Covid-19’a yeni tedbirler

Gümüşhane’de Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, mevcut sokağa çıkma kısıtlaması ve yılbaşında uygulanacak kısıtlamaları da içeren bir dizi yeni karar aldı.

Covid-19’a yeni tedbirler

Gümüşhane’de Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, mevcut sokağa çıkma kısıtlaması ve yılbaşında uygulanacak kısıtlamaları da içeren bir dizi yeni karar aldı.

Toplantıda yeni bir karar alınınca kadar hafta içi 21.00-05.00 saatleri arasında, hafta sonu ise Cuma günleri saat 21.00’de başlayarak Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlamalarını da içeren önlemlerin hayata geçirildiği hatırlatıldı.

31 Aralık 2020-4 Ocak 2021 tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı kaydedilen kararda hafta sonlarında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına dair alınan kararlar geçerli olacak.

Toplantıda yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması süresince balıkçı/balık tezgahı şeklindeki işyerlerinin de Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet sunmasına karar verildi.

Vatandaşların dışarıya çıkma ihtiyacını ve zorunluluğunu azaltması açısından önemli bir role sahip olan online satış firmalarının servis ve dağıtım yapabilecekleri zaman aralığı da bu yöndeki talepler doğrultusunda hafta içi ve hafta sonlarında 10:00-24.00 saatleri olarak belirlenirken, lokanta, restoran, pastane, tatlıcı gibi yerlerin de hafta içi ve hafta sonlarında 10.00-24.00 saatleri arasında paket servis yapabilmelerine karar verildi.

Toplantıda ayrıca sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde muaf tutulacak yerler ve kişilere dair 1. maddenin (a) bendine zorunlu müdafi/vekil, duruşma, ifade gibi yargısal görevlerin icrasıyla sınırlı kalmak kaydıyla avukatların, yaklaşan yıl sonu işlemlerindeki yoğunluğun ticari hayatı olumsuz etkilememesi amacıyla noterlerin, eklenmesi ve belirtilen görevlere dair zaman ve güzergahla sınırlı olacak şekilde istisna kapsamına alınmasına, yukarıda belirtilen yargısal görevlerin icrası kapsamında avukatların özel araçlarıyla şehirlerarası seyahatlerine de izin verilmesine karar verildi.

Yeni bir karar alınıncaya kadar faaliyetlerine ara verilen ana sınıfları ile ilgili uygulamanın devamının sağlanmasına, tam gün hizmet veren resmi ve özel tüm anaokullarının ise yüz yüze eğitime geçebilmelerine de karar verildi.

İçişleri Bakanlığı’nın ilgili Genelgesi doğrultusunda alınan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 1 Mart 2021 tarihine kadar genel kurul dahil etkinlikleri ertelenen kurum ve kuruluşlara (sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler) sendikaların dahil edilerek genel kurul dahil etkinliklerin 01.03.2021 tarihine kadar ertelenmesine karar verildi.

Ayrıca Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ilgili yazısı gereğince Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarının mütevelli heyet üye seçimleri de 01.03.2021 tarihine kadar ertelendi.

Toplantıda ayrıca İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 03/06/2020 tarihli ve 2020/6-3 sayılı kararının 1-43 üncü maddesinde “Konaklama Tesislerinde Uygulanacak Standartlar ve Tedbirler” konulu bölümünün sonuna “Şartlandırılmış havalandırma sistemi olmayan konaklama tesislerinde mekanik havalandırma/klima sistemlerine UV filtre takılması, bakımlarının düzenli ve sık yapılması sağlanacaktır. Havalandırma/klima sistemi bulunmayan konaklama tesislerinin kapalı genel mahallerinde, mahallin metreküpüne uygun sayıda ve güçte mobil HEPA filtreler kullanılacak, bakımları düzenli olarak yapılacak ve filtreleri sık sık değiştirilecektir” hususları eklendi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Misafir
Misafir - 3 yıl Önce

1.sigara yasak deniliyor herkes heryerde deli gibi sigara içiyor kimse görmek istemiyor.cogu insan hala maske takmamak için direniyor,önüne gelen yerlere balgam fırlatıyor şikayet edildiği halde yaptıklarına devam ediyor.ozellikle hastane yanındaki işletmenin onu ana baba günü.icen içene.balgamini oturaklara sureni,maskesiz gezeni,siparişi maskesiz hazırlayıp dagitani hepsi var.sigara kokusundan boğulan insanlar var ama hiçbirine bişey diyen yok.aferin size böyle devam.

SIRADAKİ HABER