‘Bir Garip Orhan Veli’ sahnelendi

Gümüşhane Sanat Tiyatrosunun organizasyonunda ‘Bir Garip Orhan Veli’ adlı tiyatro gösterisi Gümüşhane halkı ile buluştu. 

‘Bir Garip Orhan Veli’ sahnelendi

Gümüşhane Sanat Tiyatrosunun organizasyonunda ‘Bir Garip Orhan Veli’ adlı tiyatro gösterisi Gümüşhane halkı ile buluştu. 

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen gösterinin ardından büyük bir beğeni ve olumlu tepkiler veren seyirciler ‘Samsun Hayal Atölyesi Tiyatrosu’nun performansını kutlamak ve oyunla ilgili fikirlerini paylaşmak adına, oyun sonrasında salonu terk etmeyerek sohbet eşliğinde sanat söyleşisinde bulundular. 

Samsun Hayal Atölyesi Tiyatrosu ile Gümüşhane Sanat Tiyatrosunun kardeş tiyatro ekibi olmasına vesile olan gösteride sanatın aydınlatıcı gücünden bahsedildi. 

Derlemesini Murathan Mungan’ın yaptığı ‘Bir Garip Orhan Veli’ adlı gösteride yönetmenliğini ve oyunculuğunu üstlenen Eser Akal Gümüşhane ilinden ayrılırken gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını dile getirdi. Gümüşhane’nin sanat sancağını farklı illere taşıyanın Gümüşhane Sanat Tiyatrosu olduğunu vurgulayan Samsunlu ekip, Gümüşhane Sanat Tiyatrosunu en yakın zamanda turne yapması için Samsun ilinde organizasyon yapacaklarını aktardı. 

Gösteri 50 dakika sürerken Orhan Veli Kanık’ın 55 adet şiiri ile büyüleyici bir gece yaşatan Samsun Hayal Atölyesi Tiyatrosunu tebrik ve takdir eden Mesut Budak Gümüşhane halkına da teşekkür etti.

Gümüşhane Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mesut Budak yaptığı açıklamada sanatın bir çok alanda uygunlabilirliğinin zorluklarından bahsederek, Samsun ekibini en iyi şekilde ağırlamaktan onur duyduklarını dile getirdi. Karşılaştıkları tüm olumsuzluklara rağmen Tiyatro Sanatının icra edilmesi ve insanlara toplumsal huzurun sağlanması yolunda çekilen tüm cefanın kendilerini daha çok olgunlaştırdığını ve Sanatın cehalete karşı ne kadar korkutucu bir gücü olduğunu gördüklerini dile getirdi. 

Gümüşhane’nin ilk ve tek özel tiyatrosu olan Gümüşhane Sanat Tiyatrosunun bir yankı gibi tüm Türkiye’de etki yarattıklarını ve bu etki ile bir çok ilin Gümüşhane’de gösteri yapmak için kendilerine ulaşan tiyatrolara ev sahipliği yapacaklarını vurguladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER