47 okula Beyaz Bayrak, 3 okula Beslenme Dostu Okul sertifikası

Gümüşhane’de il genelinde beyaz bayrak almaya hak kazanan 47 okul ve ‘Beslenme Dostu Okul Projesi’ kapsamında denetimi başarıyla tamamlayan 3 okula sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

47 okula Beyaz Bayrak, 3 okula Beslenme Dostu Okul sertifikası

Gümüşhane’de il genelinde beyaz bayrak almaya hak kazanan 47 okul ve ‘Beslenme Dostu Okul Projesi’ kapsamında denetimi başarıyla tamamlayan 3 okula sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçen ‘Temiz Okul, Sağlıklı Okul’ olmayı temsil eden ‘Beyaz Bayrak Projesi’ kapsamında 2018-2019 eğitim öğretim yılında müracaat eden okullarda yapılan denetimler neticesinde il genelinde beyaz bayrak almaya hak kazanan 47 okul ve yine iki Bakanlığın ‘Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması’ başlığı kapsamında, ‘Beslenme Dostu Okul Projesi’ kapsamında denetimi başarıyla tamamlayan 3 okula sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törenine Vali Yardımcısı Ali Arıkan, İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, okul ve kurum idarecileri, Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul komisyon üyeleri, okul çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, “Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığı tarafından imzalanan protokol gereği ilimiz genelinde 106 okul/kurum beyaz bayrak almaya hak kazanmış olup, ülke çapında 21. sırada yer alarak eğitim kurumlarımızın temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşturulması sağlanmış, okullar arası temizlik ve hijyen konularda olumlu yönde bir rekabet ortamı oluşturulmuştur. Devam edecek olan çalışmalar ve denetimler il genelindeki okullarımızın tamamının beyaz bayrak almasını hedefliyoruz” dedi. 

Toplam 11 okulun beslenme dostu okul olmaya hak kazandığını kaydeden Doğan, “2018-2019 eğitim öğretim yılında 23 okulumuzun yaptığı başvurular değerlendirilmiş olup, bu okullarımızda inşallah mart ayında yapılacak olan denetimler sonucunda Beslenme Dostu olmaya layık görülmüş olacaktır. Buradan okul yöneticisi arkadaşlarımıza bir kez daha hatırlatmakta yarar olacağını düşünerek, okul kantinlerinde gençlerimizin ve çocuklarımızın gelişimini olumsuz yönde etkileyecek yiyecek ve içeceklerin satışına müsaade edilmemesi, yemekhane ve kantin gibi birimlerde hijyen eğitimi almış kişilerin çalıştırılması, okul sağlığı ve hijyeni ile öğrencilerimizin sağlıklı beğenmesi hususlarında bakanlığımız yönetmelikleri ve genelgeleri istikametinde çalışmalarınızı sürdürmenizi temenni ederim. İl Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, projeye katılan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Belge almayı hak kazanan tüm okullarımız ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan ise geleceğin teminatı olan çocukların sağlıklarını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitelerini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla her iki bakanlık arasında ‘Beyaz Bayrak’ işbirliği protokolü imzalandığını hatırlatarak, “Bu protokolün amacı Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı eğitim gören öğrencilerimizin temizlikte hijyen konusunda bilgilendirmek bilinçlendirmek, teşvik etmek toplum ve sağlığını korumak, kaliteli yaşam seviyesini aynı zamanda temizlik ve hijyen konusunda eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek amaçlanmıştır. Beyaz bayrak önemlidir, çünkü bulaşıcı hastalıklarımızın birçoğu bildiğimiz gibi kişisel, çevresel hijyen ve temizliğinin azlığından oluşmaktadır. Beyaz Bayrak önemlidir, eğitim kalitesinin bir göstergesidir. Bu vesile ile çalışmada görev alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Belgeyi alanları ve hak edenleri tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Törende daha sonra beyaz bayrak ve beslenme dostu okul denetim komisyonu üyelerine teşekkür belgeleri ile beyaz bayrak almaya hak kazanan okul/kurum yöneticilerine Beyaz Bayrak, Beslenme Dostu Okul sertifika ve pirinç levhaları Vali Yardımcısı Ali Arıkan, İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun tarafından takdim edildikten sonra hatıra fotoğraf çekimiyle program sona erdi.

Diğer yandan beyaz bayrak almaya hak kazanan 47 okuldan 31’inin daha önceden beyaz bayrak alıp süresi dolmuş olması sebebiyle yeniden yapılan başvuru ve denetimlerle tekrardan beyaz bayrak almaya hak kazandığı, 16 okulun ise ilk defa beyaz bayrak almaya hak kazandığı öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER