Cemiyetten kınama

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyet, Kelkit ilçesinde faaliyet gösteren Gümüşhane Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Nihat Zeyrek’in bıçaklı saldırıya uğramasını kınadı.

Cemiyetten kınama

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyet, Kelkit ilçesinde faaliyet gösteren Gümüşhane Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Nihat Zeyrek’in bıçaklı saldırıya uğramasını kınadı.

Cemiyet Başkanı Sezai Köprülü, Zeyrek’in uğradığı saldırının bir eğitimci, üstelik okul müdürü sıfatını taşıyan biri tarafından yapılmasının üzüntülerinin kat be kat arttığını belirterek bir kınama mesajı yayımladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs illeti sebebiyle sağlık çalışanları ve güvenlik güçleri gibi canlarını hiçe sayarak vatandaşları doğru bilgilendirmek amacıyla dışarıda mücadele eden bir gazeteciye, evinin önünde saldırıda bulunmanın asla mantıklı bir izahı olamayacağını belirten Köprülü, “O bıçak Sayın Zeyrek’in boğazına değil, insanlık olarak tarihi süreçten geçtiğimiz bu günlerde; paniğe kapılmadan, kitleleri paniğe sürüklemeden, doğru, şeffaf, hızlı ve tarafsız habercilik ilkelerinden taviz vermeden özellikle sosyal medyadaki dezenformasyonu tolere etmek için özveri ile mücadele eden bütün basın emekçilerinin boğazına dayanmıştır. İcra ettiği mesleğin kutsallığını idrak edememiş bu şahıs, eli öpülesi eğitimcilerimize ve kutsal camiaya yakışmadığını yaptığı eylemle ortaya koymuştur. Tüm eğitimcilerimizi tenzih ederek, bu magandayı kınadığımızı ve asla affetmeyeceğimizi ifade etmek istiyoruz. Nihat Zeyrek arkadaşımıza yapılan bu saldırı, halkımızın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yapılmış bir saldırıdır. Bu iğrenç saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yetkililerin seyirci değil, takipçi olmalarını beklediğimizi ve Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti olarak bu saldırının takipçisi olacağımızı kamuoyuna beyan ediyoruz” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2020, 22:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER