Anneler Günü Mesajları

Gümüşhane'de Anneler Günü nedeniyle yayımlanan mesajlar.

Anneler Günü Mesajları
Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda

"Bu gün sevgisi ve sıcaklığı daima hissettiğimiz fedakar annelerin Anneler Günü’nü kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Cennette ulaşma yolu gibi büyük bir misyonu ifade eden annelik dünyanın en ulvi görevlerinden biridir. Anne demek sevgi demek, anne demek şefkat demek, anne demek emek demek, dolayısıyla değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce duygulardan biridir annelik.

Bu özel gün, gözlerimizi dünyaya açtığımız ilk andan itibaren yanımızda olan ve bizlere doğruluk ve güzellikleri gösteren annelerimize verdiğimiz değeri, duyduğumuz sevgiyi göstermek için önemli bir fırsattır.  Varlığıyla hayata anlam katan, şefkat dolu yüreğiyle çocuklarına yol gösteren annelerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Onlar her zaman başımızın tacıdır.

Bu duygularla, en değerli varlığımız annelerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, bütün annelerin Anneler Günü'nü kutluyor sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum."

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın


AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Genel Merkez Ar- Ge Başkan Yardımcısı Anneler günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Aydın’ın mesajı şu şekilde:

“Anneler her daim yüreklerinde bitip tükenmek bilmeyen sevgi şefkat ve sabırla bağışlayıcı olan aile bütünlüğü ve evlatları için  en samimi duyguları ile mücadele eden Anneler geleceğimizin sağlam temeller üzerinde yükselmesi için en nadide değerlerdir.

Anne sevgisinin yerini dolduracak hiçbir sevgi yoktur. Annelerimizin dinimizde de ayrı bir yeri vardır. Sevgili Peygamber Efendimiz  (S.A.V.) cennete giden yolun annelerin rızasını kazanmaktan geçtiğini şu kutsal sözleri ile belirtmiştir” Cennet annelerin ayaklarının altındadır.” Bu bilinç ile annelerimize sevgi, saygı ve hürmette kusur etmememiz gerekmektedir.

Aleme tan yeri düşerken Amine annemiz olan, Kahramanlığı ile Zübeyde Hanım, Konuşmasıyla Halide Edip, kağnı çekmesi ile Şerife Bacı olan, Kızımız olan, eşimiz olan, annemiz olan, davaya arkadaş olan, Dün gibi, yarın gibi başımıza taç ettiğimiz, Elleri toprak, ayaklarının altı cennet kokan tüm annelerimizin anneler gününü hürmetle kutlarım.

AK Parti iktidarları döneminde haklarının ne yapsak ödenemeyeceğini bildiğimiz Anneler için çok sayıda kanuni düzenlemeye imza atılmış çocuklarının eğitim yardımları da dahil olmak üzere bir çok yardım bizzat annelerin hesaplarına ödenmektedir.

Gelecek sağlıklı, mutlu, huzurlu nesillerin yetişmesi için çaba sarf eden ve hakkın rahmetine kavuşmuş tüm anneleri rahmet ile anar ve bu kutsal mücadelesine devam eden Anadolu topraklarında harman olmuş, binlerce yıllık gelenek, görenek, örf ve adetlerine bağlı Gümüşhaneli annelerimize, hemşehrilerime saygılarımı sunarım.”

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Üstün Mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Dünyaya geldiğimiz andan itibaren üzerimizden sevgisini, emeğini ve desteğini eksik etmeyen annelerimiz, sadece yılın bir gününde değil, her gününde sevgi, saygı ve minnet duygusuyla anacağımız en kıymetli varlıklarımızdır. Annelerimize olan borcumuzu ne yaparsak yapalım asla ödeyemeyiz. Ancak onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yalnızca ihtiyaç duyduklarında değil her zaman yanında olmak, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek hepimizin boynunun borcu ve sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm annelerimizin anneler gününü kutluyor, ebedi dünyaya intikal etmiş annelerimize de yüce Allahtan rahmet diliyorum."

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı anneler günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Her yıl Mayıs ayının ikinci pazar gününün Anneler Günü olarak kutlandığını belirten Başkan Canlı “Bu evrensel ve anlamlı günde bizi hayata getiren, sevgisiyle büyüten, şefkatiyle ve sabrıyla bize ilk hayat eğitimizi veren analarımıza minnetimizi, en kalbi duygularla göstermenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Analığın fedakârlık isteyen, karşılıksız sevgiye dayanan en yüce ve kutsal bir görev olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Mustafa Canlı “Hayatımızın her anında sımsıcak yürekleriyle dünyamızı aydınlatan, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, gelecek nesillerimizin mimarı, elleri öpülesi fedakâr Annelerimizin bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Canlı şöyle devam etti: “Annelerimizin, evlatlarının vatanına, milletine, faydalı birer birey olarak yetişmesi için verdikleri emek ve moral bizlerin hayat mücadelesinde her zaman yanımızda bizlere manevi bir destek olmuştur.

En zor dönemlerimizde karşılaştığımız sorunlarımızı çözerken hep yanımızda yer alan annelerimizin bu gayreti sayesinde hayata karşı mücadele ederken direncimizi korumayı başarabilmişizdir.

Toplumumuzun çekirdeği olan ailelerin bir arada bulunabilmelerini sağlayan en önemli güç yine annelerimizdir. Bu sayede aile içi ve toplumsal huzurumuzu muhafaza edebilmekte, toplumsal huzurumuzu muhafaza edebilmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle hayatımızın her anında bizleri verdikleri karşılıksız sevgi ve fedakârlıklarıyla bugünlere getiren annelerimizin ellerinden öpüyor, en içten duygularımla selamlarımı, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum"

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş


"Atalarımız “Ana gibi yâr olmaz!” derken, dinimiz de anneye en büyük payeyi vererek; “Cennet annelerin ayağı altındadır” emri ile annenin önemi vurgulanmıştır. Anne bizlerin dünyaya geliş vesilesi, bizler için hayat ve huzurun sembolüdür. Eğitim, sevgi, şefkat ve merhamet onun kucağında başlar. Toplumun temelini aile oluşturuyorsa ailenin de temellerini fedakâr anneler oluşturmaktadır.

Bizler hangi yaşta olursak olalım onların küçücük evlatlarıyız. Bizlere doğruyu, güzeli, merhameti, sevgiyi, fedakârlığı ve daha nice erdemleri ilk öğreten kaynak annelerimizdir. Bu şefkat abideleri varlıklar cennet vesilemizdir. Bizim ilk öğretmenimiz annelerimizdir. O halde ilk rehberimizde annelerimizdir. İlahi rıza, dünya ve ahiret mutluluğumuzun teminatı annelerimizin rızasında ve dualarında saklıdır.

Bu yüzden olsa gerek yılmadan ve yorulmadan, merhametini üzerimize adeta şemsiye misali örten, sevgi ve şefkatiyle bizlere kol kanat geren, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetişmesine vesile olan ve bu alanda büyük bir sorumluluğu üstlenen annelerimize gönül borcumuz asla bitmez. Nefes aldığımız her gün ve her an annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine muhtacız. Anneye “öf” bile denmesini men eden dinin mensubu olarak devamlı onların hayır dualarını alma gayreti içinde olmalıyız. Her söylemimizde, her hareketimizde ve her adımımızda zihnimizdeki ilk ve en muhteşem kelime sadece “anne” olmalıdır. Ve bizler annelerimizi koskoca bir yılın sadece bir gününde değil hayatımızın her anında anmalıyız ve onlara hürmet etmeliyiz.

Bu sebeple hoşgörü, sevgi ve şefkatin tükenmez hazinesi olan annelerimizin ellerinden öperek “Anneler Gününü” en kalbi ve en halisane duygularla kutlar saygılarımı sunarım."

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, ülkede 30 yıldır süren terör olayının bitirilmesi için başlatılan sürecin temelinde, bir fitneye son vermek ve on yıllardır evlat acısıyla yürekleri parçalanan anaların gözyaşlarını dindirmek anlayışının bulunduğunu söyledi.

Her yıl mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günüyle ilgili bir açıklama yapan Başkan Çimen, tüm annelerin bu anlamlı gününü tebrik ederek, son on yıl içinde annelere yönelik olarak AK Parti hükümetleri tarafından gerçekleştirilen yeni düzenlemeleri bir bir sıralayarak, “İşte bu AK Parti farkıdır.” dedi.

“Gümüşhane’nin sevgili anneleri; Siz hayır dualarınızı bizlerden esirgemeyin” ifadeleriyle barış sürecine atıfta bulunan Başkan Çimen, “O hayır duaları tüm engelleri aşar ve bizim de gayretlerimizle bu ülkede on yıllardır akan kanı ve gözyaşını durdurur. İnanın siz dur derseniz, bu kan durur. Siz yeter derseniz bu gözyaşı diner. Bu kutlu, hayırlı yolda en çok sizlerden destek bekliyoruz” çağrısını yineledi.

Anneliğin, kadınlığın üstünde yüce bir merhale ve yükseliş olduğuna temas eden Çimen, “Kadının yükseliş noktası neresidir? O, anne olmaktır. Anne olmanın kadınlıkta farklı bir yeri var. İşte bizim dinimizde ayağının altı öpülesi olan annedir ve ben o annelerin ayağının altını öptüm, öpüyorum. Niye? Çünkü onlar bizim varlık sebebimizdir. Biz onlarla bu hayata baktık, onlarla hayatı yaşadık. Onlar gecelerini gündüz eyledi, yemediler yedirdiler, içmediler içirdiler. Yaz-kış demeden bizi bugünlere taşıdılar. Öyleyse o makam gibi bir makam olabilir mi? Bizim medeniyetimizde annelik ve şehitlik mertebeleri en yücelerindendir.” diye konuştu.

Çimen, “Biz öyle bir peygamberin ümmetiyiz ki; ilk geldiğinde ilk yasakladığı şey kız çocuklarına yapılan vahşet olmuştur. Kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü bir toplumda kadınları baş tacı etmiş, annelerin ayağının altında cennet olduğunu müjdelemişti. Dikkat edin cennet babaların ya da kadınların değil; annelerin ayağı altındadır. Bu önemlidir. İşte biz böyle bir medeniyete sahibiz. Bizim dinimizde annelik işte böyle ulvi bir makamdır. Biliyorum Gümüşhane’nin şerefli erkeği kadınına şiddet uygulamaz. Eğer bunları yapanlar varsa siz Hazreti Peygamber’i onlara örnek göstereceksiniz. Biliyorsunuz, geçtiğimiz yıl 8 Mart’ta Ak Parti Hükümetimiz şiddet gören kadınlarımız için kanun çıkardı. Töre adı altında hiç kimse, kadına yönelik cinayetleri ve şiddeti mazur gösteremez. Bizim medeniyetimizde böyle töreler olamaz. Kız çocuklarını toprağa gömme töresini ayaklar altına almış bir peygamberin takipçileri, böyle insanlık dışı bir muamelede bulunamaz. Siz kadınlar, haklarınızı bilecek, haklarınıza sahip çıkacak ve bunun mücadelesini samimiyetle vereceksiniz. O zaman tüm engeller ortadan kalkacak. Kadın – Erkek fırsat eşitliği meclisini bizim Hükümetimiz kurdu. Eğer kadın cahil kalırsa çocuk cahil kalır.  Kadın cahil kalırsa toplum cahil kalır. Kız çocuklarımızın okuması için çok büyük adımlar attık. Başbakanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan tarafından Gümüşhane’de de yürütülen  ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyasıyla, ‘Baba Beni Okula Gönder’ kampanyası ile büyük hamleler gerçekleştirdik, mesafeler aldık. Hükümetimiz ilköğretimde erkek öğrenciye 30, kız öğrenciye ise 35 lira, Orta öğretimde erkek öğrenciye 50 kız öğrenciye 55 lira veriyor. Bu rakamların arttırılması için SGK tarafından yeni bir çalışma yürütülüyor. 10 yılda 2 milyar parayı öğrencilerimize bizim Hükümetimiz dağıttı. Engelli annelere desteğimizi kesintisiz bir şekilde biz veriyoruz. Doğum sırasında anne ölümlerini düşürdük. Annelere 6 yaşına kadar düzenli sağlık kontrolü şartıyla 30 lira veriyoruz. Kadınların okuması kadar, sağlıklı olmasını da yürekten destekliyoruz. Kadınların işe katılma oranını artırdık. İş hayatına kadınların mührünü vurmak için uğraştık. Artık siyasette de kadının adı var. 2002′de kadın siyasetçiler %4 iken şimdi %14. İl genel ve belediye meclislerinde de bu sayı artıyor. Kadınların hayatlarını kolaylaştırmak için ülke genelinde sığınma evleri, sevgi evleri kurduk. Önümüzdeki süreçte Gümüşhane’ye de sevgi evi kurulması için çaba sarf edeceğiz. Eşi vefat etmiş sosyal güvencesi olmayan hanım kardeşlerimize Gümüşhane’de de iki ayda bir, 500 lira veriyoruz. Niye? Destek olsun diye… Bu yeterli bir şey olduğu için değil, en azından bir destek olsun diye. Yani, ‘benim devletim, benim yanımda’ bunu görsün. Bunu getirdik. Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir iktidar var mı? Bunu sadece biz yaptık. Evinde çocukları için, ilköğretimde, orta öğretimde, lisesinde hepsinde parasal destek veriyoruz. Bu parasal desteği çocuğa, babaya vermiyoruz, anneye veriyoruz.  Niye?  Çünkü anneye verdiğimiz değer sebebiyle. Çünkü anne onu çocuğuna harcar, sigaraya harcamaz, alkole falan da harcamaz, çocuğuna harcar. Biz şuna yürekten inanıyoruz; kadınlar gelişirse Türkiye gelişir, Gümüşhane gelişir.. Başta Filistin’in ve Suriye’nin anneleri olmak üzere dünyanın her yerindeki mazlum, mağdur, evlat acısı yaşayan annelerin de gününü kutluyor, onlara bir kez daha selam ve dayanışma mesajlarımızı iletiyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde sözlerime son verirken, anaların ağlamadığı, yüzlerinin ve yüreklerinin hep güldüğü o müreffeh günlerin yakın olduğu özlemiyle hem annelik, hem şehit anneliği mertebesine yükselmiş tüm annelerimizin ellerinden saygı ve muhabbetle bir kez daha öpüyorum.” diye konuştu.

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık

"Her yıl mayıs ayının 2. pazarı anneler günü olarak kutlanmaktadır. Dünya da 1908'den, ülkemizde 1955 yılından beri kutlanmakta olan “ Anneler Günü” öyküsünün anne sevgisinden kaynaklandığını artık herkes biliyor. ABD’li Anna Jarvis’in kaybettiği annesinin hatırasına binaen başlattığı etkinlik dünya da bulduğu geniş yankıyla devam ettirilmektedir.

Anneler gününde annemizi sadece hediyelerle değil sevgi sözcükleri ile de hatırlamalıyız. Huzur evlerinde kalan evinden çıkamayan annelere yol gözletmemek gerekir bu günde. Hele hele imkânı varken annesini terk eden evlatlar hiç olmazsa bu günde başını ellerinin arasına alıp bir kere değil bin kere düşünmesi gerekir diye düşünmekteyim.

Anne yüreği bu nasıl dayanır? Halk arasında söylenir: Bir orman yangınında anne yılan; “acaba yılanlar da yandı mı?” dermiş. Bir annenin evladına karşı olan duygularını bu basit hikâyeden ders çıkaramayacak kadar izansız ve insafsızların olduğu da çok az da olsa maalesef var.

Bizi biz yapan değerlerimizden birisi ve önemlisi olan annelerimiz kuşkusuz hayatımızın vazgeçilmez unsurlarıdır da. Koskoca hayatın bir güne sığdırılması elbette düşünülemez. Düşünülemez ama en azından onlara karşı şükran duygularımızı ifade etmek için “Anneler Günü” bir fırsattır diyebiliriz.

Benim annem, güzel annem kucağında sevgi şemsiyen altında kıvrılarak uyurken ne kadar da kendimi emniyet içerisinde hissediyordum. Yanımda olmasan da aziz hatıran önünde özlemle ve sevgi ile eğilirken tüm annelerinde “Anneler Günü” nü saygıyla kutluyor mutlu gelecekler diliyorum."

CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Ahmet Harmancı

"Fedakarlıkla ve sabırla dünyanın en yüce görevini yerine getiren bizi bizden daha iyi tanıyan ve bizleri sevgiyle şefkatle gecesinden uykusundan fedakarlık ederek özenle yetiştiren sevgisi ile güneş olup dünyamızı ısıtan annelerimizin yeri bizlerin başının üzeridir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) : ‘Cennet annelerin ayaklarının altındadır.’ diyerek anneliğin kutsallığını ve annelerimizin kıymetini en açık şekilde bizlere bildirmiştir.

Binbir türlü fedakarlıkla bizleri bugünlere getiren gücümüze güç umudumuza umut katan değerli annelerimizin anneler gününü kutluyoruz."
Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2013, 14:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
sevim  neriman  saltık
sevim neriman saltık - 11 yıl Önce


elin gül diker gözüm seni seçer
dilin bal söyler canım güzel annem
laleler güller mor sümbüller
getirdim sana gül güzel annem

lale elinde güzel söz dilinde
gül kalbinde sevgi sözünde
bir tebesüm yeter senin yüzünde
yazım baharım gül güzel annem

menekşe gülsün sarıldım sana
tüm çiçekler senin ugruna
uyudum kaldım senin koynunda
gölgen yeter bana gül güzel annem

kalbim senin köşkün sarayın
başımın tacı gözümün yaşı
özlemim sade ana kucağı
sevgi seline tutundum gül güzel annem

annem özlemin cileye döndü
cilenin hasreti kalbime çöktü
kalbim sensizlige hemen gömüldü
güller söyleyin dardayım gül güzel annem

ayrılığın zulümden beterdir bana
zamana yayıldı unuttum sanma
sevim sensizliğe alışmaz kanma
güllerin hasatı sevginin kucağı gül güzel annem


kalbim senin anılar benim
hasrete bulandı yaşar gözlerim
senin yanında yada koynunda uyur gezerim
hasreti güllere fısıldadım gül güzel annem

hasanbey mahallesinde oturan anneme kuçak dolusu sevg

SIRADAKİ HABER