Devran Türkiye birincisi oldu

Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesinde ‘Kaşgar'dan Dinar'a Divanu Lügati't Türk Türkçemiz Ulusal Türkçe’ şöleni gerçekleştirildi.

Devran Türkiye birincisi oldu
Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesinde ‘Kaşgar'dan Dinar'a Divanu Lügati't Türk Türkçemiz Ulusal Türkçe’ şöleni gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen programda farkındalık oluşturarak Türkçeyi korumak ve dışarıdan yabancı kelimelerin girmesini engellemeyi amaçlayan programda 350 öğrencinin katılımıyla ulusal düzeyde kitap okuma, öykü yazma ve şiir yarışmaları düzenlendi.

Kitap okuma yarışmasında Gümüşhane’yi temsil eden Merkez Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden Ahmet Zekeriya Devran, sınavda soruların tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincisi, aynı okuldan İrem Rana Sağlam Türkiye 11.’ si ve Beyzanur Ateş ise Türkiye 42.’si oldu.

Okul müdürü Serdal Şeker, kitap okuma kültürünü yerleştirmek içim gerek okulda gerekse okul dışında sürekli gayret gösteren Türkçe Öğretmeni İlhan Çakır’a teşekkür ederek, toplumda okuma kültürünün oluşması için okul olarak benzer çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Şeker, kitap okumaya çok önem verdiklerini, okullarında ve il genelinde kitap okuma yarışmaları düzenleyerek bireylerde okuma kültürü oluşturarak bu yolla onları düşünen, düşündüğünü doğru ve açık bir şekilde ifade eden, algılama gücü yüksek, yorum yapabilen, analitik düşünebilen, analiz ve sentez yapabilen, sorgulayan, tartışan, kültürlü, milli ve manevi değerlere sahip yüksek karakterli bireyler haline gelmesine katkı sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2016, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER