Erzurumlulardan Koronavirüs savaşçılarına cağ kebap ikramı

Gümüşhane Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği üyeleri tüm dünyayı etkisi altına alana koronavirüs salgınıyla gece gündüz mücadele eden sağlık çalışanları ve güvenlik güçlerine cağ kebap ikram etti.

Erzurumlulardan Koronavirüs savaşçılarına cağ kebap ikramı

Gümüşhane Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği üyeleri tüm dünyayı etkisi altına alana koronavirüs salgınıyla gece gündüz mücadele eden sağlık çalışanları ve güvenlik güçlerine cağ kebap ikram etti.

Gümüşhane’nin önemli sivil toplum kuruluşlarından Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Gümüşhane'de faaliyet gösteren Erzurumlu iş adamı Hacı Mustafa Satılmaz öncülüğünde Ramazan ayı öncesinde anlamlı bir faaliyet gerçekleştirdi. 

Tüm dünyayı ve ülkemizi tehdit eden Covid-19 salgını nedeniyle Gümüşhane’de büyük bir özveri ile çalışan sağlık personelleri, Gümüşhane’nin giriş ve çıkış noktalarında kontrol görevi yapan Emniyet görevlileri ve Köprübaşı Polis Merkez Amirliği görevlileri Erzurumlu Hemşehrilerimiz tarafından unutulmadı.  

Dernek üyeleri tarafından Covid-19 salgını ile ilgili tedbirlere uyularak, dernek binasında hazırlanan Erzurum’un dünya sathına yayılmış lezzeti Cağ Kebabı özenle hazırlanıp paketlendikten sonra yine dernek üyeleri tarafından görevinin başındaki personellere ikram edildi. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Hüseyin Kayhan şunları ifade etti, “Ülkemiz tüm dünya ile birlikte zorlu bir süreçten geçmektedir. Ramazan Ayı arifesinde ve 23 Nisan gibi anlamlı bir günde, virüsle ilgili mücadelede büyük fedakarlıklarla çalışan, sağlık ve emniyet personelleri görevlilerine moral vermek, dayanışma ruhunun bir karşılığı olarak yanlarında olduğumuzu hissettirmek amacıyla böyle bir faaliyet gerçekleştirdik. Devletimiz, başta Sağlık Bakanlığımız ve diğer yetkili kurullarımızın alacağı kararlar ve tedbirler sayesinde inşallah en kısa sürede bu salgından kurtulacaktır. Bu ülkenin vatandaşları olarak bizlere düşen en önemli görev alınan kararlara harfiyen riayet etmek, zorunlu olmadıkça evlerimizden çıkmamak ve yoğun iş dönemlerimizde gerçekleştiremediğimiz birtakım faaliyetleri aile ortamında sevdiklerimizle birlikte hayata geçirmektir. Aslında hepimiz yaşanan krizi bir fırsata çevirebilmeliyiz. Nice büyük zorlukları atlatan ülkemiz bu zorlu süreçten de alnının akıyla çıkacak ve güneşli günlere yeniden ulaşacak, hayat normal seyrine dönecektir. Yeter ki tedbirlere uyalım ve evde kalalım. Bu vesile ile 23 Nisan 1920 yılında kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. Yıl dönümünü ile tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Bugünlerin kahramanları Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşının tüm kahramanları ile tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnet ile yad ediyorum. Yarın Ramazan ayına başlıyoruz. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden azad olan Ramazan ayının başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam alemi ve dünyamız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER