AVM'ye adım adım

Gümüşhane’de Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılacak Alışveriş Merkezi (AVM) için otogar esnafının ardından söz konusu alanda bulunan Daltaban sanayi sitesi esnaflarıyla da toplantı düzenlendi. Toplantıda esnaflar yeni dükkanları için kura çekerken, yıkımın bir ay içinde başlanması kararlaştırıldı.

AVM'ye adım adım
HABERİN GALERİSİ
AVM'ye adım adım

AVM'ye adım adım

Gümüşhane’de Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılacak Alışveriş Merkezi (AVM) için otogar esnafının ardından söz konusu alanda bulunan Daltaban sanayi sitesi esnaflarıyla da toplantı düzenlendi. Toplantıda esnaflar yeni dükkanları için kura çekerken, yıkımın bir ay içinde başlanması kararlaştırıldı.

Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen toplantıya Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ve sanayi sitesi esnafı katıldı. Toplantıda, sanayi sitesinin yıkımına bir ay içerisinde başlanması kararlaştırıldı.

Vali Memiş, burada yaptığı konuşmada kenti büyütmek istediklerini belirterek, “Bu kenti hem ilçeler hem bölge hem de Türkiye anlamında geliştirmek istiyoruz. Artık sadece firmalar değil, şehirler rekabet ediyor. Nasıl büyüyeceğiz. Nüfusumuzu en az 70 bin, 100 bin yapacağız.  Bunları yapabilmemiz için de mutlaka sosyal donatı alanlarına ihtiyacımız var. Ben ilçelerin de köylerin de valisiyim. İlçeler temel alt yapı ve kamu hizmetleri açısından çok iyi durumdalar. Şehrimizi geliştirmek, büyütmek zorundayız” dedi.

Gümüşhane’nin tarihi ipek yolu üzerinde bulunduğunu dile getiren Vali Memiş, “İlimiz 9 milyar kamu yatırımı alarak, kişi başına en fazla yatırım alan illerin başında geliyor. Devlet her alanda özel sektörün önünde. Her alanda harcama yapıyoruz. Süleymaniye de hep kamu yatırımı var. Bir tane özel sektör yatırımı yok henüz. Bir tane büfe, cay ocağı açan yok henüz. Ama hedeflerimiz ve hayallerimiz var. 300 bin turist getireceğiz bu kente. Kelkitli bir kardeşimiz Gümüşhane merkezden ev aldığı müddetçe şehir olursunuz. Şiranlı bir vatandaş Gümüşhane merkezden konut alırsa şehir olursunuz.  Şehir imkân sunar. İnsanlara imkân sunmazsanız buraya gelmezler. Kamu görevlisi mecbur gelir ama mümkün olan en kısa sürede kaçmak ister. Size katkı ancak daha fazla nüfusla, kamu görevlisiyle olur” diye konuştu.

Yeni dükkanlarda eksiklik ve kusurlar olabileceğini ifade eden Vali Memiş, “Eksikleri olabilir, eksikliklere odaklanmayacağız. Kusurları olabilir, kusurlara odaklanmayacağız. Belediye burada size kolaylık gösterdi. Belediyemiz de, sizlerde fedakârlık yapacaksınız. Kısa süre içinde oraya geçersiniz. Ve şehre değer katmaya devam edersiniz.  Emeklerinize sağlık. Siz ne kadar çok para kazanırsanız biz o kadar mutlu oluruz. Dolayısıyla bu kent kazanır. Birlikten güç doğar. Birlikte hareket etmemizin faydalarını bu kent görüyor. Derdimiz şahıslarla değil. Derdimiz bu kentin tamamıdır.  Ağaların, paşaların, zenginlerin, güç odaklarının değil herkesin valisiyiz. Herkese hizmet ediyoruz. Çalışanın ve doğruların yanındayız” dedi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise şehre kazandıracakları alışveriş merkezine adım adım yaklaştıklarını kaydederek, “Alışveriş merkezinin yapımı için mevcut otogar ve küçük sanayi esnafının tahliye edilmesi sürecinde sona geldik. Bu süre içerisinde esnaf kardeşlerimizi mağdur etmeyeceğiz. Otogar esnafı için hazırladığımız geçici otogarın yanı sıra yine Daltaban sanayi sitesinde bulunan esnaf kardeşlerimiz için de Bağlarbaşı Sanayi sitesinde yeni işeri oluşturduk. Esnaf kardeşlerimizle yaptığımız istişare sonucu taşınma işlemini kış sezonuna bıraktık. Şimdi taşınma işlemlerine başlıyoruz. Allah'ın izni ile AVM inşaatına bu yıl başlayacağız” şeklinde konuştu.

Toplantıda daha sonra sanayi esnafı ile istişare yapılarak taşınma işlemlerinin hızla başlaması kararlaştırıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER