Bergama'ya Var, Gümüşhane'ye Yok mu?

Gümüşhane’de uzun yıllardan beri altın ve çeşitli madenler çıkarıp işleyen Koza Altın firmasının Bergama’ya yaptığı yatırımlar Gümüşhane’de eleştirilere konu oluyor.

Bergama'ya Var, Gümüşhane'ye Yok mu?
Gümüşhane’de uzun yıllardan beri altın ve çeşitli madenler çıkarıp işleyen Koza Altın firmasının Bergama’ya yaptığı yatırımlar Gümüşhane’de eleştirilere konu oluyor.

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Gümüşhane Şube Başkanı Murat Akçay, Koza’nın Bergama’ya Kozak fıstığı, peynir, zeytinle ilgili milyon dolarlık yatırımlarını medyada sürekli dillendirmesine karşın Gümüşhane’de yalnızca sadaka dağıtır gibi işler yaptığını öne sürdü.

Koza’nın elle tutulur tek yatırımı olan Bağlarbaşı mahallesindeki üniversite öğrenci yurdunun da amacının dışında yüksek ücretlerle öğrenci kabul ettiğini ifade eden Akçay, “Bergama’dan ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden son zamanlarda Gümüşhane’ye hammadde getirerek işleyen firmanın yıllardan beri Gümüşhane’de halkın yararına tek bir çivi çakmamasını anlamıyoruz. Bergama’da fabrika ve fabrikalar kuracaklarını, üniversiteleri için fakülte açacaklarını sürekli medyaya servis eden şirketin Gümüşhane’ye ne yaptığını ve ne yapacağını merak ediyoruz. Sadaka dağıtır gibi camilere, derneklere, konserlere paralar aktardıklarını biliyoruz. Allah razı olsun. Ama bizler şehrimizde vatandaşların refahını artırabilecek, hayırlı ve kalıcı eserler bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“KOZA GÜMÜŞHANE’YE HANGİ GÖZLE BAKIYOR?”

Koza’nın Gümüşhane’ye hangi gözle baktığını sorgulayan Akçay, “Koza firmasının Bergama’ya yaptığı yatırımları okuyup, görüp, duydukça bizleri ikinci sınıf il, ikinci sınıf vatandaş olarak gördüğünü düşünmeye başladık. GÜSİAD başkanı ve bir Gümüşhaneli olarak Koza’nın Gümüşhane’ye yaptığı bu haksızlığa bir anlam veremiyorum. Koza firmasınca yaptırılan bu öğrenci yurdu devlet yurtları gibi düşük gelirli vatandaşlara hitap eder türden değildir. Eğer kozanın amacı Gümüşhane’ye hizmetse yeni bir öğrenci yurdu yaparak devlete, Gümüşhane’ye teslim eder.” dedi.

“BAHANE ÜRETMEDEN GÜMÜŞSU’YU ALSINLAR”

Akçay, atıl durumdaki Gümüşsu Fabrikasının Koza tarafından ne pahasına olursa olsun satın alınarak hem ülke hem kent ekonomisine kazandırılmasını da isteyerek şunları söyledi: “Gümüşhane’ye hammadde getirerek işleyen firmanın yıllardan beri şehrin sosyo ekonomik gelişimine katkı sağlayacak tek bir çivi çakmaması düşündürücüdür. Biz Koza firmasından şehrimizin ve şehrimiz insanının sosyo ekonomik gelişimini yükseltecek yani refah ve gelişmişlik seviyesini artıracak kalıcı yatırımlar ve eseler bekliyoruz. Şayet koza firması öneri istiyorsa; kendilerine daha öncede şehrin ileri gelen STK’ları ve yöneticilerince sunulan Gümüşsu fabrikasını bahane üretmeden alarak atıl halden kurtarıp acilen ilimiz ekonomisine tekrar kazandırabilirler. Bu bir başlangıç olur. İl yöneticileri ve bazı STK yöneticilerimizin Koza firmasına daha önce defalarca bu tür öneriler yapmasına rağmen Koza firması bahaneler üreterek Gümüşhane’ye yatırım yapmaktan her defasında imtina etmişlerdir. GÜSİAD olarak Koza firmasının artık bahaneler üretmeyi bırakıp bu ile kalıcı yatırımlar yapmaya başlamasını bekliyor ve talep ediyoruz.”
Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2013, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER