise günümüz Türkiye ve Dünyasında sivil toplum kuruluşlarının önemine vurgu yaparak mavi kapak toplayarak kendi memleketine tekerli sandalye getiren Gümüşhanelilere teşekkür etti.

“TOPLUMDA ASIL ENGEL İNSANLARIN ZİHNİNDE”

Toplumda asıl engelin insanların zihinlerinde olduğunu kaydeden Külünk, “Bu evlatlarımız bizim bereket ve dua kapımız. Onlara hizmet etmek ibadetlerin en anlamlılarından birisi. Bu ülkede nüfusun yaklaşık yüzde 10’u engelli. Siyasal iktidar da engelli vatandaşlarımıza yönelik ürettiği hizmetlerle sürekli çıtayı yukarı doğru çıkarıyor. Ne yaparsak yapalım ailelerin bu evlatlarla ilgili yaşadığı imtihanının ihtişamını bizim hissedebilme şansımız yok. Biz ancak onların bu imtihanlarını kolaylaştıracak adımları atmakla mükellefiz. Ve bundan da eminiz ki bu işi hisseden Başbakanımız var, bu işi hisseden bir siyasal iktidar var.” diye konuştu.

İstanbul GÜDEF Başkanı Hasan Akdemir ise federasyon olarak talebin kendilerine iletilmesinin ardından bağlı bütün dernekleri ve işadamlarını harekete geçirdiklerini söyledi. Bundan sonra ki hedeflerinin akülü sandalye dağıtmak olduğunu dile getiren Akdemir, destek veren herkese teşekkür ederek bütün Gümüşhaneli bürokrat ve işadamlarına engellilere daha fazla sahip çıkılması noktasında çağrıda bulundu.

Törende daha sonra ayaklarında erken doğuma bağlı güç kaybı olan ve ayak kaslarının gelişmemesi nedeniyle yürüyemeyen ilkokul 2.sınıf öğrencisi Merve Bal’a tekerlekli sandalyesi hediye edilerek, evin bahçesinde bir süre gezdirildi.

29’NCU İLDE 29 TEKERLEKLİ SANDALYE PROJESİ

Gümüşhane dışında yaşayan duyarlı vatandaşların pet şişelerin mavi kapaklarından topladığı bin 250 kilogram kapağa karşılık aldıkları sandalyelerin yanı sıra İstanbul GÜDEF’in katkılarıyla toplamda 29’a ulaşan tekerlekli sandalyeler il genelinde ki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.
Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2012, 16:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER