Çimen, köy muhtarlarından da destek istedi

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, kentteki muhtarlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

Çimen, köy muhtarlarından da destek istedi
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, kentteki muhtarlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

İlk olarak kent merkezindeki 13 mahalle muhtarları ile toplantı yaparak, merkezde ikamet eden ancak ikametleri farklı bir adreste bulunanların adreslerini merkeze almalarına yönelik çalışmaları için destek isteyen Çimen, bu kez köy muhtarlarından destek istedi.

Belediye hizmet binasında bulunan Teras Restaurantta gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Muhtarlar Derneği Başkanı Gürbüz Demir, Birleşen Altınköyler Derneği Başkanı Engin Çelik ve dernek bünyesindeki 14 köy muhtarları katıldı.

Burada konuşan Çimen, yılsonunda Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2014 yılı nüfus sayımı yapılacağını hatırlatarak, ikametgahların kent merkezine alınmaları konusunda muhtarlardan destek beklediklerini belirtti.

Çimen, merkez nüfusunu 50 binin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini kaydederek,  “Belediye olarak ikametgahların kent merkezine alınması için çalışma başlattık. Her alınan ikamet Gümüşhane Belediyesi’nin gelirini artıracak. Şuan Belediye’nin geliri çok fazla değil. Biz yapacak olduğumuz projelere farklı kaynaklar üretiyoruz. Ama bunu yaparken Belediye’nin bütçesinin de güçlü olmasını istiyoruz. Bizim hedefimiz 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 50 bin nüfusu aşmak” dedi.

Gümüşhane Belediyesi’nin şuan zor durumda olduğunu ifade eden Çimen, “Nüfus artışı sonrası Gümüşhane Belediyesi’nin İller Bankası’ndan aldığı pay artacak. İller Bankası’ndan almış olduğumuz payın artması belediyemizin ve vatandaşımızın faydasına olacak. Bu payın artması belediye için bir zenginliktir. Bunu yapmak şuan bizim elimizde. İkametgahların merkeze alınması için tüm muhtarlarımızın desteğini bekliyoruz. Gelecek olan pay şehrimize hizmet olarak geri dönecek. Belediye’nin borç batağından çıkması lazım. İkametlerini alanları ödüllendirmeyi düşünüyoruz. Bu şehre gelecek olan para hepimizin parası. Gelen parayı bu şehir için harcayacağız” diye konuştu.

“HERKES GELECEĞİNE SAHİP ÇIKSIN”

Çimen, Gümüşhane için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini kaydederek, “Bu şehir hepimizin. Köylerdeki vatandaşlarımızın bir ayağı şehir merkezinde. Biz onların da desteğini bekliyoruz. Biz bugüne kadar elimizden geldiği kadarıyla köylerimize destek olmaya çalıştık. Daha fazla destek olabilmemiz için gelirlerimizin artması gerekiyor. Gümüşhane Belediyesi ne kadar zengin olursa yapılacak olan hizmetler o kadar daha fazla olur. Belediyenin zengin olmasının faydası herkese olur. Bu süreçte köy muhtarlarımızdan destek bekliyoruz. Bu şehirde hep birlikte yaşıyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla hizmetlerimizi sürdüreceğiz. İktidar şansımızı yakaladık ve bunu iyi değerlendireceğiz. Muhtarlarımız bizim elimiz, sesimiz, kolumuz, kulağımız. Herkes geleceğine sahip çıksın” ifadelerine yer verdi.

Çimen, daha sonra muhtarlardan gelen sorun ve taleplerini dinleyerek, çözümü için çalışma başlatacaklarını kaydetti.

Çimen, muhtarlarla yapacak oldukları toplantılara devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2014, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER