Bağlarbaşı’nda mahalle toplantısı

Gümüşhane’de kent merkezindeki vatandaşların dertlerini ve taleplerini dinlemek üzere Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında gerçekleştirilen mahalle toplantılarının dördüncüsü Bağlarbaşı Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Bağlarbaşı’nda mahalle toplantısı

Gümüşhane’de kent merkezindeki vatandaşların dertlerini ve taleplerini dinlemek üzere Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında gerçekleştirilen mahalle toplantılarının dördüncüsü Bağlarbaşı Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Bağlarbaşı mahallesindeki Ahmet Ziyaüddin Camii altında bulunan Yaka Kitap Evi’nde düzenlenen programa Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Gündüz, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, kurum görevlileri ve mahalle sakinleri katıldı.

Gümüşhan Valisi Kamuran Taşbilek, burada yaptığı konuşmada her Çarşamba günü mahallelerde toplantı yapmaya çalıştıklarını belirterek, “Vatandaşlarımızla hem tanışabilmek hem onların hatırını daha yakından sorabilmek hem de kamu hizmetlerinin sunumu noktasında eksiğimiz varsa daha iyisini nasıl yapabilirizi mahalle sakinlerimizle paylaşarak onların da görüşlerini alarak kendimizi geliştirmek istiyoruz. Hanenizi, gönlünüzü açtığınız için başta muhtarımıza ve tüm mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Ahmet Aykutan da Bağlarbaşı mahallesinin Gümüşhane’nin en büyük mahallelerinden birisi olduğuna değinerek, “Bağlarbaşı mahallesi ilimizin en eski mahallelerinden birisidir. Üniversitemizin de mahallemize kurulmasından sonra burası mahalle olmanın da ötesinde şehrimizin yeni bir yüzü olmuştur. Bu vesile ile üniversitemizin kuruluşunu gerçekleştiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve tüm yetkililere teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Bağlarbaşı mahallesi olarak birtakım talepleri olduğunu söyleyen muhtar Aykutan, taleplerini şu sözlerle sıraladı: “Mahallemizin bahçelerinin üst kısmından geçen 2017-2018 yıllarında düzenlenmesi yapılan bulvar adını koyduğumuz yolumuzun 500 metresi yapılamamıştır. Tamamlanması ve kamera sistemi ile kontrol ve denetim altına alınmasını istiyoruz. Mahallemizde 2 numaralı Toki konutlarının bir cami talebi vardır. Böyle bir caminin yapılmasına başta siz ve belediye başkanımızın bir yer temini ile bunun yapılmasını istiyoruz. Üniversite ile 2 numaralı Toki arasında sanayinin üst kısmına belediyemiz bir yol yaptı. Biz ışıklandırmasını yaptık yalnız asfaltlanmasını da talep ediyoruz. Yapımına 2 yıl önce başlatılan muhtar evinin bitirilmesini sizlerden talep ediyorum.”

Toplantıda ayrıca özellikle yaşlık vatandaşların kullanamadığı üstgeçide alternatif olarak basgeç özellikli ışık konulması, Bağlarbaşı Mahallesinde bölünmüş yol arasındaki tel örgülerin kaldırılması, sulama sisteminin elden geçirilmesi, dolmuşların çevre yolundan gitmemesi sorunları iletilirken, Bağlarbaşı Mahallesinde haftanın bir gününde semt pazarı kurulması da teklif edildi.

Vatandaşlarla yaşadıkları mahallelerde bir araya gelerek, taleplerini, şikayetlerini ve dertlerini dinlemek, yaşadıkları sorunları, ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek ve çözüm üretmek amacıyla gerçekleştirilen toplantıda vatandaşları dinleyen Vali Taşbilek, toplantıda hazır bulunan kurum müdürlerine talimat vererek, iletilen şikayet ve taleplerin çözüme kavuşturulmasını istedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER