Dilenciler vatandaşı bezdirdi

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, Gümüşhane’de dilenci sayısında büyük artış yaşanıyor.

Dilenciler vatandaşı bezdirdi
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, Gümüşhane’de dilenci sayısında büyük artış yaşanıyor.

Cami önlerinden bankalara, çay bahçelerinden evlerin kapılarına kadar kenti adeta parselleyen dilenciler, vatandaşların büyük rahatsızlık yaşamasına neden oluyor.

Cadde ve sokaklarda her geçen gün daha da çoğaldığı gözlenen dilencilerin sayısında, diğer aylara oranla Ramazan ayında daha fazla artış oldu. Kentte cirit atan dilenciler, Gümüşhane’de başta esnaflar olmak üzere vatandaşları canından bezdirirken özellikle iftardan sonra Kemaliye Camii önü, Zafer Meydanı ve banka önleri başta olmak üzere kaldırımlar, parklar ve camiler gibi vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde dilenerek kazanç sağlamaya çalışıyor.

Kenti adeta mesken tutan dilencilerin her geçen gün çoğaldığını ancak gerçek fakirin kim olduğunu ayırt etmekte zorlandıklarını belirten vatandaşlar, çoğu il dışından gelen bayan ve çocuk dilencilerden artık bıktıklarını söyledi. Özellikle Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, dilenci sayısının arttığını ifade eden vatandaşlar, Suriye’den ve çevre illerden Gümüşhane’ye gelerek dilenen ve dilenciliği meslek haline getiren çoğunluğunu kadınların oluşturduğu dilenciler hususunda bir çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

Ramazan ayının dini havasından yaralanmaya çalışarak vatandaşların inançlarını sömüren dilenciler hakkında hiç bir işlem yapılmaması da vatandaşın tepkisine neden olurken Ramazan ayında rahatça sokakta yürüyemediklerinden şikâyet eden vatandaşlar, bu konuda yetkililerin mutlaka önlem almasını istiyor.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2015, 23:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER