Aktaş, Kadınları Unutmadı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile Halk Eğitim Merkezi salonunda öğretmen ve kursiyerler etkinlik düzenledi.

Aktaş, Kadınları Unutmadı
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile Halk Eğitim Merkezi salonunda öğretmen ve kursiyerler etkinlik düzenledi.

Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Taş, öğretmen ve kursiyerler katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Taş, öğretmen ve kursiyerlerin gününü kutladı.

Günün anlam ve önemi ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş; “Dünya Kadınlar Günü’ne bakış açısı nedir diye sorgulanır, aslında kadın ve erkek olarak ortak adımız insandır. Kadınıyla erkeğiyle biz, Cenabı Hakk’ın yarattığı en şerefli mahlûkuz, dolayısıyla hiçbir ayrım yapmadan Rabbimizin en şerefli mahlûk dediği bizler, erkeği ile kadını ile bir bütünüz.

KADIN ERKEKSİZ YARIMDIR, ERKEK DE KADINSIZ YARIMDIR

Biz erdemliliği sadece erkek tarafına, bütün eksiklik, aksaklık ve kötülükleri de kadın tarafına yükleme anlayışını reddediyoruz. Her birimiz, birbirimiz için olmazsa olmazız. Bizim inancımızın cenneti ayaklar altına serdiği hanım, eli öpülesi bir anne. Geçmiş dönemde bu algı olmadı, kadın hep toplumun uğursuzu sayıldı, hatta neslin devamı noktasında kadının olmazsa olmaz fonksiyonunu göz ardı ederek doğan kız çocukları toplum için uğursuz sayılarak diri diri toprağa gömüldü ve zihniyet itibari ile kadına-bayana arzu edilen değer verilemedi.

KADIN BİZİM BAŞ TACIMIZDIR

Biz, inancımız ve kültürümüzden aldığımız değerlerle kadın, bizim baş tacımızdır. Biz bu görüşteyiz. Toplumun en küçük birimi olan ailenin öğretmeni, çocuklarımızın öğretmeni, evimizin idarecisi annedir. Bunu, bu anlayışla sürdürmek kadına verilecek en büyük ikramdır. Onun için, bu gün burada sadece 8 Martlarda kadını anmak, kadının önemini kürsülerden ifade etmekle yetinmeyi doğru bulmayız.

KADINLA ERKEĞİ AYNI EŞİT ÖLÇÜDE GÖRÜYORUZ

Biz, hayatın her anında, her karesinde, her döneminde kadınla erkeği aynı eşit ölçüde görüyoruz. Tarihimiz bunun şanlı örnekleriyle dolu, bir nene Hatun’umuz var. Erzurum’un düşman işgalinden kuruluşunda göstermiş olduğu kahramanlığı var. İnanç tarihimize de baktığımızda Rabia adeviyeleri görürüz.  Peygamber Efendimizin şerefli hanımlarını görürüz. Dinin onlara atfettiği değeri de biz bugün annelerimize, hanımlarımıza, kızlarımıza göstermek zorundayız. Biz kadınlarımız hayatın bir parçası, hayatın bir dekoru, süsü olarak değil; hayatın olmazsa olmazı olarak görüyoruz. Kadınımız bizim namusumuzdur, şerefimizdir. Annemizdir ki; o anne eli öpülesi mübarek ve müstesna bir insandır. Ne mutlu; kadınına böyle yüce değer veren, sadece sözde değil, sadece kürsülere çıkıp da böyle nutuklar atarak değil, hayatın her alanında bunu böyle bilerek davranan bir nesile. Biz böyle bir neslimiz olsun istiyoruz. Anneler, bu biraz da sizin elinizde, neslimizin ilk öğretmenleri olarak evinizde olan çocukları öylesine yetiştireceksiniz ki sizden sonraki neslinizdeki bayanlar sizin maruz kaldığınız muameleye maruz kalmasın. Sadece 365 günde bir gün değil, 365 günün tamamının hanımlar günü olmasını temenni ediyor, gününüzün aydınlık ve mübarek olmasını diliyorum.” dedi.

Halk Eğitimi Merkezi’ndeki öğretmen ve kursiyerlerin çeşitli etkinliği neşe içinde geçti ve kursiyerler hazırladıkları yiyeceklerin ikramı ile program son buldu.
Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2013, 13:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Adem VARAN
Adem VARAN - 11 yıl Önce

medyatik olma yolunda ellerinden geleni yapıyorlar, ama kadına şiddetle alakalı dosyalarda aynı hassasiyeti gösteremeyenlere ne demeli.....

SIRADAKİ HABER