CHP'den davetiye eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri ile ilgili iki davetiyede Atatürk’ün bulunmadığını belirterek bir dizi eleştirilerde bulundu.

CHP'den davetiye eleştirisi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri ile ilgili iki davetiyede Atatürk’ün bulunmadığını belirterek bir dizi eleştirilerde bulundu.

İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programlarıyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğünün iki ayrı program yapacağını ve her ikisinin de davetiyesinin kendilerine ulaştığını kaydeden Ağaç, “Her iki davetiyede de Atatürk'ün esamesi bile okunmuyor. İstiklal marşları, kanla, gözyaşı ile vatan mücadelesiyle, bağımsızlık ruhu ile yazılır. Önemli olan İstiklal Marşını kimin yazdığı veya kimin bestelediği değildir. O marşın hangi koşullarda ve ne maksatla yazıldığı, yani ulusal bağımsızlığın nasıl kazanıldığı ve bu varoluş mücadelesine kimin önderlik ettiğidir. Yani yazdıran ruh önemlidir. Dünyanın hiçbir ülkesinde milli marşlar milli mücadelenin önderi ve kadrosu dışlanarak okunmaz, anılmaz ve değerlendirilmez” dedi.

İstiklal Marşına ilham veren bu onurlu ve kutsal mücadelenin başlatıcısı, organizatörü, lideri, öncüsü, başkomutanı, önderi ve bayraklaşan isminin Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğunu kaydeden Ağaç, dolayısı ile Atatürk'ü yok sayarak, önemsiz ve sıradan göstermeye çalışarak İstiklal Marşının kabulü kutlanamayacağını ifade etti.

Ağaç, “Niyet okuyuculuğu yapmak istemiyoruz, ancak göreceğiz; yaklaşan 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlamaları da Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal'i yok sayarak veya onun rolü ve önemini gözlerden kaçırmaya çalışarak icra edilecektir. Bizler uzunca bir dönemdir ve özellikle de AKP iktidarı ile bereber büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını toplum hafızasından silmeye, karalamaya ve unutturmaya dönük sistematik ve bilinçli çabaları biliyor ve görüyoruz. Tüm bu art niyetli çabaları esefle kınıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi ve kadroları var oldukça bu çabalar mutlaka boşa çıkarılacaktır. Çünkü Türk Milleti vefakardır, kadirşinastır.  Ve Türk Milletindeki Atatürk sevgisi ve Bağımsızlık ruhu çok güçlüdür. Hiçbir güç, hiçbir baskı ve zorlama bu gerçekleri milletin gönlünden bugüne kadar silememiştir, bundan sonra da silemeyecektir.”
Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2016, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER