Eğitim-Bir-Sen'den 1 Günlük İş Bırakma Eylemi

Gümüşhane Eğitim-Bir-Sen İl Temsilcisi Veli Ağaç, genel merkezin kararı doğrultusunda yarın (23 Mayıs) 1 günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen'den 1 Günlük İş Bırakma Eylemi
Gümüşhane Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Veli Ağaç, genel merkezin kararı doğrultusunda bugün (23 Mayıs) 1 günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi.

Ağaç, yaptığı açıklamada, Eğitim-Bir-Sen Genel Yönetim Kurulunun 2012-2013 toplu sözleşme görüşmelerinde talep ve tekliflerinin dikkate alınmamasına karşı tepki vermek ve görüşmelerin uzlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine Kamu Görevlileri Hakem Heyeti nezdinde taleplerin haklılığını dile getirmek ve bu hususta kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla 23 Mayıs tarihinde tüm Türkiye’de eşzamanlı olarak iş bırakma eylemi ve basın açıklaması yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Sendika genel merkezinin 22.05.2012 tarihli ve 235 sayılı kararı gereği, üyelerin gönül rahatlığı içerisinde eyleme katılabileceklerini ve kendilerine tanınan sendikal haklarını kullanabileceğini dile getiren Ağaç, Danıştay ve AİHM’nin de sendikal faaliyetlere katılanlar hakkında disiplin soruşturması açılamayacağı ve disiplin cezası uygulanamayacağı yönünde kararları bulunduğunu, Bakanlığın da 27.02.2012 tarih ve 17848 sayılı sendika eylemi konulu yazısında sendikal faaliyetlere katılımın özür olarak kabul edilmesi gerektiğinin belirtildiğini hatırlattı.

Ağaç, yukarıda yer alan hükümler, yargı kararları ve Bakanlığın söz konusu yazısı birlikte değerlendirildiğinde, sendikal faaliyetlerin yasal bir hak olduğu ve bu hakkın engellenemeyeceğinin açık olduğunu belirterek, “Genel Merkez  kararı doğrultusunda, Gümüşhane Eğitim-Bir-Sen Şubesi olarak 23/05/2012 tarihinde, bir günlük iş bırakma eylemi yapıyoruz. Sabah saat 10:00’da Sendika binasında toplanarak gerçekleştireceğimiz eyleme, başta üyelerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarından destek bekliyoruz.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2012, 22:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER