Doğan’dan veda mesajı

Gümüşhane’de 5 yılı aşkın süredir İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaparken kendi talebi ve Bakanlık takdiriyle Ankara’ya görevlendiren Seydi Doğan, bir veda mesajı yayımladı.

Doğan’dan veda mesajı

24 Mayıs 2016 tarihinden 26 Temmuz 2021 tarihine kadar 5 yılı aşkın bir süredir görev yaptığı Gümüşhane İl Millî Eğitim Müdürlüğü görevinden talebi ve Bakanlığın takdirleriyle MEB Personel Genel Müdürlüğü Koordinasyon birimine görevlendirildiğini kaydeden Doğan, “Önce selâm sonra kelâm” düsturundan hareketle Gümüşhanemizin coğrafyası gibi gönlü zengin insanlarını ve bu cümlelere gözü değen bütün kalpleri saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Öğretmenlik, Okul Müdürlüğü, Şube Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve yaklaşık dokuz yıl da İl Milli Eğitim Müdürlüğü sıfatlarıyla eğitim camiasının bir ferdi olarak bütün uğraşlarımın evvela ilahi terazinin kefesinde, aziz milletimizin vicdanında ve çocuklarımızın kalbinde mahfuz olduğuna inanarak yerinmenin ve sevinmenin ötesinde vaktimizi ve emeğimizi tüm mesaidaşlarımla birlikte sebil etmenin huzuruna gark olduğumu ifade etmek isterim” dedi.

Gümüşhane İl Millî Eğitim Müdürlüğü görevi süresince tarihe, coğrafyaya, insana ve tabiata bir dost edasıyla yaklaşıp, zamanın ellerinden tutarak bütün gençlerin dimağlarını düşünceyle buluşturmak, sanatla tanış kılmak ve en önemlisi onların huzur ve mutluluğu için devletin bütün imkânlarının seferber edilmesine vesile olduğunu ümit eden Doğan, “Bu seferberlikte desteklerini esirgemeyen tüm eğitim paydaşlarımıza müteşekkirim. Hayatımızdaki birçok şey için geçerli olan ilke “sonunun hayrolması”dır. Nasıl başladığından ziyade nasıl bittiği, nasıl karşılandığımızdan ziyade nasıl uğurlandığımızdır aslolan. Saygıyla ve sevgiyle hudutları çevrilmiş gönül coğrafyamın bütün fertlerini uğurlarken de aynı sevgi hükmünde olduklarını görmenin bahtiyarıyım.  Her şeyin bir sonunun olduğu hükmünü “Gün akşamlıdır devletlûm..” vecizesiyle bütün ilgili eşhasın dikkatlerine sunarım” diye konuştu.

Kendisinden sonra bayrağı devralacakların maarif davasını daha ileriye ve daha yükseklere taşıyacağına inandığını belirterek, başarılar dileyen Doğan, “Eğitim çalışmalarımızda bizden desteklerini esirgemeyen Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK başta olmak üzere, Gümüşhane Valimiz Sayın Kamuran TAŞBİLEK’e, görev süremiz boyunca desteklerini hep yanımızda hissettiğimiz Milletvekillerimiz Sayın Hacı Osman AKGÜL ile Sayın Cihan PEKTAŞ’a, Belediye Başkanımız Ercan ÇİMEN’e, Gümüşhane Üniversitesi Rektörümüze, Vali Yardımcılarımıza, İlçe Kaymakamlarımıza, Kurum Amirlerimize, Sivil Toplum Örgütlerimize, Eğitim Sendikalarımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize, İl Milli Eğitim Yöneticilerimize, Okul Müdürlerimize, Öğretmenlerimize, Eğitim çalışanlarımıza ve değerli Basın Yayın Kuruluşlarımıza teşekkür eder şükranlarımı sunarım. Bütün Eğitim çalışmalarının öznesi olan sevgili öğrencilerimize sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim. Farkında olarak olmayarak bilip ettiklerimden, bilmeyip ettiklerimden helâllik dilerim. Herkese -varsa- hakkım peşinen helâldir. Dualarınızdan esirgememenizi, gönüllerinizden çıkarmamanızı dileyerek” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail HAYAL
İsmail HAYAL - 3 yıl Önce

Duruşu, mütevazı yapısı, yeniliğe açık, adaletli oluşu ve tüm güzel hasletleri ile bu şehirde en uzun süre görev yapan Seydi Doğan'a bir eğitimci ve Gümüşhaneli olarak şehrimize kattığı her güzellik adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Rabbim yolunu açık etsin inşAllah.

SIRADAKİ HABER