Akçay: Söz konusu vatansa gerisi teferruattır

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Gümüşhane Şube Başkanı Murat Akçay, 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini kınadı.

Akçay: Söz konusu vatansa gerisi teferruattır
Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Gümüşhane Şube Başkanı Murat Akçay, 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini kınadı.

Türk milletinin iradesi dışında yapılmaya çalışılan hain darbe girişimi ile milletin birliği ve beraberliğinin hedef alındığını, demokrasinin sekteye uğratılmaya çalışıldığını kaydeden Akçay, “Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak yerini alacak olan hukuk dışı hain girişim, yüce Türk halkının gösterdiği direniş, üstün cesaret ve birliktelik sayesinde ihanet şebekeleri hain emellerine ulaşamadan durdurulmuşlardır. Gelinen noktada bu hain girişim, ülkemiz içerisindeki ve ülke dışarısında ki gerçek hainlerinde deşifre edilmesine ortaya çıkmasına önayak olmuştur ve olacaktır. Yapılan menfur darbe girişiminden sonra her şey bitmiş midir? Kanımızca bitmemiştir. Zira bu ve buna benzer demokrasi ve vatan haini devlet düşmanı birçok terör örgütü illegal olarak faaliyetlerini sürdürmekte, emellerine ulaşacağı günlerin hesabını yapmaktadırlar. Defalarca bu ve diğer buna benzer terör örgütlerinin Türkiye Cumhuriyeti için tehlike arz ettiği söylenmiş, dile getirilmiş olmasına rağmen hiç bir önlem alınmamış, bilakis söyleyip dile getirenler suçlu görülmüştür” dedi.

Artık herşeyin ayan beyan ortada olduğunu, bir daha aynı yanılgıya düşülmemesi gerektiğin ve devletin bu tür şer odaklarından temizlenmesi gerektiğinin altını çizen Akçay, “Yoksa bu tür hain, ihanet dolu menfur olayların tekerrürü kaçınılmaz olacaktır. Ülkemiz, devletimiz, milletimiz ve bayrağımız bizler için herşeyin önündedir, üzerindedir. Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti tartışılmazımızdır Bunlara yapılacak her türlü darbe, ihanet ve hain saldırılara karşı yüce Türk milleti olarak hep beraber göğüs gereceğimiz, yurt içi ve dışındaki tüm hain darbeci ve ihanet şebekelerine ilan ediyor, bunlara kalkışanları şiddetle kınıyoruz. Birliğimiz, dirliğimiz, birlikteliğimizi kimselere bozdurmayacağız. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” diye konuştu.

Akçay, yaşanan menfur darbe girişiminde şehit olan tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulundu.
Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2016, 02:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER