Eskibağlar camii minaresine kavuştu

Gümüşhane’nin en eski mahallelerinden Eskibağlar Mahallesinde bulunan caminin minaresinin yapımı tamamlandı. 25 yıl sonra yapılan minare için Cuma namazı öncesinde mevlid okutulacakken, devam eden şadırvan inşaatı için yardım talep edildi.

Eskibağlar camii minaresine kavuştu

Gümüşhane’nin en eski mahallelerinden Eskibağlar Mahallesinde bulunan caminin minaresinin yapımı tamamlandı. 25 yıl sonra yapılan minare için Cuma namazı öncesinde mevlid okutulacakken, devam eden şadırvan inşaatı için yardım talep edildi.

Gümüşhane-Trabzon karayolu üzerinde bulunan ve yoldan geçen çok sayıda vatandaşa da hizmet veren cami minaresine 25 yıl sonra kavuştu.

Yaklaşık 4 ay önce mahalle muhtarı Musa Gündüz ve cami imamı Hasan Yıldırım’ın girişimleriyle camii derneği yönetiminin de aldığı kararın ardından başlayan minare ve şadırvan projesinde ilk aşama tamamlandı. Camiye yapılan 37 metre yüksekliğindeki minaremiz bugün itibariyle tamamlanırken, şadırvanların inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Eskibağlar Mahallesi muhtarı Musa Gündüz, bu süreçte kendilerinden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanı Ercan Çimen’, mahalle sakinlerine, il genelinde faaliyet gösteren firmaların yetkililerine, iş adamlarına, kurum müdürlerine ve her türlü hayırda hasenatta bulunan il içi ve il dışında ikamet eden tüm vatandaşlar ile yapımda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Muhtar Gündüz, yapımı devam eden şadırvanlar için hayırsever vatandaşlardan yardımlarını esirgememelerini isterken, 3 Ağustos Cuma günü Cuma namazı öncesi Eskibağlar camiinde minare ve şadırvanlar için katkı sağlayanlar, hayırseverler ve tüm şehitler için mevlidi şerif okutulacağını da sözlerine ekleyerek herkesi mevlid-i şerife davet etti.
 

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2018, 23:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER