Dikkat! Fırtına uyarısı

Gümüşhane'de bu gece yarısında başlayıp yarın gece geç saatlere kadar sürmesi beklenen fırtına nedeniyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Dikkat! Fırtına uyarısı

Önceki yıllarda şiddetli rüzgar nedeniyle can kaybının yaşandığı Gümüşhane, meteoroloji tarafından uyarı listesine alındı.

Ülkenin büyük bir bölümünde etkili olan, can ve mal kaybının yanında okulların tatil olmasına sebep olan şiddetli fırtına nedeniyle Meteoroloji Genel Müdürlüğü aralarında Gümüşhane’nin de bulunduğu çok sayıda şehri TURUNCU uyarı kapsamına aldı.

Uyarıda rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden 60-90 km/sa, yüksek kesimlerde yer yer 100 km/sa üzeri hızda esmesi beklendiğinden kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Öte yandan yapılan analizlerde bu gece yarısından itibaren ani rüzgarların hızının değişik zamanlarda Kürtün ilçesinde 90 kilometreye, Torul ilçesinde 80 kilometreye, il merkezinde 72 kilometreye, Kelkit ilçesinde 58 kilometreye, Köse ilçesinde 61 kilometreye ve Şiran ilçesinde 45 kilometreye ulaşması bekleniyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER