Çevre Sağlıkçılar Hastanelerde Çalışabilecek

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun Çevre Sağlığı Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Genel Merkezine gönderdiği yazıda, hastanelerde Çevre Sağlığı Teknisyeni ve Teknikerleri için kadro standardı tanımlandığı belirtildi.

Çevre Sağlıkçılar Hastanelerde Çalışabilecek
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun Çevre Sağlığı Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Genel Merkezine gönderdiği yazıda, hastanelerde Çevre Sağlığı Teknisyeni ve Teknikerleri için kadro standardı tanımlandığı belirtildi.

Çevre Sağlığı Derneği Gümüşhane İl Başkanı Fatih Kan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada dernek Genel Başkanı Muhammet Birinci, Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Görünme ve Atanamayanlar Platformu Dönem Sözcüsü Hacer Üneşi Bozkurt’un Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek çevre bölümlerinden mezun teknisyen ve teknikerlerin hastanelerde görevlendirilmesini talep ettiğini ayrıca Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, Müsteşar yardımcısı Turan Buzgan ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Hasan Çağıl’a gönderilen bir yazı ile talebi ilettiklerini hatırlattı.

Hastanelerde oluşan her türlü atıkların çevre ve toplum sağlığına zarar vermeden toplanması, muhafaza edilmesi ve bertaraf edilmesi, genel temizliğin kontrol altına alınması, içme suyunun dezenfeksiyonu, hastanede kullanılan cihazların kireçlenmesinin önlenmesi için paket arıtmanın yapılması ve çalıştırılması, diyaliz ünitelerine ait suların analiz ve kontrolü, laboratuar atıklarının toplanması ve bertaraf edilmesi, bulaşıcı hastalıkların önlenmesi, çevre düzeninin enerji ve su tasarrufunun sağlanması gibi bir takım hizmetlerin yürütülmesi amacı ile çevre bölümlerinden mezun teknisyen ve teknikerlerin  söz konusu hastanelerde görevlendirilmesi taleplerinin Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İnsan Kaynakları İzleme Daire Başkanlığı tarafından dikkate alındığını kaydeden Kan, derneğe gönderilen yazıda talebin incelendiği, söz konusu branşta kadro standardı tanımlandığı ve hastanelerin ihtiyaçları çerçevesinde personel alımı planlamalarında değerlendirileceği ifade edildiğini belirtti.

Çevre Sağlığı Teknisyenleri ve Teknikerlerinin Hastanelerde istihdam edilmesi ile tüm hastanelerin çevreye zarar veren unsurlarının ortadan kaldırılacağına inandıklarının belirten Kan, hastanelerin verdiği sağlık hizmetlerinin yanında çevreye zarar vermeden faaliyet gösteren kurumlar olarak, diğer kurum ve kuruluşlara da örnek olacaklarını dile getirdi.
Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2013, 09:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
ç.s.t
ç.s.t - 11 yıl Önce

dernege yaptıgı çalışmalardan dolaylı çok tşk ediyorum nihayet bizim farkımıza vardılar çevrecilerin o kadar çalışma alanı var ki bırakın hastaneleri okullarda dahi çevreçilerin bulunması şarttı diye düşünüyorum gerek kantındeki gıdaların denetimi gerek ögrencileri içme sularını denetimi çevreçilerin kontrolu altında olmalı diye düşünüyorum

SIRADAKİ HABER