Berat Kandili mesajları

Gümüşhane'de Salı gecesi idrak edilecek olan Berat Kandili nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Berat Kandili mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Rabbimizin rahmet ve affına mazhar olarak, günahlardan arınmamıza vesile olacak olan Berat Kandiline bir kez daha erişmiş bulunmaktayız.

Yüce Allah’ın affına ve rahmetine kavuşup, O’nun katında temize çıkmak anlamına gelen berat, tüm İslam âlemi için yeniden doğuşu da ifade etmektedir. 

Bu münasebetle, Berat Kandilini Rabbimizin rızasına uygun bir şekilde tövbe ve ibadetle ihya etmeli, ülkemiz, milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlığın sağlık ve huzuru için dua ederek değerlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gümüşhaneli hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm İslam âleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin hayra, sağlık ve esenliğe vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.”
 

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Mübarek Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olan Berat Kandilini idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Af, merhamet ve mağfiret vesilesi olarak kabul edilen Berat Kandili; sonsuz merhamet sahibi Yüce Allah’a sığınarak ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabileceğimiz müstesna zaman dilimlerinden birisidir.

Ramazan-ı Şerif’in mübarek iklimine adım adım yaklaştığımız şu günlerde; ruhumuza ağır gelen her türlü sıkıntıdan kurtulmak, özümüze dönmek, gönül dünyamızı temizlemek ve ‘berat etmek’ için eşsiz bir fırsat yakalayacağız. 

Dünyayı saran Koronavirüs ile mücadele içinde bulunduğumuz bu dönemde insanlığın hastalıktan kurtulması; hastaların şifa bulması için Rabbimize dua edelim. Fedakârca çalışan sağlık personelimizi, güvenlik güçlerimizi, kamu kurumlarında ve özel sektörde virüsle mücadele eden çalışanlarımızı da dualarımızda unutmayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle hemşehrilerimizin ve bütün İslâm Âleminin Berat Kandilini tebrik ediyor; bu anlamlı gecenin barış, hidayet ve huzura vesile olmasını, aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ederiz.”
 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında İslam aleminin, ülkemizin ve insanlığın üzerinde bulunan her türlü olumsuzluklardan beratına, On Bir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerifin müjdecisi Berat Kandilinizi tebrik ediyorum dedi.

Ülkemizin, islam aleminin ve tüm insanlığın üzerinde bulunan her türlü sıkıntıyla başa çıkabilmesi, dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs’ten korunması, tüm hastaların şifa bulması için dua edilmesini belirten Başkan Çimen, " Mübarek Berat Kandili, bizlere kırılan kalpleri onarma, dargın duvarları yıkma, kinden nefretten uzaklaşma imkanı sunuyor. Gönüllerimizin merhametle  dolduğu, insanların sabırlı, sevgi ve saygının hakim olduğu Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandilini idrak etmenin sevincini yaşıyoruz. Ramazan-ı Şerif´i müjdeleyen bu anlamlı gece,  birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeye  imkan veriyor. Mübarek Berat Kandili, Yüce Allah´ın huzurunda yenilenme gecesidir. Ramazan´ı Şerife, günah ve yüklerimizden beraat ederek girme gecesidir. Aziz milletimizin, Gümüşhaneli hemşerilerimizin ve tüm islam aleminin On Bir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif´in müjdecisi  Berat Kandili´ni tebrik ediyor, birlik, beraberlik, barış ve huzur dolu bir Ramazan ayına sizlerle birlikte ulaşmayı diliyorum." dedi.

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kandiller bizler için milli dayanışmanın ve yardımlaşmanın arttığı en önemli gün ve gecelerdir. Berat Kandili ise bir bağışlanma, Yüce Rabbimizin af ve mağfiret gecesidir. Ramazan ayına yaklaştığımız bu günlerde kutladığımız Berat Kandili’nde yapacağımız duaların kabul olacağı ve günahlarımızın af olacağı pek çok ayet ve hadiste açıkça belirtilmiştir. Başta sağlık olmak üzere pek çok alanda ülkemiz zor ve sıkıntılı günler geçirmektedir. Hep beraber birlik olmak ve bu sıkıntılı günleri atlatmak için bizlere verilen bu geceyi fırsat olarak görmeli ve buna göre değerlendirmeliyiz. Küslük ve dargınlıklarımızı bir kenara bırakıp, Allah’a dua etmeli, tövbe etmeli ve tüm dertlerimize şifa için yalnızca ondan yardım dilemeliyiz. Unutmayalım ki tövbe, kendini bilme ve bulmanın en güzel yoludur. Berat gecesi de bu yol için bizlere sunulan en güzel fırsattır.

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte Berat Kandili’nin milletimizin ve tüm İslam âleminin birlik ve beraberliğinin çoğalmasına, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden salgın, terör, savaş yerine barış, huzur, sevgi ve saygının artmasına vesile olmasını temenni eder; üniversitemiz akademik, idari personelimizin, sevgili öğrencilerimizin, Gümüşhane halkımızın ve tüm İslam Alemi’nin Berat Kandili’ni en içten dileklerimle kutlarım.” 
 

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÖMER FARUK KARATAŞ

“Müslüman alemi için kutsal günler arasında yer alan ve  bağışlanma kapılarının ardına kadar aralandığı, günahların affedildiği, temize çıkıp aklanmak için bir fırsat olan Berat Kandili vesilesiyle Türk-İslam aleminin bu mübarek gününü kutlar; Covid-19 Virüsü nedeniyle bütün dünyada insanlığın çok zor bir sınavdan geçtiği bugünleri Allah’ın yardımıyla atlatacağımızı ve yeniden sağlığa ve huzura kavuşacağımızı ümit ediyor, Virüsle mücadele kapsamında gecesini gündüzüne katan Emniyet ve Sağlık Teşkilatı çalışanlarına kolaylıklar diliyor,  ayrıca bu mübarek gece dolayısıyla vatanımızın bölünmez bütünlüğü için mücadele ederken şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum.”
 

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

"İçinden geçtiğimiz bu zor süreçte başta Sağlık Personelimize, Güvenlik Güçlerimize, Kamu ve Özel Sektör çalışanlarına kolaylıklar diliyor, tüm insanlığa sağlık, huzur ve hayırlara vesile olması temennisiyle Berat Kandilinizi kutluyorum."

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN İL TEMSİLCİSİ KÖKSAL SEVİM       


“07 Nisan Salı gününü Çarşamba’ya bağlayan gece rızkın, merhamet ve affedilmenin gecesi olarak kabul edilen Berat Kandilir. Sevgili “ Peygamberimiz’in (sas) bu gecede “Allah’ın (cc) bağışlanma dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Musibete uğrayan yok mu, ona afiyet vereyim.” Müjdesini vermiştir bu gece için

Ramazan ayına az bir zaman kala, Berat gecesi bizleri manevi olarak hazırlık yapmaya davet ediyor. Bu manevi atmosferi iyi değerlendirip, samimiyetle dua ederek affedilmemizi dilemeliyiz.

Özellikle, bütün insanlığı esir alan virüs salgınının, bir an önce bertaraf edilmesi için, sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere emek verenlere dualar etmeliyiz. Hastalarımızın acilen iyileşmesi ve kalıcı olarak şifa bulması için Allah’a halisane duygularla yalvarmalıyız.

İnsan olarak yeri geldiğinde, ne kadar güçsüz ve aciz kaldığımız, mecburen evlere kapanmak zorunda olduğumuz şu günlerde, Berat gecesini fırsata çevirelim .Kovid-19 salgını neticesinde, bütün insanlık gibi, ülkemiz ve milletimiz de tedbirler kapsamında evlerde kalmaktadır. Bu hadise bizlere, biraz kendimizi dinlemeye, bitmez tükenmez nefsin arzularının peşinden koşmanın boş olduğunu hatırlatmıştır. Doğu Türkistan’dan, Suriye’ye, Irak’a, Filistin’e kadar dünyanın çeşitli yerlerinde; haksız yere evlerinden, yurtlarından, vatanlarından sürülen masum insanlar ve çocuklar hatıra gelmelidir. Hiçbir günahı yokken katledilen küçücük bebekler unutulmamalıdır. Mazlumların ahlarının nelere mal olduğu düşünülmelidir.

Yüce Allah’ın A’raf suresi 23. ayetinde bildirdiği “Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz, bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz!” dualarında bulunarak af dilemeliyiz.

Sadece kendimiz için değil, milletimiz, İslam alemi ve bütün insanlık için dua ederek, sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Zulüm, kan ve gözyaşı olmadan, kardeşçe yaşanabilecek bir dünyanın oluşmasını sağlamalıyız.

Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’de bizlere, “De ki: ‘Ey kendi aleyhlerine günahta haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah dilerse bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” (Zümer-53) buyurmuştur.

Bu sebeple, bizler de Allah’ın izni, cefakar sağlık çalışanlarımızın ve bilim insanlarımızın çabaları, gayretleri ve çalışmalarıyla bu virüs salgınından da kurtulmuş olacağız. İlmin, bilimin ışığında buna ümidimiz tamdır. Dualarımız önce sağlık çalışanlarımıza, hastalarımıza, milletimize ve bütün insanlığadır” dedi.

Kurtuluşumuzun yolu bellidir. Günlük koşuşturmalardan, bunalımlardan ve sıkıntılardan kurtuluşun yolu, bizleri yaratan ve her türlü nimeti veren Yüce Allah’a gerektiği gibi kul olabilmektir. Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) tarif ettiği ahlaklı insanlar olmakla mümkün olabileceği unutulmamalıdır. Kur’an-ı Kerim’i okuyarak, doğru anlayarak ve yaşantımıza tatbik ederek kurtuluşun yolunu bulabiliriz.

Berat gecesinin, karşı karşıya kaldığımız bu virüs salgınından kurtulmamıza vesile olmasını, sağlık çalışanlarımıza ve bütün emeği geçenlere güç kuvvet olmasını diliyorum. Bu gecenin, Türk milletimizin,Gümüşaneli kardeşlerimizin, İslam aleminin ve bütün insanlığın kurtuluşuna, sağlık, huzur ve esenliğine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın, milletimizin ve İslam aleminin Berat Kandilini kutluyorum.”
 

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2020, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER