Dünya Engelliler Günü mesajları

Gümüşhane'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımlanan mesajlar.

Dünya Engelliler Günü mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli olarak tanımlanan bireylerimizin haklarına dikkat çekilmesi açısından önem taşımaktadır.

Devletimiz, sosyal devlet olmanın da bir gereği olarak, engelli vatandaşlarımıza eğitim, sağlık ve istihdam haklarına ait hizmetleri sunmakta, bu kapsamda çıkarılan yasalarla uygulamaya konulan evde bakım hizmetleri, danışmanlık, destek, bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, ilimizde de yoğun bir şekilde yürütülmektedir. Bu bağlamda, ilimiz genelinde bulunan engellilerimize evde bakım hizmetleri verilmekte, çok sayıda engellimizin de Umut Evleri’nde bakımı sağlanmakta, engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama aktif olarak katılma konusundaki sıkıntılarını ortadan kaldırmaya ve tüm vatandaşlarımıza sunulan kamusal hizmetlerden sorunsuz bir şekilde yararlanabilmelerine yönelik çalışmalarımız artarak devam etmektedir.

Her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engelliler için hayırlara vesile olmasını diledi.

Tüm engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak için herkesin üzerine sorumluluk düştüğünü belirten Başkan Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata uyum sağlamaları ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesi hepimizin ortak sorunudur. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu değildir. Hepimizin birere engelli adayı olduğumuzu bilmemiz ve buna göre hareket etmemiz gerekmektedir. Engelli kişilerin yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla hareket eden sosyal devlet anlayışına sahip olarak engelli vatandaşlarımızın umutlarını yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba sarf edip çözümler üretmek en önemli sorumluluklarımızın başında gelmektedir. Hiçbir engelin seçim olmadığını hatırlatıp, her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmamasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum. Devletimizin sunduğu bütün imkanlarla yanlarında olduğumuzu ifade ediyor, kendilerine saygı ve muhabbetlerimi sunuyor, esenlikler diliyorum.”
 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kutlanmaktadır. Engellilik doğal yaşamın bir sonucu olarak tüm canlılarda bulunabilen bir niteliktir. Ama asla değersizleştirici ve utanılası bir durum değildir. En büyük engelin zihinlerde ve kalplerde olduğu bir gerçektir. Engelli vatandaşlarımızın, gündelik hayatta yaşadıkları sorunların çözülerek, toplumumuzun tüm fertleriyle eşit hak ve özgürlüklere sahip olması ve toplumda aktif roller üstlenmesini sağlamada hepimizin önemli görev ve sorumlulukları bulunmaktadır. Gümüşhane Üniversitesi olarak, hepimizin birer engelli adayı olduğu bilinciyle engelli vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize bu hassasiyetle yaklaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu düşünceden hareketle, Dünya Engelliler Gününün tüm dünyada ve ülkemizde engellilere karşı daha fazla anlayış ve hassasiyet geliştirmemize katkı sağlamasını temenni ediyor; engelli kardeşlerimize, ailelerine ve onlara gönülden destek veren herkese sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum.”

ENGELLİLER SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ BAŞKANI MÜRSEL ERYILMAZ

"Bilindiği üzere 1992 yılında Birleşmiş Milletlerin aldığı karar sonrası “Uluslar Arası Engelliler” günü olarak ilan edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlaya bilmek için belirlenmiş bir gündür. Asıl olan engelli bireyleri bir gün değil her gün hatırlaya bilmek, sevebilmek ve anlayabilmektir. Çünkü gündelik hayatta karşılaşabildikleri sorunlar sadece engellilerin sorunları değil hepimizin sorunudur.

3 Aralık Engelliler Günü olarak kutlanması elbette ki çok önemli bir durumdur. Ancak engelli vatandaşlarımızı bir günde hatırlamak sonrada onları unutmak doğru bir yaklaşım değildir. Engelli vatandaşlar için tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de kamu otoriterlerince alınacak önlemlerin, tedbirlerin ve yapılacak organizasyonların sivil toplum örgütlerini de içine alacak biçimde daha da yaygınlaştırılması ve somut adımların atılması gerekmektedir. Bu bağlamda engelli bireyler olarak;

- Herkesle eşit haklara fırsat ve olanaklara sahip yurttaşlar olarak yaşamak istiyoruz.
- Nitelikli ve erişilebilir bir eğitim istiyoruz.
- Haklara, hizmetlere ve bilgiye erişim önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz.
- Herkes için tasarlanmış konutlar, sokaklar, kentler, toplu taşıma araçları ve ürünler istiyoruz.
- Toplumsal yaşamda, bilimde, sanatta ve siyasette etkin rol almak istiyoruz.

Bugün gerek sosyal yaşamda gerekse istihdamda kendilerine daha çok yer bulan engelliler için üretimde de aynı oranda yer bulmasını istiyoruz. Unutulmamalıdır ki engelli olmak üretime engel değildir yeter ki fırsat verilsin elimizden geldiği kadar azim ve kararlılıkla işin üstesinden gelecek iradeye sahip engelli kardeşlerimiz bulunmakta fırsat verildiği takdirde de bunu göstermek istemektedir.  

Engellilikten kurtulmanın yolu engelleri aşacağına inanmakla başlar diyor. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli kardeşlerimin sağlık ve mutluluk içerisinde 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü Kutluyorum."
 

SAĞLIK-SEN VE MEMUR-SEN GÜMÜŞHANE ENGELLİ KOMİSYONLARI BAŞKANI COŞKUN TUNCER
 
“Engelliye Saygı Göstermek, Topluma Saygı Göstermektir.” Bakış açısıyla Engellilere Yaklaşılmalı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün tekdüze değil onları mutlu edecek, moral ve motivasyonlarını en üst seviyeye çıkaracak şekilde kutlaması gerekmektedir. 

Sağlık-Sen ve Memur-Sen Engelli Komisyonları olarak mücadelemiz hep bu doğrultuda olmuş, olmaya da devam edecektir.

Kurum Yöneticileri Engelli Çalışanları İhmal Ediyor

4. Dönem Toplu Sözleşme Metninde Engelli kamu görevlilerinin kurumlarında, fiziki çalışma koşullarının engel durumlarına uygun hale getirilme zorunluluğu maddesini bir kenara koyun, çalıştıkları kurumların Yöneticileri tarafından yıl içinde Engelli Çalışanların ziyaret edilmediğini, sorunlarının olup, olmadığının sorgulanmadığını görmek, toplumun en dezavantajlı kesimi olan biz engellileri fevkaladesiyle üzmektedir. Kurumlarımızın Kıymetli Yöneticilerinin bu hassasiyetimize kulak vermelerini ve ehemmiyet göstermelerini temenni ediyorum.

Akıllı Sinyalizasyon Sistemi ve Cadde Işıklandırmalarını Takdirle Karşılıyoruz

Belediyemizce şehrimizin birçok cadde ve sokağının yeniden ışıklandırılarak daha aydınlık hale gelmesi, trafiğin yoğun olduğu noktalara Akıllı Sinyalizasyon denilen sistemin konması, gece cadde ve sokakta dolaşma güçlüğü çeken ve yoğun trafikte karşıdan karşıya geçmekte zorlanan engellileri son derece mutlu etmiştir.

Bu güzel hizmetlerden dolayı Gümüşhane Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen’e teşekkür ediyorum.

Sağlık Çalışanlarına İşaret Dili Eğitimi Verilmesi Yerinde Bir Projedir

Her alanda Güzel Türkiyemizi 2023 Hedefine ulaştırma noktasında 81 İlde özellikle de İşitme Engellilerin sağlık hizmetlrrinden tam manasıyla yararlanması adına , sağlık çalışanlarına yönelik İşaret Dili Eğitimlerinin verilmesi çok önemli bir adım olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle: Yaptığı İşine Sevgisini Katan, Yüreğini Koyan bütün engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, bu günün, engellilerin önündeki engellerin kalkmasına vesile olmasını diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2018, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER